1854

Zonnepanelen zonder investering?

Huur zonnepanelen en begin direct met besparen zonder grote investering. Bespaar jaarlijks tot wel € 400. Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes van verhuurders.

Vergelijk gratis offertes

Postcode
Huisnr.

Ontvang gratis offertes en bespaar

Wil jij op je energierekening besparen zonder je spaargeld te investeren? Dat kan nu door zonnepanelen te huren. Voor een maandelijks bedrag dat lager is dan wat je verdient, geniet je van de service en zekerheid van de leverancier. Zo bespaar je honderden euro’s per jaar en loop je geen risico’s.

De voordelen op een rijtje:

 Geen investering nodig

 Geen BKR registratie

 Draag bij aan een beter milieu

 Geen risico's

 Bespaar jaarlijks honderden euro's

Dit is wat anderen vinden van onze service

"Nadat ik mijn gegevens heb achtergelaten, kreeg ik binnen een week bericht van 3 bedrijven. Uiteindelijk heb ik gekozen voor het goedkoopste bedrijf! Nu ik de zonnepanelen iets langer dan een jaar heb, is mijn energierekening rond de 400 euro goedkoper uitgevallen dan voorheen." J. Miedema
"Een makkelijk platform. Ik kwam in contact met 3 specialisten die eenieder met een ander aanbod kwamen. Ik heb uiteindelijk gekozen voor de specialist waar ik de beste klik mee had. Nu liggen er maar liefst 12 prachtige zonnepanelen op mijn dak. Kortom: ik ben een tevreden klant." - A. Bosschaart
"Het aanvragen van de offertes kost maar 2 minuutjes. Daarna werd ik duidelijk op de hoogte gebracht van de vorderingen bij het zoeken van specialisten. Na 2 offertes te hebben ontvangen kon ik mijn keuze al maken. Solvari heeft me een hoop tijd en moeite bespaard." - G. Hamers

Zonnepanelen huren: hoe werkt het?

Als je zonnepanelen huurt profiteer je vanaf dag 1 van de energie die ze leveren, en dus van een lagere energierekening. Dit komt omdat je vooraf niet hoeft te investeren. Het enige wat je moet betalen is de huur van de panelen, die lager is dan de opbrengst met zonnepanelen. Na een huurperiode van 10 jaar kun je de zonnepanelen overnemen van de verhuurder. Je hoeft je tijdens de huurperiode geen zorgen te maken over eventuele schade. Als de zonnepanelen beschadigd raken dan zorgt de verhuurder ervoor dat ze gerepareerd worden. 

Wat bespaar ik als ik zonnepanelen huur?

Wat je bespaart ligt aan verschillende factoren. Zo de situatie waarin je woning zich bevindt een belangrijke factor. Bijvoorbeeld hoe groot is je dak en hoe deze is georiënteerd, maar ook wat de huurprijs van de zonnepanelen is en hoeveel energie deze op kunnen wekken. 

Onderaan de streep besparen zonnepanelen huurders gemiddeld tussen de €200 en €400 per jaar

Vergelijk offertes

Huren of toch kopen?

Veel woningeigenaren vragen zich af wat voor hen het beste is: huren of toch kopen? Beide opties zijn een goede keuze, maar welke is nou de beste? Het antwoord op deze vraag verschilt per situatie. Wil je graag besparen en/of groene stroom gebruiken, maar ben je niet bereid of is het niet mogelijk om een investering te doen van duizenden euro's? Dan past zonnepanelen huren perfect bij jou. Je loopt daarnaast ook een stuk minder risico: het verhuurbedrijf helpt je als je problemen hebt met je zonnepanelen. Ben je bereid om deze grote investering te doen? Dan is kopen wat voor jou.

Zonnepanelen op je dak in 4 stappen

Offertes aanvragen
Vraag via het aanvraagformulier je gratis offertes aan. Telefonisch zal er contact opgenomen worden en een afspraak ingepland indien nodig.
2. Afspraak + offertes
Ontvang offertes en advies op maat. Middels een telefonisch gesprek of afspraak krijg je advies en  offertes van maximaal 4 specialisten.
3. Kies de beste deal
De offertes zijn vrijblijvend. Je zit nergens aan vast. Als je kiest voor een specialist kan je hier contact mee opnemen om een afspraak in te plannen. 
4. Laat de klus uitvoeren
Normaal gesproken wordt de klus binnen 3 tot 8 weken uitgevoerd. Je betaalt hier niks voor aangezien je de zonnepanelen huurt.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen huren

Iedere specialist heeft panelen van een ander merk. Over het algemeen zijn dit Monokristallijn panelen. Deze zijn technologisch vaak beter dan Polykristallijn panelen.
Vele huiseigenaren denken dat het huren van zonnepanelen te mooi is om waar te zijn en er addertjes onder het gras zitten. Dit is echter niet waar.  TIP: lees de voorwaarden van het huurcontract goed door voordat je het tekent. Daarmee verzeker je jezelf van een eerlijke deal.
Het antwoord is nee, je krijgt geen BKR registratie.Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je een minder hoge hypotheek kan aanvragen.
Je bent algeheel verzekerd. Als de zonnepanelen onverhoopt kapot gaan, zullen ze kosteloos gerepareerd worden.
Als je verhuist heb je twee opties:  - Je kan de zonnepanelen meenemen. De verhuurder kan de zonnepanelen demonteren en installeren op je nieuwe woning. Hier betaal je wel een eenmalig bedrag voor. - Je kan de nieuwe bewoners van je huis het contract laten overnemen. Dit kan vaak geheel kosteloos. 
De zonnepanelen worden normaal gesproken al na 3 tot 8 weken geplaatst. Dit is afhankelijk van wanneer de specialist ruimte in de agenda heeft.

Wat kan je verwachten van Solvari?

Solvari is dé toonaangevende marktplaats om met de juiste vakman voor jouw woningverbetering in contact te komen. 

Inmiddels kun je voor meer dan 50 verschillende klussen in en rond je huis terecht bij Solvari. Door via Solvari gratis offertes aan te vragen, kom je direct in contact met maximaal vier bij ons aangesloten specialisten uit jouw regio. Sinds onze start in 2009 zijn daar al honderdduizenden consumenten blij van geworden!

Vergelijk bedrijven als

Eerder bekeken pagina's