Rendement van vloerisolatie

1034

Vloerisolatie kan je per jaar honderden euro’s besparen op de energierekening, maar dat is niet het enige dat je uit vloerisolatie kunt halen. Hieronder lees je wat het isoleren van de vloer jou kan besparen én wat je kunt doen om je besparing te optimaliseren.

Rendement van vloerisolatie

Met vloerisolatie profiteer je van veel voordelen. Zo zul je merken dat de woning gelijkmatiger warm is en je minder te maken krijgt met vocht en tocht.

Vloerisolatie levert een rendement dat is te vergelijken met 8% op de spaarrekening. Bovendien zal de CO2-uitstoot met 580 kilogram worden verminderd en daalt het gasverbruik met 325 m3 per jaar.

Terugverdientijd van vloerisolatie

De gemiddelde terugverdientijd van vloerisolatie ligt tussen de 7 en 10 jaar.

Het geld dat je met vloerisolatie kunt terugverdienen is afhankelijk van veel factoren. Zo hebben het materiaal, de oppervlakte van de vloer, het soort vloerisolatie die je laat plaatsen, het materiaal van de ondervloer en de aan- of afwezigheid van vloerverwarming allemaal invloed op hoeveel je terug gaat verdienen.

Rekenhulp voor woningisolatie

Met het isoleren van jouw woning kun je flink besparen op de energierekening. Bovendien verminder je de CO2-uitstoot en draag je dus bij aan een beter milieu.

Benieuwd welke isolatiemaatregelen voor jou geschikt zijn en hoeveel je kunt besparen? Kom er binnen 2 minuten achter met onze Woningisolatie rekenhulp!

Bereken mijn besparing

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's