Voordelen zonnepanelen zakelijk

(2.727 Reviews)
1142

Zodra je zonnepanelen op je dak hebt liggen, begin je met dubbel profiteren van de zon. Je bent onafhankelijk van een energieleverancier en draagt je steentje bij aan het milieu. Het is een eenmalige investering en daarna geniet je tientallen jaren van gratis stroom.

Geld besparen

Je wordt je eigen energieleverancier, dus je bespaart flink veel geld op je energierekening. Binnen 7 tot 9 jaar kan je je investering in zonnepanelen al terugverdienen en je kan ook de btw op aanschaf en installatie van zonnepanelen terugvragen aan de Belastingdienst.

In 5 klikken een persoonlijk advies: zijn zonnepanelen interessant voor jou en hoeveel zouden de panelen opleveren? Bereken het gratis en ontvang een persoonlijk zonnepanelen bespaaradvies!

Geld verdienen

Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Geef dit dan door aan je energiebedrijf. Je kan dan namelijk energie terugleveren aan het net (salderen) en op die manier zonne-energie omzetten in geld! Je krijgt als je nu investeert in zonnepanelen je btw terug als je hierom vraagt bij de Belastingdienst. Dit scheelt €800 op 10 panelen!

Goed voor het milieu

Zonlicht is gratis en veilig. Door gebruik te maken van zonne-energie beperk je de uitstoot van CO2.

Woningwaarde stijgt

Mensen zijn heel geïnteresseerd in woningen met zonnepanelen. De nieuwe bewoners weten dat ze een lage energierekening hebben en worden daar natuurlijk blij van. Ga je je huis verkopen, maar wil je de zonnepanelen niet achterlaten? Vaak kan je ze ook gewoon meeverhuizen.

Geen onderhoud

Zonnepanelen hebben vrijwel geen onderhoud nodig. Je moet er alleen wel op letten dat je zonnepanelen schoon blijven, want dan leveren ze het meeste op.

Eerder bekeken pagina's