1030

Na-isoleren van je spouwmuur

Vanaf 1977 werden woningen met spouwmuren voorzien van een isolerende laag. Echter werd dit in deze tijd meestal niet goed uitgevoerd. De spouwmuren werden geïsoleerd met een hele dunne laag isolatiemateriaal en vaak werd niet de gehele spouwmuur geïsoleerd. Hierom kun je jouw spouwmuur laten na-isoleren. Hieronder lees je over de mogelijkheden en de factoren waar je rekening mee moet houden.

Net als bij het laten isoleren van je spouwmuur voor de eerste keer, is na-isoleren een klus die binnen een dag kan worden uitgevoerd. Ook hoeft er geen sloopwerk gedaan te worden. De specialist hoeft alleen te werken aan de buitenkant van je woning.

Vind dé beste spouwmuurisolatie specialist en ontvang gratis offertes.

Materialen

Na-isoleren spouwmuurisolatie

Bij het na-isoleren van je spouwmuur wordt er meestal gebruik gemaakt van twee materialen: Enverifoam of Aminotherm. Deze materialen worden vloeibaar aangebracht en kunnen daardoor binnendringen in elk gleufje en gaatje in je spouwmuur. Hierna drogen ze op, en zo heb je in je gehele spouwmuur isolatiemateriaal. Dit zorgt ervoor dat je spouwmuur weer volledig geïsoleerd is, en hierdoor zal je energierekening een stuk lager uitvallen.

De kosten

Het laten na-isoleren van je spouwmuur is relatief goedkoop. Per vierkante meter zal je tussen de €20 en de €30 kwijt zijn. Als je jouw woning helemaal opnieuw zou laten isoleren, moet je jouw oude isolatiemateriaal weg laten halen. Dit zou €25 per vierkante meter kosten. Hier bovenop komen dan nog de kosten voor het isoleren zelf. Na-isoleren is dus een goedkoop en makkelijk alternatief.

De terugverdientijd

De investering die je doet bij het laten na-isoleren van je spouwmuren heb je relatief snel terugverdiend. De terugverdientijd is gemiddeld 3-5 jaar, afhankelijk van je stookgedrag, de kosten van de specialist en de oppervlakte van je woning. Na deze terugverdientijd zijn alle kosten die je bespaart pure winst.

De specialist

Bij na-isolatie is het belangrijk om te kiezen voor een goede specialist. Op het moment dat de klus verkeerd wordt uitgevoerd kunnen er vochtproblemen ontstaan. Hierom is het belangrijk om te kiezen voor een specialist met veel ervaring als het gaat om na-isoleren. Om tot deze specialist te komen is het handig om offertes te vergelijken, zodat je in contact kunt komen met een specialist die aan jouw wensen kan voldoen.

Vind dé beste spouwmuurisolatie specialist en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina