Verschillende soorten vloerisolatie

  1. Gemakkelijk en snel offertes ontvangen
  2. Bespaar tot 40% op je klus
  3. Kom in contact met professionele vakmannen

Verschillende soorten vloerisolatie

  1. Gemakkelijk en snel offertes ontvangen
  2. Bespaar tot 40% op je klus
  3. Kom in contact met professionele vakmannen

Ontvang gratis offertes

Ruim 1.210.679 mensen gingen je voor!

Er zijn verschillende typen van isolatie mogelijk voor je vloer. Het verschil in materiaal zit in de duurzaamheid, brandveiligheid, isolatiewaarde, aanbreng en kosten. Een specialist kan bepalen welke soort vloerisolatie geschikt is voor jouw woning en situatie. Om de juiste keuze te maken of om alvast een idee te hebben welke vormen van vloerisolatie er bestaan, lichten we hieronder de verschillende soorten isolatiematerialen toe.

De vloer isoleren met PUR

PUR is kunststof schuim en een synthetisch isolatiemateriaal. Deze vorm van vloerisolatie passen specialisten vaak toe; ze brengen de PUR aan aan de onderkant van de vloer. Dit kan ook via de kruipruimte, als deze begaanbaar is. De voornaamste voordelen van PUR zijn dat het een zeer hoge isolatiewaarde heeft en zorgt voor een naadloze afwerking. De prijs van PUR-isolatie per vierkante meter is relatief hoog.

Jetspray

Jetspray is een speciaal ontwikkelde spray voor het isoleren van de onderkant van de vloer. De spray is een minerale wol bestaand uit 80% gerecycled glas. De spray is makkelijk en snel aan te brengen. Daarbij is de spray geurloos. De Jetspray heeft een hoge isolatiewaarde door de naadloze dichting aan de onderkant.

Isolatiekussens

Vloerisolatie met isolatiekussens zijn opvouwbare luchtkussens in de kruipruimte. De kussens zijn van polyethyleen of polyester gemaakt en zijn erg licht van gewicht. In de kussens worden twee of drie luchtlagen opgesloten. Des te meer lagen, des te hoger de warmteweerstand. De isolatiekussens hebben een zeer hoge isolatiewaarde. Daarbij zijn de kussens onderhoudsvrij en gaan ze lang mee. De prijs van de isolatiekussens per vierkante meter ligt relatief hoog.

Isolatieplaten

Isolatieplaten worden aan de bovenkant van de vloer bevestigd. Hier komt dus nogal wat bij kijken wanneer deze geplaatst moeten worden. Het grootste nadeel van isolatieplaten is dat er naden en kieren kunnen ontstaan, waardoor warmte op den duur kan ontsnappen. Er bestaan verschillende soorten isolatieplaten met een geheel eigen karakter. Hieronder zijn twee veelvoorkomende vormen van isolatieplaten beschreven.

Glaswolplaten

Glaswol is een wol gemaakt van gerecycled glas en zand. De glaswolplaten worden aan de bovenkant van de vloer bevestigd. Glaswol heeft een hoge isolatiewaarde en is zowel waterafstotend als brandveilig. De isolatiewaarde van glaswol is hoog én glaswol is een relatief goedkope isolatievorm.

EPS-platen

EPS-platen zijn een zeer geschikte vorm van vloerisolatie. EPS-platen zijn eigenlijk piepschuimplaten en worden aangebracht aan de bovenkant van de vloer. De EPS-platen hebben een zeer hoge isolatiewaarde voor de vloerisolatie. De platen zijn waterafstotend, brandveilig, onderhoudsvrij en gaan lang mee. Daarbij is het isoleren met EPS-platen een relatief goedkope vorm van isolatie.

EPS-parels

Het is ook mogelijk om met EPS-parels de kruipruimte te isoleren. EPS-parels zijn eigenlijk grijze piepschuimparels die in de kruipruimte geplaatst worden. Dit is een veelgebruikte methode bij lage kruipruimtes met name met vochtproblemen. De prijs van deze isolatiemethode is afhankelijk van de hoeveelheid parels en de bereikbaarheid van de kruipruimte. De EPS-parels beschikken over een matige isolatiewaarde voor de warmte.

EPS-chips

Er zijn ook EPS-chips beschikbaar voor het isoleren van de kruipruimte. Dit zijn witte piepschuim chips die in de kruipruimte gespoten kunnen worden. Net als de EPS-parels zijn de EPS-chips zeer geschikt voor vochtbestrijding in de kruipruimte. De EPS-chips beschikken over een matige isolatiewaarde voor de warmte.
Wil jij weten welk isolatiemateriaal bij jouw vloer, wensen en situatie past? Vraag dan vrijblijvende offertes aan. De bij ons aangesloten isolatiespecialisten helpen je graag verder.