1030

Isolatiewaarde en soorten spouwmuurisolatie

  1. Gemakkelijk en snel offertes ontvangen
  2. Bespaar tot 40% op je klus
  3. Kom in contact met professionele vakmannen

Ontvang gratis offertes

Ruim 1.210.679 mensen gingen je voor!

Voor het isoleren van spouwmuren kunnen verschillende soorten materiaal gebruikt worden. Je hebt bijvoorbeeld steenwol en glaswol (vezels), isolatiekorrels en isolatieschuim (purschuim). Deze materialen hebben ieder een eigen isolatiewaarde en verschillen daardoor ook in prijs.

Isolatiewaarde

Het isolatiemateriaal met de hoogte isolatiewaarde is niet per se het beste isolatiemateriaal voor jouw spouwmuren. Laat je daarom goed adviseren door een isolatiespecialist! Isolatiemateriaal kan je vergelijken door te kijken naar de isolatiewaarde. De isolatiewaarde kan op verschillende manieren worden aangeduid. Begrippen die veel gebruikt worden als het gaat om het isoleren van een woning: Rd- en Rc-waarde. Deze waarden geven aan hoe goed warmte wordt binnengehouden.

Rd-waarde

Als het gaat om het materiaal, kijk je naar de Rd-waarde. De Rd-waarde is de warmteweerstand van het materiaal en wordt opgegeven door de fabrikant van het isolatiemateriaal. Hoe hoger dit getal, hoe meer warmte binnengehouden wordt.

Rc-waarde

De hele constructie, in dit geval dus de spouwmuur, heeft ook een isolatiewaarde. Dit is de Rc-waarde. De Rc-waarde laat zien hoe goed je constructie isoleert. Dit getal kan je verhogen met spouwmuurisolatie. Hoe hoger het getal is, hoe beter de warmte binnengehouden wordt. Voor nieuwbouwwoningen is de minimale Rc-waarde voor de gevel 4,5 m2K/W.

Wil jij weten welk isolatiemateriaal bij jouw woning, wensen en situatie past en welke isolatiewaarde dat materiaal precies heeft? Vraag dan gratis offertes aan. De bij ons aangesloten isolatiespecialisten helpen je graag verder.