kosten zonnepanelen

1142

De prijs van zonnepanelen is de afgelopen jaren steeds gedaald. De techniek wordt steeds betaalbaarder en tevens efficiënter. Hierdoor is ook de terugverdientijd nog korter dan voorheen. Maar wat zijn de prijzen voor zonnepanelen anno 2019?

zonnepanelen op schuin dakpannen dak


Prijsfactoren zonnepanelen

Wat voor prijs je betaalt voor zonnepanelen hangt af van veel factoren. Allereerst is er onderscheid te maken tussen drie soorten panelen: monokristallijn, polykristallijn en amorf (dunne film). De prijzen kunnen erg verschillen, maar ter indicatie kun je uitgaan van de volgende prijzen:

Type zonnepaneelPrijs

Monokristallijn

vanaf €200 per paneel

Polykristallijn

vanaf €190 per paneel

Amorf (dunne film)

goedkoopste optie

Per type zonnepaneel kan er ook nog veel verschil zijn tussen de prijzen. Vaak betaal je voor betere kwaliteit een hogere prijs. Het rendement kan bij deze panelen wel een stuk hoger zijn, waardoor de terugverdientijd alsnog even kort kan zijn als bij goedkopere zonnepanelen. 

Naast de materialen moet je ook rekening houden met de installateur. Met welke installateur ga je in zee en welke services biedt hij? Dit heeft allemaal invloed op de prijs die je uiteindelijk betaalt voor jouw zonnepanelen.

Kostprijs zonnepanelen

Met bovengenoemde prijsfactoren in ons achterhoofd kunnen we een globale prijsindicatie voor zonnepanelen geven. De gemiddelde zonnepaneleninstallatie kost tussen de €3.000 en €6.000.

Om er achter te komen hoeveel een zonnepaneleninstallatie kost voor jouw woning of bedrijfspand die aan jouw wensen voldoet, kun je het beste meerdere offertes vergelijken. Zo kom je in contact met diverse installateurs en heb je verschillende prijzen en opties die je kunt vergelijken. Via Solvari kun je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor het laten plaatsen van zonnepanelen!

Teruggave btw zonnepanelen

Momenteel heb je recht op teruggave van de btw als je zonnepanelen laat installeren. Het is in vier stappen gebeurd en bij een standaardpakket van zes zonnepanelen (1.440 wattpiek) krijg je al €400 terug aan btw! Dit heeft grote invloed op de prijs van zonnepanelen. Lees meer over teruggave btw op zonnepanelen.

In 5 klikken een persoonlijk advies: zijn zonnepanelen interessant voor jou en hoeveel zouden de panelen opleveren? Bereken het gratis en ontvang een persoonlijk zonnepanelenbespaaradvies!

Eerder bekeken pagina's