Soorten vloeren

1178

Met een nieuwe vloer kun je jouw woning een nieuw uiterlijk geven. Afhankelijk van jouw wensen kun je kiezen uit een aantal materialen en soorten. Hieronder lees je alle informatie over de mogelijkheden die je hebt bij het plaatsen van een nieuwe vloer in jouw woning.

Pvc

Een materiaal waarvan veel vloeren tegenwoordig gemaakt worden, is pvc. Pvc is een vorm van kunststof en is tegenwoordig bijna niet meer van hout te onderscheiden. Een pvc vloer heeft een hoop voordelen. Zo gaat pvc erg lang mee, is het gemakkelijk te onderhouden en is het enorm goed te combineren met vloerverwarming. Een nadeel een pvc vloer is dat deze vloer iets sneller beschadigd kan raken dan bijvoorbeeld laminaat. 

De meeste pvc vloeren kosten tussen de €30 en de €100 per m2. De prijzen van de meeste pvc vloeren zullen echter starten vanaf €50 per m2.

Hout

Houten vloer

Ondanks dat het nu met andere materialen mogelijk is om een houten vloer nagenoeg perfect na te maken, is er niks authentieker dan een echte houten vloer. Bij een houten vloer kun je kiezen voor verschillende houtsoorten en afwerkingen. Hierdoor zijn de mogelijkheden van een houten vloer bijna eindeloos. Het kan wel zo zijn dat houten vloeren minder lang meegaan, doordat er naadvorming kan ontstaan. Bij een houten vloer is het belangrijk dat jouw woning een geschikte luchtvochtigheid heeft (tussen de 50% en de 70%). 

De prijzen van houten vloeren kunnen erg verschillen. Dit komt doordat bepaalde houtsoorten duurder zijn dan anderen. Gemiddeld ligt de prijs van een houten vloer tussen de €50 en de €150 per vierkante meter.

Vind dé beste specialist voor het leggen van vloeren en ontvang gratis offertes.

Gietvloeren

Gietvloer

Een gietvloer is een type vloer waarbij er een materiaal op jouw ondervloer gegoten wordt. Een gietvloer is egaal en laat een ruimte er groter uit zien. Een gietvloer is beschikbaar in veel kleuren. Andere voordelen zijn dat gietvloeren geluidsdempend werken en erg brandwerend zijn. Gietvloeren zijn wel enorm hard, waardoor je jezelf zou kunnen bezeren bij een val. Gietvloeren kosten gemiddeld tussen de €60 en de €150 per m2.

Laminaat

Laminaat is het materiaal dat het meest gebruikt wordt bij het laten leggen van een nieuwe vloer. Bij laminaat zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Over het algemeen wordt laminaat gelegd op een laminaat ondervloer die vochtwerend werkt. Laminaat heeft een hoop voordelen. Zo is laminaat erg gemakkelijk te onderhouden: alleen stofzuigen en af en toe dweilen is genoeg. Ook is laminaat tegenwoordig bijna niet meer van echt hout te onderscheiden. Je kunt kiezen voor laminaat met een echte houtstructuur met spijkergaten en nerven. Laminaat is beschikbaar in welke kleur je maar wilt, dus je kunt altijd kiezen voor een design dat past in jouw interieur.

Misschien wel het grootste voordeel van laminaat is de voordelige prijs. Het leggen van laminaat, inclusief ondervloer en plinten, kost gemiddeld tussen de €15 en de €50 per m2. De meeste laminaat vloeren starten echter vanaf €30 per m2.

Vind dé beste specialist voor het leggen van vloeren en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's