1040

Onderhouden van zonnepanelen

Door het onderhouden van je zonnepanelen verleng je de levensduur. Wanneer je regelmatig je zonnepanelen onderhoud zorg je er hiermee voor dat er eventuele problemen die zich op kunnen doen in de toekomst verholpen worden.

Onderhouden van zonnepanelen

Het is belangrijk om je zonnepanelen te onderhouden. Door de zonnepanelen regelmatig te laten onderhouden verleng je de levensduur en verhoog je hiermee het rendement. Als je wilt dat je zonnepanelen zo veel mogelijk blijven leveren, is schoonmaken de oplossing. Als je ervoor kiest om je zonnepanelen niet regelmatig schoon te laten maken, zal dit van invloed zijn op de werking van je zonnepanelen.

Reinigen van zonnepanelen

Zonnepanelen reinigen, zonnepanelen kuisen of zonnepanelen schoonmaken; hoe je het ook wil noemen, het is van groot belang. Je kan niet voorkomen dat zonnepanelen vies worden, maar gelukkig kan je ze wel laten schoon houden. Zonnepanelen zijn vatbaar voor invloeden van het weer zoals stof, bladeren, mos, vogelpoep en meer.

Natuurlijk is het zo dat regen kleine vuiltjes wegwast, maar grondige reiniging is toch zeker één keer per twee jaar nodig. Het vuil vormt een doffe laag op de panelen, waardoor je zonnepanelen minder zonlicht verwerken en minder zullen opleveren.

zonnepanelen reinigen

Meerwaarde van zonnepanelen reinigen

Zonnepanelen reinigen (in ieder geval elke twee jaar) zorgt voor een maximale opbrengst. Als zonnepanelen niet goed gereinigd worden, zal dit effect hebben op jouw terugverdientijd. Daarnaast kunnen vieze plekken op je zonnepanelen, zoals vogelpoep, geen zonne-energie meer opvangen.

Goede zonnecellen proberen dit op te vangen en dat kan zorgen voor oververhitting. Dit kan zorgen voor blijvende schade aan je zonnepanelen! Zonnepanelen reinigen wordt om deze reden sterk aangeraden.

Tip: Laat je zonnepanelen reparatie uitvoeren door een erkende specialist!

Vind dé beste zonnepaneel specialisten en ontvang gratis offertes.

Zonnepanelen reinigen door een specialist

Zonnepanelen reinigen kan je zelf, als je dak goed bereikbaar is en je het aandurft. Toch raden we je aan je zonnepanelen door een specialist te laten reinigen, omdat de specialist precies weet welke middelen er gebruikt moeten worden.

Zonnepanelen schoonmaken door een specialist zorgt ervoor dat je zeker weet dat panelen niet beschadigt worden (en daarmee opbrengst verliest), dat ze goed gereinigd worden en dat je geen risico loopt van het dak te vallen.

Schoonmaken van zonnepanelen

Wanneer je zonnepanelen vuil zijn is het nodig dat de zonnepanelen schoongemaakt worden. Allereerst moeten alle bladeren en takken verwijderd worden. Daarna moeten de zonnepanelen afgespoeld worden met de tuinslang om stof te verwijderen. Het is belangrijk dat je geen hogedrukspuit gebruikt voor het schoonmaken van je zonnepanelen, aangezien dit je zonnepaneel ernstig beschadigd.

De zonnepanelen mogen niet schoongemaakt worden met reguliere schoonmaakmiddelen. Het schoonmaken moet gedaan worden met een speciale zeep. Wanneer de zonnepanelen schoongemaakt worden met een zeep die hier niet speciaal voor gemaakt is, zal dit de zonnepanelen aantasten, hierdoor raakt je zonnepaneel beschadigd. Kijk ook goed naar welke soort zonnepanelen je hebt.

De zonnepanelen kunnen ook schoongemaakt worden met een lauw water een een zachte spons. Het is belangrijk dat er een zachte spons gebruikt wordt, aangezien er met een schuurspons of een borstel krassen komen te zitten op de zonnepanelen. Wanneer dit gebeurd is moet je zonnepaneel gerepareerd worden.

Vind dé beste zonnepaneel specialisten en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina