1030

Materialen spouwmuurisolatie

  1. Gemakkelijk en snel offertes ontvangen
  2. Bespaar tot 40% op je klus
  3. Kom in contact met professionele vakmannen

Ontvang gratis offertes

Ruim 1.210.679 mensen gingen je voor!

Bij het isoleren van de spouwmuur bespaar je een hoop op je energierekening. Er zijn verschillende methoden om je spouwmuur te isoleren. Voor welke methode er gekozen wordt hangt sterk af van de situatie. Hieronder staan de drie meest populaire vormen opgesomd. De prijs per spouwmuurisolatie hangt af van de dikte van de spouwmuur, oppervlakte van de woning, moeilijkheidsgraad van de werkzaamheden en de isolatiemethode.

Glaswol

De grondstof van glaswol is gerecycled glas. Bij glaswolisolatie in de spouwmuur worden glaswolvlokken ingespoten in de muur. Glasvol zorgt niet alleen voor warmte-isolatie, maar ook voor geluidsisolatie. Gemiddeld genomen kan je uitgaan van 15 tot 20 euro per vierkante meter voor het isoleren met glaswol.

PUR

PUR is een perfect isolerende methode die naadloos isoleert. Het heeft daarbij een hoge isolerende werking en is prima bestand tegen vocht. De eerste dagen na het aanbrengen van de PUR-isolatie ontstaat wel een tijdelijke verflucht. Hierbij is goede ventilatie nodig om hier zo snel mogelijk vanaf te zijn. PUR is niet recyclebaar na gebruik, maar zorgt wel voor de beste isolatie. Gemiddeld genomen kan je uitgaan van 25 tot 35 euro per vierkante meter als je de spouwmuur laat isoleren met PUR.

EPS-parels

Voor het na-isoleren van je spouwmuur worden vaak EPS-parels in de spouwmuur gespoten. Dit zijn milieuvriendelijke en dampdoorlatende parels die een positief effect hebben op de luchtvochtigheid in huis. EPS-parels zijn daarbij recyclebaar en ecologisch. Gemiddeld genomen kan je uitgaan van 15 tot 25 euro per vierkante meter.

Wil jij weten welk isolatiemateriaal bij jouw woning, wensen en situatie past? Vraag dan vrijblijvende offertes aan. De bij ons aangesloten isolatiespecialisten helpen je graag verder.