Wat is een zonneboiler?

(3 Reviews)
1039

Een zonneboiler is een apparaat dat ervoor zorgt dat je water kan verwarmen met behulp van de zon. De zonneboiler bestaat uit een collector en een opslagvat.

Hoe werkt een zonneboiler?

In het opslagvat zit 80 tot 240 liter water en een buizensysteem. Door het buizensysteem loopt een vloeistof die wordt opgewarmd door de zon die op de collectoren schijnt. Een pomp zorgt ervoor dat die vloeistof door de buizen wordt gepompt en zo wordt je water verwarmd. Zodra je water hebt getapt, wordt het opslagvat automatisch bijgevuld met water uit je waterleidingen.

Het is niet ondenkbaar dat in Nederland de zon een dagje minder schijnt. Dat zou betekenen dat het water in het opslagvat niet warm genoeg wordt. Gelukkig is daar wat op bedacht! Aan het opslagvat is vaak een combiketel gekoppeld die lauw water verwarmt als dat nodig is. Schijnt de zon helemaal niet, dan wordt het water door de combiketel verwarmt zoals toen de zonneboiler nog niet geplaatst was.

Dankzij een zonneboiler kan je tot wel de helft besparen op het verwarmen van je water. Wil je weten wat een zonneboiler kost? Vraag dan gratis offertes aan.

Eerder bekeken pagina's