Tim beveiligde zijn huis na een inbraak. Door zijn investering in een alarmsysteem, waardoor hij de kans op inbraak in zijn woning drastisch heeft verlaagd, slapen hij en zijn gezin weer lekker.


Tim (36) woont samen met zijn twee kindjes en vrouw in Amstelveen. Vorig jaar werd er bij hen ingebroken en zij waren duidelijk niet de enige slachtoffers. "Terwijl het landelijk gemiddelde van het aantal inbraken daalt, stijgt het in Amstelveen juist. Ik had geen idee dat er inbrekers op bestelling worden ingevlogen. Met voor ons dus grote gevolgen", zegt Tim, terwijl hij zijn woonkamer rondkijkt.

“Voor nog geen €1000 voelen we ons weer veilig”

"Zodra de agent weg was, ben ik eigenlijk direct gaan kijken naar manieren om mijn huis te beveiligen. Ik heb natuurlijk alle simpele tips uitgevoerd en ervoor gezorgd dat ze niet weer binnenkomen door simpelweg de scharnieren van een kiepraam los te schroeven. Maar dat gaf ons nog niet het veiligheidsgevoel terug. Toen heb ik toch maar offertes aangevraagd voor een alarmsysteem. Ik was positief verrast door de prijs! Ik dacht dat ik een paar duizend euro zou betalen voor goede beveiliging. Uiteindelijk heb ik nog geen €1000 betaald. Ik heb ervoor gekozen een alarm te laten installeren met een verbinding met een meldkamer. Ik ben niet zo'n held en hoef niet per se zelf achter een inbreker aan. Laat dat de mensen maar doen die ervoor opgeleid zijn. En echt: we voelen ons weer veilig in ons eigen huis, slapen weer lekker en dat is echt niet in geld uit te drukken."

"Ik had niet gedacht dat een inbraak zó'n impact zou hebben"

"De agent die de aangifte kwam opnemen, vertelde me dat veel inbrekers binnen een jaar weer terugkomen. Ze weten natuurlijk dat jij je spullen inmiddels vervangen hebt en dat er gloednieuwe dingen te halen zijn. Ik moet er niet aan denken dat ons dit nog een keer overkomt. Ik had niet gedacht dat een inbraak zó'n impact zou hebben." Hier slaat Tim precies de spijker op zijn kop. Bijna de helft van de inbraakslachtoffers voelt zich niet meer veilig in hun eigen huis. Daarnaast krijgen slachtoffers slaapproblemen, zijn ze sneller geïrriteerd en boos en kunnen ze zich niet meer concentreren. En dat allemaal terwijl er gemiddeld voor 'nog geen' €3.000+ aan spullen wordt gestolen. "Weet je, die tv en de boxen kunnen me echt niet zo veel schelen. Maar ook de spaarpotjes van de kinderen waren leeg. Er zat niet eens heel veel geld in, maar ik denk dat ik dat nog wel het pijnlijkst vond.""Weet je, die tv en de boxen kunnen me echt niet zo veel schelen. Maar ook de spaarpotjes van de kinderen waren leeg."

- Tim

Doe de gratis inbraakproef

Vraag jij je af hoe veilig jouw woonomgeving is, of wil je meer informatie lezen over een alarmsysteem? 
Download onze gratis brochure hier of doe de gratis inbraakproef van Solvari.

Doe de gratis inbraakproef