1034

De opties en situaties voor vloerisolatie

Er zijn verschillende situaties waarbij vloerisolatie een goede investering is. In verschillende situaties heb je meerdere opties. Hieronder lees je alles over de situaties en opties voor vloerisolatie.

Situaties voor vloerisolatie

Er zijn vele situaties waarin het verstandig is om je vloer te isoleren en ook situaties waarin je zal twijfelen of vloerisolatie nodig is. Hieronder lees je per situatie wat vloerisolatie voor jou kan betekenen in verschillende situaties.

Vloerisolatie bij een betonnen vloer

De meeste vloeren in Nederland zijn van beton, deze vloeren zijn makkelijk te isoleren en geschikt voor elk materiaal. PUR schuim wordt het meeste gebruikt bij het isoleren van een betonnen vloer, dit komt omdat het snel en makkelijk aangebracht kan worden voor een relatief lage prijs.

De isolatielaag zal waarschijnlijk bovenvloers gelegd worden. Dit is om zo optimaal mogelijk de warmte tegen te houden. Isolatie bij betonnen vloeren kan ook benedenvloers geplaatst worden, maar dit zal minder isolerend werken.

Vloerisolatie bij een houten vloer

Houten vloeren verliezen over het algemeen veel warmte, daarom is het handig om je houten vloer te laten isoleren. Als je een houten vloer niet laat isoleren kan dit gevolgen hebben. Koude voeten, hoge stookkosten, optrekkend vocht en schimmels zijn hier voorbeelden van. Het meest gebruikte isolatiemateriaal dat gebruikt wordt op houten vloeren is PUR schuim.

Als de kruipruimte in jouw huis vochtig is, kan je het beste je kruipruimte laten isoleren met isolatiematrassen of EPS korrels. Hiermee voorkom je vochtproblemen en houtrot.

Vloerisolatie bij laminaat

Laminaatvloeren zijn vaak gevoelig voor optrekkend vocht, met vloerisolatie kan je de laminaatvloer hiertegen beschermen. Vaak hebben laminaatvloeren al een isolerende ondervloer. Je kan het dan combineren met ondervloerse isolatie. Als er geen isolerende ondervloer onder het laminaat ligt, kan je wel bovenvloer/ondervloer isolatie laten plaatsen.

Als je laminaat hebt liggen is het belangrijk om te weten of de ondervloer van beton of hout is en of er een kruipruimte is. Hierdoor kom je erachter wat mogelijk is voor jou met betrekking tot vloerisolatie bij laminaat.

Vind dé beste specialist voor vloerisolatie en ontvang gratis offertes.

Vloerisolatie in combinatie met vloerverwarming

Veel mensen vragen af of vloerisolatie invloed heeft op werking van vloerverwarming, dit is waar. Als je vloerisolatie boven de vloerverwarming legt, zal deze minder efficiënt werken en gaat er veel warmte verloren onder het huis. Om deze reden is bovenvloerse vloerisolatie niet aan te raden bij mensen met vloerverwarming.

Kruipruimte isolatie levert daarentegen juist grote voordelen met zich mee in combinatie met vloerverwarming. Als de vloerisolatie onder de draagvloer geplaatst wordt, werkt vloerverwarming juist op zijn best. er gaat namelijk weinig warmte verloren onder het huis. Dit maakt kruipruimte isolatie en vloerverwarming een gouden combi.

Vloerisolatie bij een lage kruipruimte

Als je wel een kruipruimte hebt, maar deze is niet hoger dan 35 centimeter, niet tot nauwelijks mogelijk om er goed in te werken. Dit maakt het ook een stuk moeilijker om isolatie in de kruipruimte te plaatsen.

Gelukkig zijn hiervoor oplossingen gevonden in de vorm van EPS parels of isolatiematrassen. Isolatiematrassen zijn heel licht en daardoor makkelijk te plaatsen en verplaatsen, ook in lage kruipruimtes.

EPS parels worden in de kruipruimte gespoten via een grote slang. Daarom hoeft de specialist niet in elke uithoek van de kruipruimte te komen. Dit maak EPS parel uitermate geschikt voor lage kruipruimtes.

Vind dé beste specialist voor vloerisolatie en ontvang gratis offertes.