Materialen traprenovatie

1274

Met traprenovatie geef je jouw trap een nieuw uiterlijk, zonder dat er eerst een gedeelte van jouw trap gesloopt hoeft te worden. Zo voorkom je bouwpuin en een grote verbouwing. Hieronder lees je alles over de mogelijke materialen bij traprenovatie.

Traprenovatie met overzettreden

De vorm van traprenovatie waar wij actief in zijn is traprenovatie met overzettreden. Dit is ook de vorm die het meeste wordt uitgevoerd en het snelste uitgevoerd kan worden. Bij deze vorm worden er “neppe” treden over de originele treden geplaatst. Bij een dichte trap wordt er een nieuw stootbord geplaatst (materiaal over de verticale kant van de trap). Bij een open trap is dit niet nodig.

Vind dé beste traprenovatie specialist en ontvang gratis offertes.

Materialen

Bij traprenovatie zijn er verschillende materialen mogelijk: hout, laminaat, HPL/CPL en kunststof.

Hout

Overzettreden van massief hout geven jouw trap een klassiek, natuurlijk en warm uiterlijk. Een voordeel van dit materiaal is dat je hout gemakkelijk kunt oliën in de kleur die je wilt. Bovendien zijn houten overzettreden duurzaam: ze slijten nauwelijks en gaan dus lang mee. Vooral eikenhout is, vanwege het stijlvolle en eigentijdse uiterlijk, een populair materiaal. Gemiddeld kost houten traprenovatie rond de €2500,- voor een open trap en €3500,- voor een gesloten trap.

Laminaat

Laminaat is een materiaal dat veel wordt gebruikt bij traprenovatie, mede door de goede prijs-kwaliteitsverhouding. Bovendien is laminaat slijtvast en krachtig, waardoor het niet beschermd hoeft te worden. Overzettreden van laminaat zijn een stuk goedkoper dan de houten variant: gemiddeld kost traprenovatie van laminaat bij een open trap rond de €1300,- en bij een gesloten trap €2300,-.

HPL/CPL

HPL/CPL is een vorm van laminaat die doorgaans enkel bij traprenovatie wordt gebruikt. HPL/CPL is slijtvast en ook nog eens duurzamer dan normaal laminaat. Bovendien heeft het een natuurlijke antislip. Traprenovatie met HPL/CPL overzettreden kost bij een open trap gemiddeld €1700,- en bij een gesloten trap €2500,-.

Kunststof

Kunststof is een materiaal dat je goed aan jouw woonwensen kunt aanpassen. De grootste voordelen van kunststof overzettreden zijn dat ze weinig geluid maken en bovendien makkelijk schoon te maken zijn. Traprenovatie met kunststof kost gemiddeld €1500,- bij een open trap en €2500,- bij een gesloten trap.

Dit zijn de materialen die het meest gebruikt worden bij traprenovatie. Wil jij jouw trap laten renoveren? Vergelijk gratis offertes via Solvari en kom in contact met verschillende specialisten uit jouw regio.

Vind dé beste traprenovatie specialist en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's