Subsidie vloerisolatie

  1. Vergelijk offertes via Solvari
  2. Bespaar tot 40% op je klus
  3. Maak iedere maand kans op €250-kluskorting

Subsidie vloerisolatie

  1. Vergelijk offertes via Solvari
  2. Bespaar tot 40% op je klus
  3. Maak iedere maand kans op €250-kluskorting

Ontvang gratis offertes

Ruim 1.210.679 mensen gingen je voor!

Sinds 15 september 2016 was het mogelijk om subsidie te krijgen als je de vloer laat isoleren. De subsidieregeling voor particulieren is niet meer van kracht, omdat het beschikbare subsidiebedrag sinds 26 april 2017 op is. Gelukkig komt de overheid je nog wel tegemoet met een andere vorm van 'subsidie': je betaalt nu maar 6% btw over de arbeidsuren. Dat scheelt al aanzienlijk op je factuur!

Om in aanmerking te komen voor de subsidie, moest je aan een aantal voorwaarden voldoen én je moest minimaal twee isolatiemaatregelen laten uitvoeren. Je kon dan kiezen uit vloerisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie of glasisolatie. 

Hoeveel subsidie kreeg je voor vloerisolatie?

De subsidie voor vloerisolatie is vastgesteld op €5 per vierkante meter. Je kan alleen aanspraak maken op deze subsidie als je minimaal twee isolatiemaatregelen uit laat voeren. Een rekenvoorbeeld: laat je je vloer en je spouwmuren isoleren en woon je in een gemiddelde woning? De investering is dan ongeveer €4.000. Met de 20% subsidie krijg je €800 'korting' en jaarlijks bespaar je ook gemiddeld €800. Tel uit je winst! 

De vloerisolatiesubsidie wordt verstrekt per vierkante meter, maar je moet wel een minimaal aantal vierkante meters laten isoleren. Per woningtype gaat het om de volgende aantal vierkante meters:

  • Vrijstaande woning: 44 m2
  • Hoekwoning: 32 m2 
  • Tussenwoning: 27 m2 
  • Appartement: 20 m2

De vloerisolatie moet een minimale Rd-waarde hebben van 3,5. De bij ons aangesloten isolatiespecialisten kunnen je hier veel meer over vertellen. 

Lees meer over de isolatiesubsidie! »

Verlaagd btw-tarief op vloerisolatie

Voor vloerisolatie geldt momenteel een verlaagd btw-tarief van 6% op de arbeidsuren van het isoleren van de vloer. Al met al is de terugverdientijd van vloerisolatie alsnog kort en daarmee is vloerisolatie een interessante investering.

Lokale subsidieregeling vloerisolatie

Sommige gemeentes hebben een lokale subsidieregeling voor isolatie. Je kan dit altijd nagaan bij de Energiesubsidiewijzer.

Mogelijkheden financiering vloerisolatie

Het wegvallen van de subsidie is geen reden om niet te investeren in vloerisolatie. Als je geen spaargeld hebt om de investering te doen, zijn er nog andere mogelijkheden die gunstig zijn voor de financiering van vloerisolatie. Het levert meer op dan de rente over je geld en is dus heel aantrekkelijk.

• Ga na of er lokale subsidieregelingen zijn bij jouw gemeente
• Ben je bezig met het kopen van een nieuw huis, dan kan je kijken of extra hypotheekruimte mogelijk is voor energiebesparende maatregelen
• Heb je geen geld om te investeren in isolatie, dan kan je de energiebespaarlening overwegen