Een warmtepomp combineren

1038

Om je huis zo optimaal mogelijk op duurzame energie te laten draaien kun je een warmtepomp combineren. Hieronder zie je waarmee een warmtepomp te combineren is.

Combineren met een cv-ketel

Je kan een hybride warmtepomp combineren met een al bestaande cv-ketel, dit is een ingreep om op korte termijn het energie- en gasverbruik enorm te verlagen. Daarnaast is het ook een van de goedkoopste manieren om het gasverbruik te verminderen.

Met behulp van de hybride warmtepomp, wordt de cv-ketel alleen nog maar ingeschakeld bij extreem koude winterdagen en het verwarmen van het leidingwater. Hierdoor bespaar je veel gas en heb je een back-up voor situaties waarin de hybride warmtepomp niet genoeg verwarmend vermogen heeft.

De hybride warmtepomp wordt vaak naast de cv-ketel geïnstalleerd, dit kost ongeveer een dag.

Combineren met zonnepanelen

Een warmtepomp werkt op elektriciteit, dit maakt het zo interessant om hem te combineren met zonnepanelen. De zonnepanelen kunnen stroom produceren voor de warmtepomp waardoor je elektriciteitskosten flink zullen dalen.

Warmtepomp met zonnepanelen

Voor warm water kan je een boiler aanschaffen die ook op stroom werkt. Hierdoor kan je zelfs volledig van het gebruik van fossiele brandstoffen af stappen.

Een voordeel van een warmtepomp in combinatie met zonnepanelen zijn dat je nauwelijks van jouw energieleverancier afhangt wat betreft de energieprijzen en energietoevoer. Hiernaast help je mee aan een duurzame wereld en verdien je jouw investering optimaal terug.

Vind dé beste warmtepompen specialist en ontvang gratis offertes.

Combineren met een zonneboiler

De combinatie van een warmtepomp met zonneboiler wordt ook wel de beste combinatie genoemd, dit komt omdat een warmtepomp vaak geen tapwater kan verwarmen. Een zonneboiler is de oplossing om er voor te dat je water ook duurzaam verwarmd kan worden.

Een zonneboiler verwarmt water met behulp van de zon, deze verwarmt het water dat daarna als tapwater gebruikt wordt. Een zonneboiler gebruikt helemaal geen fossiele brandstoffen.

Het combineren van een zonneboiler met je warmtepomp zorgt ervoor dat je helemaal kan afstappen van het gebruik van fossiele brandstoffen. Hierdoor help je mee aan een duurzame wereld en bespaar je op je energierekening.

Combineren met vloerverwarming

Vloerverwarming werkt als volgt: Buizen die in de grond verwerkt zijn zorgen ervoor dat de vloer verwarmd wordt met warm water. De vloer verwarmt op zijn beurt weer de ruimte boven de vloer.

Het temperatuur van het water in de vloerverwarming is relatief laag, dit maakt dat een warmtepomp het uitstekend kan handelen. Hoe kleiner het verschil tussen temperatuur is, hoe groter het rendement. Dit maakt de combinatie van een warmtepomp met vloerverwarming geweldig.

Veel warmtepomp kunnen ook koud water produceren, hiermee kan je de vloer koelen tijdens warme dagen. Al deze voordelen maken de combinatie van een warmtepomp met vloerverwarming geweldig.

Vind dé beste warmtepompen specialist en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's