Voordelen zonnedaken

1833

Het grootste voordeel van zonnedaken is dat ze mooi zijn. Veel mensen vinden de 'gewone' zonnepanelen niet mooi en kiezen daarom voor een zonnedak. Behalve het uiterlijk van de zonnedaken, hebben ze veel meer te bieden! Hier lees je meer over de voordelen van zonnedaken.

Zonnedaken zijn mooi

Zoals gezegd is voor velen het belangrijkste voordeel dat zonnedakpannen mooi zijn. Als je wel geïnteresseerd bent in het opwekken van zonne-energie, maar de 'gewone' panelen niet mooi vindt, zijn zonnedakpannen perfect voor jou.

Voordelen zonnedakpannen
Eén van de grootste voordelen van zonnedaken: ze zijn vrijwel onzichtbaar.

Zonnedaken verhogen de waarde van je huis

Huizen die duurzaam zijn, scoren enorm goed op de huizenmarkt. Als je je huis wil verkopen, weten geïnteresseerden dat je energierekening laag is dankzij het zonnedak. Dit maakt je huis enorm aantrekkelijk, waardoor je het sneller verkoopt en er meer geld voor krijgt. Over smaak valt niet te twisten, maar doordat de zonnedakpannen praktisch onzichtbaar zijn, zijn er ook maar weinig mensen die het écht niet mooi vinden.

Lange levensduur

Zonnedaken doen qua levensduur niet onder voor 'gewone' zonnepanelen. Ze zijn ontworpen om minimaal 25 jaar mee te gaan.

Hoge opbrengst

Sommige mensen denken dat zonnedaken minder opleveren dan de 'gewone' zonnepanelen. Niets is minder waar: zonnedaken leveren niet minder op dan zonnepanelen. Je hebt natuurlijk wel meer zonnedakpannen nodig dan panelen, omdat de zonnedakpannen een stuk kleiner zijn. Met 50 zonnedakpannen wek je per jaar 4.000 kWh op, hetzelfde doe je met 15 zonnepanelen. Het dakoppervlak dat je nodig hebt is in beide situaties gelijk, namelijk 25 vierkante meter.

Flexibele maatvoering

Niet elk dak is hetzelfde en dat geldt ook voor dakpannen. Omdat zonnedakpannen het mooist zijn als ze perfect op het dak passen, zijn ze op verzoek ook leverbaar in verschillende maten. Zo kan de specialist jouw dak optimaal benutten met zonnedakpannen.

Overtuigd van de voordelen van zonnedaken?

Hebben de voordelen van zonnedaken je overtuigd? Wil je nu meer weten over de mogelijkheden en ben je benieuwd naar de prijzen? Als je je gegevens achterlaat, brengen we je graag in contact met specialisten op het gebied van zonnedaken. Zij geven je gratis en vrijblijvend passend advies over de zonnedaken en maken graag prijsoverzichten op maat.

Eerder bekeken pagina's