Wat is een veilige traplift?

1836

Ben je wat minder mobiel, dan is een traplift ideaal. We kunnen ons voorstellen dat je dan vooral heel graag een veilige traplift hebt. Met een veilige traplift voorkom je dat je halverwege stil komt te staan, dat je uit de traplift valt en dat je ergens mee in botsing komt. Trapliften moeten aan strenge eisen voldoen. Daarom is het raadzaam te kiezen voor een gloednieuwe traplift die een specialist vakkundig installeert.

Traplift en startblokkering

Veilige trapliften zijn voorzien van startblokkering. Dit houdt in dat de traplift niet al in beweging kan komen voordat jij er veilig en wel in zit. De startblokkering betekent meestal dat je de armleuningen naar beneden moet doen en dat de sleutel in het contact moet zitten. Dan pas zal de traplift gaan bewegen.

Klembeveiliging en noodstop

Bij veilige trapliften is het onmogelijk dat er iets in de motor van de traplift komt. Dankzij goede afwerking en sensoren kan er niets in de motor komen. De sensoren herkennen obstakels op de rails, op de trap of bij de voetenplank en de traplift stopt. Ook kleding vormt geen gevaar voor een veilige traplift. Wil je om een andere reden dat je traplift stopt? Een traplift is echt helemaal veilig als je ook een noodstop op de armleuning hebt, waarmee je handmatig de traplift kan stilzetten.

Veiligheidsgordel in een traplift

Wil je er zeker van zijn dat je altijd zonder te vallen boven en beneden komt? Kies dan voor een traplift met een veiligheidsgordel. De gordel lijkt meestal op de gordel die je in een vliegtuig draagt. Wil je een nog veiliger gevoel? Dan kan je vaak kiezen voor een vierpuntsgordel.

Stroomuitval en trapliften

Het zal je maar overkomen: stroomuitval terwijl jij in de stoel van je traplift zit. Je moet er niet aan denken dat je een paar uur halverwege je trap zit en je nergens heen kan. Daarom beschikt een veilige traplift over een tweede accu. Valt de stroom uit of is de ene accu leeg, dan heb je altijd nog een tweede accu.

Botsen in een traplift

De veilige trapliften hebben een automatische stop. Ligt er iets op de trap waarmee je in botsing zou komen als de traplift gewoon door zou gaan? Dan komt de traplift dankzij de automatische stop stil te staan. Je kan het voorwerp dan zelf weghalen terwijl je in de stoel van de traplift zit.

Een veilige traplift laten plaatsen

Wil je trapliften en trapliftinstallateurs vergelijken? Als je je gegevens achterlaat, brengen wij je in contact met maximaal drie trapliftinstallateurs. Zij geven je passend advies en hebben verstand van veilige trapliften van goede kwaliteit.

Eerder bekeken pagina's