Mogelijkheden financiering zonnepanelen

  1. Gemakkelijk en snel offertes ontvangen
  2. Bespaar tot 40% op je klus
  3. Kom in contact met professionele vakmannen

Mogelijkheden financiering zonnepanelen

  1. Gemakkelijk en snel offertes ontvangen
  2. Bespaar tot 40% op je klus
  3. Kom in contact met professionele vakmannen

Ontvang gratis offertes

Ruim 1.210.679 mensen gingen je voor!

Heb je interesse in zonnepanelen, maar vraag je je vooral nog af hoe je de zonnepanelen gaat betalen? Hier vind je de beste mogelijkheden voor financiering van zonnepanelen.

Voor één zonnepaneel betaal je (afhankelijk van de soort zonnepaneel) gemiddeld €200. Daarnaast heb je nog kosten voor onder andere een omvormer. Een gemiddelde zonnepaneleninstallatie kost tussen de €3.000 en €6.000. Op de pagina 'Prijs zonnepanelen' lees je meer over wat je ongeveer voor zonnepanelen betaalt en op 'Terugverdientijd zonnepanelen' lees je na hoelang je pure winst maakt. Wist je trouwens dat het investeren in zonnepanelen momenteel enorm interessant is? Je krijgt namelijk de btw op je zonnepanelen terug, wat al gauw €400 scheelt. MilieuCentraal berekende dat zonnepanelen net zoveel opleveren als 5% rente op een spaarrekening. Vraag je de btw ook nog eens terug, dan is het zelfs vergelijkbaar met 6% rente!

Spaargeld omtoveren tot zonnepanelen

De beste manier om te investeren is met je spaargeld. Zoals eerder geschreven leveren zonnepanelen zo veel op, dat het vergelijkbaar is met maar liefst 6% rente over je spaarrekening. De conclusie is simpel: je kan beter je spaargeld op je dak leggen in de vorm van zonnepanelen, dan dat je het op de bank laat staan. Als je veel zonne-energie produceert, dan kan je de stroom terugleveren aan het energienet. Dat heet salderen. De energieleverancier betaalt jou daarvoor dezelfde prijs als jij nu betaalt voor je stroom. Gemiddeld gaat dat om 20 cent per kWh. Zo maak je dus gewoon geld! Probeer maar eens een bank te vinden die je meer biedt. ;-)

Extra hypotheekruimte voor zonnepanelen

Er zijn banken en hypotheekverstrekkers die een lagere rente geven als je investeert in zonnepanelen. Je kan kijken of je je huidige hypotheek kan verhogen, een tweede hypotheek nemen of je huidige hypotheek oversluiten. Als je bezig bent met het aanschaffen van een huis, dan kan je kijken of je de zonnepanelen kan meefinancieren.

Lokale subsidieregeling voor zonnepanelen

In sommige provincies en gemeentes is een subsidie voor zonnepanelen beschikbaar. Je kan dit simpel checken via Energiesubsidiewijzer.

Energiebespaarlening voor zonnepanelen

Om de zonnepanelen te financieren, kan je een Energiebespaarlening overwegen. Van deze lening mag je maximaal 75% gebruiken voor zonnepanelen. Je kan tussen de €2.500 en €25.000 lenen tegen een gunstig tarief. De looptijd hangt af van je geleende bedrag en ligt tussen de 7 en 15 jaar. Aan het einde van de looptijd heb je de lening volledig afbetaald, want het is een annuïtaire lening. De rente is voor de meeste huiseigenaren aftrekbaar. Meer informatie vind je op energiebespaarlening.nl. Je kan ook eerst leningen vergelijken

Ontdek je besparing met zonnepanelen in 5 klikken

Ben je niet alleen benieuwd naar wat zonnepanelen jou kosten, maar ook vooral naar wat ze je opleveren? Met onze handige calculator vind je dat in maar 5 klikken uit. Je krijgt een bespaaradvies op maat en ontdekt direct wat jouw besparing met zonnepanelen is. Handig!

Financiering zonnepanelen rond?

Ben je eruit hoe je de zonnepanelen gaat betalen en ben je toe aan de volgende stap? Kom dan in contact met de beste specialisten in jouw regio. Deze installateurs geven je graag gratis en vrijblijvend advies over de richting waarin zij je zonnepanelen kunnen leggen, hoeveel panelen er op jouw dak kunnen en welke zonnepanelen in jouw situatie het beste zijn. De zonnepanelenspecialisten hebben de kennis, informatie en vaardigheden om jou zo goed mogelijk te helpen. Daarnaast maken zij prijsoverzichten op maat, zodat je precies weet waar je aan toe bent.