1034

Besparing vloerisolatie

Via de vloer gaat veel warmte verloren, en dit brengt onnodige kosten met zich mee. Gelukkig kun je dit voorkomen door middel van vloerisolatie. Op deze pagina lees je hoeveel je precies kunt besparen met vloerisolatie, en welke factoren invloed hebben op hoeveel je gaat besparen.

Hoeveel kan ik besparen?

Gemiddeld bespaar je met vloerisolatie 10% tot 15% op je energierekening. Dit staat gelijk aan 5 tot 7 kubieke meter gas per vierkante meter geïsoleerde vloer.

Hieronder vind je een tabel waarin je leest hoeveel je kunt gaan besparen per situatie. We gaan uit van een isolatiewaarde van 3,5Rc (zeer goed).

Type woningGemiddelde besparing van vloerisolatie (kosten)
Gemiddelde tussenwoning                   €190 (€1.400)
Hoekwoning€220 (€1.600)
Vrijstaande woning€380 (€2.800)
Vind dé beste specialist voor vloerisolatie en ontvang gratis offertes.

Welke factoren hebben invloed op het rendement van vloerisolatie?

Hoeveel kan ik besparen met vloerisolatie? Dit zijn de factoren.

Er zijn een aantal factoren die invloed hebben op hoeveel je gaat besparen met vloerisolatie. Hieronder lees je welke factoren dit zijn, zodat je optimaal kunt gaan besparen met vloerisolatie.

Oppervlakte

De oppervlakte van de vloer heeft invloed op het rendement. Hoe groter de oppervlakte van de vloer is, hoe meer warmte er verloren kan gaan door de vloer, en hoe meer je dus zal besparen met vloerisolatie.

Het materiaal

Ook het materiaal heeft invloed op hoeveel je gaat besparen. Sommige materialen hebben nou eenmaal een betere isolatiewaarde dan andere. Er zijn een hoop verschillende materialen met hun eigen voordelen en nadelen. Lees hier meer over de verschillende materialen.

De plaatsing

Waar je het isolatiemateriaal laat plaatsen heeft ook invloed op hoeveel je gaat besparen. Afhankelijk van de plek waar je vloer geïsoleerd wordt is een bepaald materiaal aan te raden. Het is handig om een specialist te laten kijken naar jouw situatie zodat hij een goed advies kan geven over waar de vloerisolatie in jouw geval het beste geplaatst kan worden.

De specialist

Ook de specialist waarvoor je kiest heeft invloed op hoeveel je gaat besparen. Bij een goedkopere specialist verdien je jouw investering sneller terug en ga je dus eerder rendement maken. Hierom is het altijd handig om specialisten te vergelijken zodat je de specialist kunt vinden die het beste bij jouw past.

Vind dé beste specialist voor vloerisolatie en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina