Watergedragen vloerverwarming

(46 Reviews)
1293

Watergedragen (traditionele) vloerverwarming is geschikt voor alle ruimtes en alle vloeren. De vloerverwarming wordt aangesloten op je bestaande centrale verwarming en moet onder de vloer gemonteerd worden. Het werkt als radiator en zorgt ervoor dat de warmte goed verspreid wordt. Deze vorm van vloerverwarming kan op twee manieren worden aangelegd: het natbouwsysteem en het droogbouwsysteem.

Natbouwsysteem

Bij het natbouwsysteem worden kunststof buizen direct in de natte ondervloer gelegd. Daarover wordt een vloer van cementmortel gelegd, een gipsvloer die goed tegen vocht kan. Het drogen van het cementmortel neemt wel wat tijd in beslag. Het duur ongeveer anderhalve week per centimeter cementmortel. Het kan ook met mineraal anhydriet in plaats van cementmortel, dan is de vloer sneller droog.

Droogbouwsysteem

De kunststof buizen worden bij het droogbouwsysteem op een vlakke ondervloer gelegd, waar voorgevormde uitsparingen in zitten. Er hoeft geen vloer te drogen, dus de vloerverwarming kan meteen gebruikt worden.

Wil je weten welk systeem vloerverwarming voor jouw situatie het best is en wat dit kost? Vraag gratis offertes aan en kom vrijblijvend in contact met maximaal vijf bij ons aangesloten vloerverwarmingspecialisten. Zij helpen je graag verder!

Eerder bekeken pagina's