1034

Het rendement uit vloerisolatie

Vloerisolatie kan je per jaar honderden euro’s besparen op je energierekening, maar dat is niet het enige rendement dat je kan halen uit vloerisolatie. Hieronder lees je wat het isoleren van je vloer jou kan besparen en wat je kan doen om je besparing te optimaliseren.

De voordelen van vloerisolatie

Vloerisolatie heeft veel voordelen, hieronder staan de 6 grootste voordelen die vloerisolatie met zich meebrengen.

Vloerisolatie houdt warmte vast.

Met vloerisolatie wordt je vloer tot wel 4 graden Celsius warmer ten opzicht van een vloer zonder enige vorm van isolatie. Niet alleen de vloer wordt warmer met vloerisolatie maar je woning houdt ook beter warmte vast, hierdoor hoeft je verwarming minder hard te draaien.

Vloerisolatie bespaart stookkosten.

Doordat er minder warmte verloren gaat en de verwarming minder hard hoeft te draaien, bespaar je tot wel €250 op je jaarlijkse energierekening.

Vloerisolatie verhoogt jouw wooncomfort.

Met vloerisolatie is de temperatuur niet alleen constanter en houd je jouw voeten warm. Vloerisolatie zorgt er ook voor dat Vieze luchtjes verleden tijd zijn. Met vloerisolatie kan optrekkend vocht niet meer door de vloer komen en voor muffe geurtjes zorgen.

Vloerisolatie vermindert de CO2 uitstoot van je woning.

Vloerisolatie vermindert de CO2 uitstoot van je woning met wel 800 kilo per jaar. Hierdoor help je mee aan een duurzame wereld.

Vloerisolatie is goedkoop.

Door het verlaagde btw-tarief is vloerisolatie goedkoop geworden. Gemiddeld kost vloerisolatie je zo’n €1700 in totaal. Vergeleken met andere vormen van isolatie is dit goedkoop. Gemiddeld heb je vloerisolatie in 6 tot 9 jaar terugverdiend.

Vloerisolatie verhoogt de waarde van je woning.

De waarde van je woning zal ongeveer meestijgen met de investering die je voor de vloerisolatie hebt gemaakt. Dit komt omdat het energielabel van je woning stijgt.

Vind dé beste specialist voor vloerisolatie en ontvang gratis offertes.

Rendement in kostenbesparing

Het geld dat je met vloerisolatie terugverdiend is afhankelijk van heel veel factoren, zo hebben het soort materiaal dat je gebruikt, de oppervlakte van je vloer, de vorm van vloerisolatie die je laat plaatsen, het materiaal van de ondervloer en de aan/afwezigheid van vloerverwarming allemaal invloed op hoeveel je terug gaat verdienen.

De gemiddelde besparing op jaarbasis met vloerverwarming is €3,50 per m2 vloeroppervlakte. Dit betekent dat als je een vloer hebt van 50 m2, je om en nabij €175 per jaar zal besparen. De gemiddelde terugverdientijd voor vloerisolatie is 6 tot 9 jaar.

Vind dé beste specialist voor vloerisolatie en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina