Soorten zonneboilers

(3 Reviews)
1039

Er zijn verschillende soorten zonneboilers. Ze hebben wel allemaal dezelfde functie: het verwarmen van water. Het verschil zit hem in de samenstellingen. De volgende samenstellingen van zonneboilers zijn op de markt:

• een standaard zonneboiler - bestaat uit een collector die vastzit aan een buizensysteem dat door het opslagvat loopt. Het opslagvat wordt aangevuld door de normale waterleiding.
• een compacte zonneboiler - hierbij is de collector tegelijkertijd het opslagvat.
• een zonneboilercombi - een zonneboiler met een groot opslagvat (250 liter), kan met zijn grote inhoud ook de centrale verwarming deels voeden.
• de cv-zonneboiler - in principe hetzelfde als de standaard zonneboiler. Het verschil is dat de cv-ketel een eigen buizensysteem heeft dat losstaat van het buizensysteem van de collector. De cv-ketel houdt het water in het opslagvat altijd op 60 ºC. Met deze zonneboiler is mogelijk om te douchen en tegelijkertijd warm water te tappen voor bijvoorbeeld de afwas.
collectieve systemen - de grotere systemen, zonneboilers met een collectoroppervlak van meer dan 6 m2. Deze zonneboilers worden ingezet bij flats, sportcomplexen en zwembaden.

Ben je benieuwd naar welk systeem het best bij jouw wensen past en wat je daarvoor betaalt? Vraag gratis offertes aan en ontdek het door met de bij ons aangesloten specialisten in contact te komen!

Eerder bekeken pagina's