Voordelen van een waterontharder

1803

Een waterontharder ontkalkt het water in je woning en dit brengt een hoop voordelen met zich mee. Hieronder lees je alle voordelen waarvan je geniet door het plaatsen van een waterontharder.

Huishoudelijke apparaten gaan langer mee

Als je last hebt van hard water in je woning, zal dit zorgen voor kalkaanslag. Deze kalkaanslag zal ervoor zorgen dat je huishoudelijke apparaten sneller kapot gaan. Ook zal servies langer meegaan omdat er geen kalkaanslag zal vormen op bijvoorbeeld je theekopjes.

Bespaar geld

Met een waterontharder zal je op meerdere manieren geld besparen. Ten eerste kun je tot wel 50% besparen op schoonmaakmiddelen. Met hard water is er namelijk meer schoonmaakmiddel nodig om schuim te maken. Daarnaast zijn er ook geen agressieve en vaak dure schoonmaakmiddelen nodig om kalkaanslag op te verwijderen.

Ten tweede zal je met een waterontharder flink besparen op je energierekening. Met hard water zal er kalkaanslag vormen rond je verwarmingselementen en de elementen in je huishoudelijke apparaten. Dit zorgt ervoor dat deze elementen harder moeten werken om op te warmen. Met zacht water wordt dit voorkomen en zal je flink besparen op je energierekening.

Tips nodig voor het effectief vergelijken van offertes? Hier lees je hoe je de beste offerte en specialist kunt kiezen in 6 stappen.

Voorkom huidproblemen

Heb je wel eens last van een droge huid/ eczeem? Hard water kan dit verergeren. Met zacht water zal je minder last hebben van een droge huid na het douchen en het wassen van je handen. Als kers op de taart zal douchen met zacht water ook helpen bij het krijgen van zacht en glanzend haar.

Wil jij weten hoe je een waterontharder moet onderhouden? Lees hier dan verder.

Milieuvriendelijk

Met een waterontharder zal je, zoals hierboven al wordt genoemd, besparen op schoonmaakmiddelen en energie. Besparen op beide is erg goed voor het milieu. Schoonmaakmiddelen zitten vaak vol met schadelijke stoffen die slecht zijn voor het milieu. Door te besparen op energie zal je zorgen voor minder CO2 uitstoot.

Benieuwd hoe jij verder kunt bijdragen aan een gezond milieu? Lees het hier.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's