Vloerverwarming rendement

1036

Vroeger werd vloerverwarming gezien als een luxe. Tegenwoordig is dit niet meer aan de orde en is vloerverwarming een populaire manier van verwarmen. Vloerverwarming heeft een hoop voordelen, mits je het juiste rendement kunt realiseren.

Wat houdt "rendement van vloerverwarming" in?

Met rendement van vloerverwarming wordt de tijd bedoeld voordat je jouw investering in vloerverwarming hebt terugverdiend. Vloerverwarming aanleggen is een energiebesparende investering. Deze investering brengt kosten met zich mee. Buiten de eenmalige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming, moet er ook rekening gehouden worden met de maandelijkse energiekosten. 

Als je de vloerverwarming als hoofdverwarming installeert kan de thermostaat een paar graden lager omdat de warmte vanaf de vloer komt en geleidelijk wordt verspreid. De warmte zal zich vullen in de kamer, wat resulteert in een warme kamer. 

Doordat vloerverwarming gebruikt kan worden voor zowel hoofdverwarming als bijverwarming, kan vloerverwarming is meerdere situaties een mooi rendement behalen. Echter zal jouw investering in vloerverwarming eerst terugverdiend moeten worden.

Vind dé beste vloerverwarming specialist en ontvang gratis offertes.

Terugverdientijd van vloerverwarming

De gemiddelde terugverdientijd van vloerverwarming ligt lager dan vroeger. Deze verandering is gekomen door de introductie van veel energiebesparende vloerverwarmings pompen. Wanneer je gebruik maakt van vloerverwarming bespaar je tot wel 15% op je maandelijkse stookkosten. 

Door deze besparing hou je aan het einde van het jaar geld over. Doordat je elk jaar bespaart heb je het geld van de investering voor het aanleggen van de vloerverwarming binnen een aantal jaar terugverdiend.

Factoren terugverdientijd vloerverwarming

Er zijn enkele factoren die van invloed kunnen zijn op de terugverdientijd van vloerverwarming. Het beste rendement haal je uit de vloerverwarming die je gebruikt als hoofdverwarming. Wanneer je vloerverwarming als bijverwarming gebruikt hangt af van de grootte van het oppervlak. Hoe groter het oppervlak, hoe sneller jij je investering in vloerverwarming heb terugverdiend.

Terugverdientijd van vloerverwarming

Een andere factor die belangrijk is voor het optimaliseren van de terugverdientijd is de manier waarop de ruimte is geïsoleerd. Een slechte isolatie zorgt ervoor dat er warmteverlies optreedt. Wanneer je het optimale rendement uit je vloerverwarming wilt halen is het belangrijk dat je jouw vloerverwarming onderhoudt, zodat de werking van vloerverwarming niet achteruit gaat.

Door vloerverwarming door een erkende specialist te laten plaatsen haal je het meeste rendement uit je vloerverwarming, waardoor de terugverdientijd van vloerverwarming zal afnemen. Maar welke soort vloerverwarming bespaard het meeste energie?

Welke soort vloerverwarming bespaard het meeste energie?

Er zijn twee verschillende mogelijkheden wanneer het gaat om vloerverwarming. Er is vloerverwarming met water en vloerverwarming dat werkt op elektriciteit. Vloerverwarming op water is gekoppeld aan een centrale verwarming.

Vloerverwarming op elektriciteit wordt gezien als minder energiezuinig. Hier staat echter wel tegenover dat de opwarmingstijd van elektrische vloerverwarming korter is. Vloerverwarming op elektriciteit wordt veelal toegepast in wat kleinere ruimtes zoals badkamers en slaapkamers. 

Het rendement van vloerverwarming zal hier afhangen van van de grootte van jouw vloerverwarming. Als je offertes gaat vergelijken kan de specialist jouw hier meer over vertellen.

Vind dé beste vloerverwarming specialist en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's