Mogelijkheden financiering spouwmuurisolatie

  1. Gemakkelijk en snel offertes ontvangen
  2. Bespaar tot 40% op je klus
  3. Kom in contact met professionele vakmannen

Mogelijkheden financiering spouwmuurisolatie

  1. Gemakkelijk en snel offertes ontvangen
  2. Bespaar tot 40% op je klus
  3. Kom in contact met professionele vakmannen

Ontvang gratis offertes

Ruim 1.210.679 mensen gingen je voor!

Als je van plan bent je spouwmuren te isoleren, dan snappen we dat je ook bezig bent met de prijzen en de financiering ervan. Wat zijn de mogelijkheden voor financiering van spouwmuurisolatie? Je ontdekt het hier.

Voor het isoleren van de spouwmuren van een gemiddelde tussenwoning betaal je ongeveer €800. Voor een vrijstaande woning of hoekwoning ligt de investering iets hoger, maar je bespaart dan ook meer. Op de pagina 'Prijs spouwmuurisolatie' lees je meer over de investering en over hoelang je erover doet om je investering in spouwmuurisolatie terug te verdienen. Goed om te weten is dat spouwmuurisolatie momenteel goedkoper is, doordat er een verlaagd btw-tarief geldt. Je betaalt nu maar 9% btw in plaats van 21% btw over de arbeidsuren.

Financier je spouwmuurisolatie met je spaargeld

De beste manier om je spouwmuurisolatie te bekostigen, is natuurlijk met spaargeld. Spouwmuurisolatie levert meer op dan de rente over je spaargeld. Dat betekent dat je je geld beter in je muren kan stoppen, dan dat je het op je rekening laat staan.

Extra hypotheekruimte voor spouwmuurisolatie

Sommige banken en hypotheekverstrekkers geven een lagere rente als je investeert in energiebesparende maatregelen in je huis. Als je bezig bent met de aanschaf van een huis, dan kan je kijken of je de energiebesparende maatregelen kan meefinancieren. Heb je al een lopende hypotheek, ga dan na of er financieringsmogelijkheden zijn. Je kan je huidige hypotheek verhogen, een tweede hypotheek nemen of je hypotheek oversluiten. Heb je wel eens gekeken naar een groene hypotheek? Je hebt daarvoor wel een 'groenverklaring' nodig van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Lokale subsidies voor spouwmuurisolatie

Sommige provincies en gemeentes stellen subsidies beschikbaar voor spouwmuurisolatie. De landelijke subsidieregeling voor isolatie is voor particulieren is sinds 26 april 2017 niet meer beschikbaar. Via Energiesubsidiewijzer kan je nagaan of je recht hebt op een subsidie.

Energiebespaarlening

Met de Energiebespaarlening kan je zonder spaargeld je huis verduurzamen en je energierekening verlagen. Je kan tegen een gunstig tarief geld lenen en zo investeren in spouwmuurisolatie. Het rentetarief van de Energiebespaarlening staat vast zolang je lening loopt. De looptijd is afhankelijk van het bedrag dat je leent. Je kan uitgaan van een looptijd tussen 7 en 15 jaar. De meeste woningeigenaren kunnen de rente aftrekken. De Energiebespaarlening is annuïtair, wat betekent dat je aan het einde van de looptijd je hele lening hebt terugbetaald. Elke maand betaal je een vast bedrag. Meer informatie over de Energiebespaarlening lees je op energiebespaarlening.nl.

Ben je benieuwd naar jouw mogelijke besparingen?

Niet alleen spouwmuurisolatie is een goede mogelijkheid om je huis te verduurzamen en daarmee een lagere energierekening te realiseren. Dankzij ons gratis en vrijblijvende bespaaradvies op maat ontdek jij in 7 klikken wat jij elk jaar kan besparen en hoe je dat doet.

Financiering spouwmuurisolatie rond?

Weet je hoe je je spouwmuurisolatie gaat financieren? Dan is het tijd voor de volgende stap: het vinden van de juiste isolatiespecialist. We brengen je graag met maximaal vijf bij ons aangesloten specialisten in contact. Zij voorzien je van passend advies, goede informatie en prijsoverzichten op maat.