Subsidie spouwmuurisolatie

  1. Vergelijk offertes via Solvari
  2. Bespaar tot 40% op je klus
  3. Maak iedere maand kans op €250-kluskorting

Subsidie spouwmuurisolatie

  1. Vergelijk offertes via Solvari
  2. Bespaar tot 40% op je klus
  3. Maak iedere maand kans op €250-kluskorting

Ontvang gratis offertes

Ruim 1.210.679 mensen gingen je voor!

Sinds 15 september 2016 was er subsidie beschikbaar voor isolatie, waaronder ook spouwmuurisolatie! Helaas is de subsidiepot voor particulieren leeg en heeft het indienen van een subsidie-aanvraag geen zin meer. VvE's, woonverenigingen en woningcorporaties kunnen nog wel gebruikmaken van de subsidieregeling. Als je twee isolatiemaatregelen uit liet voeren, dan kon je aanspraak maken op de subsidie voor spouwmuurisolatie. Het ging om een subsidie van zo'n 20 procent op isolatie van spouwmuren, dak, gevel, vloer en glas. Niet getreurd: je krijgt nog steeds een soort subsidie in de vorm van een verlaagd btw-tarief. Je betaalt nu maar 6% btw over de arbeidsuren. Onderaan deze pagina ontdek je aantrekkelijke mogelijkheden om je spouwmuurisolatie te financieren.

Subsidie spouwmuurisolatie

De subsidie werd berekend per geïsoleerde vierkante meter. Liet je onder andere je spouwmuren isoleren, dan kreeg je voor de spouwmuurisolatie €5 subsidie per vierkante meter. Om voor de subsidie voor spouwmuurisolatie in aanmerking te komen, moest je een minimaal aantal vierkante meters laten isoleren. 

  • Voor een vrijstaande woning moet je minimaal 50 vierkante meter laten isoleren
  • Voor een hoekwoning moet je minimaal 33 vierkante meter spouwmuren laten isoleren 
  • Woon je in een tussenwoning, dan gaat het om minimaal 15 vierkante meter
  • Een appartement moet minimaal 13 vierkante meter laten isoleren

De spouwmuurisolatie moest een minimale Rd-waarde hebben van 1,1. De bij ons aangesloten isolatiespecialisten kunnen je hier veel meer over vertellen! 

Lees meer over de isolatiesubsidie! »

Verlaagd btw-tarief op spouwmuurisolatie

De overheid steunt het isoleren van de woningen nog wel op een andere manier. Momenteel geldt er een verlaagd btw-tarief op isolatie. Je betaalt nu maar 6% btw over de arbeidsuren voor het isoleren van je spouwmuren. 

Tip: sommige provincies en gemeenten hebben ook nog een eigen regeling als het gaat om subsidies. Het kan zijn dat er in jouw regio nog subsidie beschikbaar is voor spouwmuurisolatie. Je kan dit controleren via Energiesubsidiewijzer.

Geen subsidie, wel andere financieringsmogelijkheden voor spouwmuurisolatie

Dat er geen subsidie meer beschikbaar is voor particulieren, maar isoleren niet onaantrekkelijk. Sterker nog: het levert nog steeds enorm veel op. Met spouwmuurisolatie bespaar je €500 per jaar. Heb je voldoende spaargeld om je investering in spouwmuurisolatie te bekostigen? Dat is natuurlijk ideaal, want spouwmuurisolatie levert meer op dan de rente over je spaarrekening. Zodra je je investering hebt terugverdiend, maak je pure winst. Heb je niet (voldoende) financiële middelen? Dan zijn dit aantrekkelijke mogelijkheden om je spouwmuren toch te laten isoleren:

• eventuele lokale subsidieregelingen, te vinden via de Energiesubsidiewijzer
• ben je bezig een nieuw huis te kopen, kijk dan of er mogelijkheden zijn voor extra hypotheekruimte voor energiebesparende maatregelen
• heb je geen geld om te investeren in spouwmuurisolatie, overweeg dan een energiebespaarlening