Hoe lang duurt spouwmuurisolatie plaatsen?

1030

Hoe lang het duurt om spouwmuurisolatie te plaatsen hangt af van een aantal factoren. De bereikbaarheid van jouw spouwmuur, de breedte en de oppervlakte die geïsoleerd moet worden zijn hier voorbeelden van.

De bereikbaarheid van de spouwmuur

De eerste factor die meespeelt in hoe lang het duurt om spouwmuurisolatie te plaatsen is de bereikbaarheid van de spouwmuur. Spouwmuurisolatie wordt namelijk via de voegen in de buitenmuur naar binnen geblazen of gespoten. De vakman zal meerdere gaten maken in de voegen om de spouwmuur goed te isoleren.

Belangrijk hierbij is dat de vakman goed bij de buitenmuur van de spouwmuur kan. Is jouw spouwmuur moeilijk bereikbaar vanaf de buitenkant? Dan moet de vakman even puzzelen voor het aanbrengen van de spouwmuurisolatie. De vakman isoleert de spouwmuur namelijk met een speciale blaas- of spuitinstallatie. Het soort installatie hangt af van de vormen van isolatie je kiest.

Ontdek welke soorten spouwmuurisolatie geschikt zijn voor jouw woning!

De breedte van de spouwmuur

Niet geheel onbelangrijk wanneer je je spouwmuur laat isoleren: de breedte van de spouwmuur. Hoe breder de spouwmuur is, hoe meer tijd er nodig is om de spouwmuur op te vullen. De vakman is namelijk langer bezig om al het isolatiemateriaal in de spouwmuur te blazen of spuiten.

Oppervlakte van de spouwmuur

De laatste factor die een rol speelt in de installatieduur van spouwmuurisolatie is de oppervlakte (het aantal vierkante meter) van de spouwmuur. Ook hierbij geldt: hoe groter het oppervlakte, hoe langer de vakman bezig is met plaatsen.

Hoe lang het plaatsen duurt

Spouwmuurisolatie is dus een relatief eenvoudige klus die binnen een dag wordt uitgevoerd. De isolatie wordt van buitenaf in je spouwmuur gespoten, zodat je binnen niet in de troep zit. De kleine gaatjes die de installateur in je spouwmuur boort worden netjes weggewerkt, daar zie je vervolgens niets meer van. Zo ervaar je nauwelijks overlast. Binnen een paar uur geniet jij van alle voordelen van een goede spouwmuurisolatie!

Advies op maat

Wil je precies weten hoeveel tijd er nodig is om spouwmuurisolatie in jouw huis te plaatsen? Solvari brengt je graag in contact met vakmannen om je hier verder bij te helpen. Vraag gratis en vrijblijvend tot 3 offertes aan voor spouwmuurisolatie en krijg advies op maat.

Vind dé beste spouwmuurisolatie specialist en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's