Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Inschrijven als vakman

Zonnepanelen op je dak? Goed plan!

Op steeds meer Nederlandse daken liggen zonnepanelen. Grote kans dat je buren ook al zelf energie opwekken. Zonnepanelen maken gebruik van een oneindige energiebron: de zon. Deze zogenaamde PV-panelen zetten zonne-energie om in stroom. Deze stroom gebruik je vervolgens voor je verlichting, televisie, wasmachine en andere apparaten. Door zelf stroom op te wekken betaal je minder aan je energieleverancier en draag je bij aan een duurzamere planeet. Win-winsituatie dus!

Bespaar op je energierekening
Gebruik duurzame stroom
Snel terugverdienen
Positief voor je woningwaarde
Onderhoudsvriendelijk

Snelle weetjes over zonnepanelen

Word binnen 2 minuten zonnepanelen expert!

Een zonnepaneel bestaat uit een groot aantal zonnecellen die we ook wel fotovoltaïsche cellen noemen. Zonnecellen bevatten een laag silicium met zowel aan de boven- als onderzijde een laag. Zo is het silicium een halfgeleider. Dit geheel is bedekt door 2 transparante glasplaten. Zo ontstaat een zonnepaneel!

Zonnepanelen vangen zonlicht op. Op het moment dat zonlicht op het zonnepaneel valt, ontstaat er spanningsverschil tussen de boven- en onderkant van de zonnecellen. Door dit verschil ontstaat er gelijkstroom. Een omvormer zet de gelijkstroom vervolgens om in wisselstroom. De wisselstroom gebruik je daarna via de stopcontacten in je woning.

Het spreekt voor zich dat zonnepanelen meer energie opwekken in de volle zon. Toch wekken zonnepanelen niet alleen energie op als de zon schijnt. Ook bij bewolkt weer leveren de panelen stroom. Hierdoor zijn zonnepanelen ook in Nederland voldoende rendabel.

Op vrijwel ieder dak is het mogelijk om zonnepanelen te plaatsen. Ze zijn geschikt voor zowel platte daken als schuine daken. Benieuwd of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen? Hier lees je meer.

Zonnepanelen hebben een gemiddelde levensduur van 15 tot 30 jaar. Dit hangt wel af van het soort paneel en de kwaliteit van de panelen. Goed om te weten: de maximale opbrengst van je installatie loopt naar verloop van tijd iets terug.

Wil je weten hoeveel je bespaart met zonnepanelen? Gebruik onze handige zonnepanelen rekenhulp en ontdek binnen 2 minuten hoeveel je kan besparen op je energierekening!

Rekenhulp: bereken je voordeel!

Met de Solvari rekenhulp bereken je zelf wat jij verdient met zonnepanelen. Beantwoord in slechts 2 minuten een paar eenvoudige vragen over jouw dak en stroomverbruik. De rekenhulp geeft je inzicht in:

  • Besparing in euro's per jaar

  • Besparing CO2 per jaar

  • Op te wekken energie (kWh) per jaar

  • Terugverdientijd

  • Investeringsrendement

Ervaringen van échte mensen

Hoe hebben anderen de uitvoering van hun projecten ervaren?

Een TOP bedrijf!

Van het uitbrengen van de offerte, de schouw en de vele correspondentie met Mohammed is alles tot in de puntjes geregeld. Een flinke klus om 14 panelen verdeeld over 3 dakvlakken esthetische tot een mooi legplan te realiseren. Deze uitdaging in combinatie met het kabel tracé waren voor de monteurs en de elektricien geen enkel probleem. Zij hebben het project samen doen slagen. We zijn enorm blij met de snelle installatie en de super mooie uitstraling van de panelen! De complimenten worden ons al gemeld, maar komen toe aan het Team FDY Installaties!!!

Jan uit Lopik zocht naar Zonnepanelen installeren en koos voor FDY Installaties B.V.

Zeer tevreden.. maar

Super blij met het resultaat. Helaas moesten ze een 2e keer terugkomen omdat de verkoper fouten heeft gemaakt bij het opmaken van de offerte. (Dingen over het hoofd gezien) maar dat is ontzettend keurig opgelost door Atlas. Ik beveel ze absoluut aan.

Gilian uit Almere zocht naar Zonnepanelen installeren en koos voor Atlas Power

Heb je een vraag?
We helpen je graag verder.

Klantenservice

Experts over dit onderwerp:

SolarEdge zonnepanelen

Uitgelicht merk

SolarEdge

SolarEdge is een van de populairste fabrikanten van omvormers ter wereld. Zo’n omvormer heb je nodig want die zet de energie uit je zonnepanelen om in elektriciteit uit je stopcontact. De omvormers van SolarEdge zijn dankzij de unieke Power Optimizer extra productief, slim en veilig. Dit betekent meer energie per zonnepaneel. Lees meer over de producten van dit merk of kom direct in contact met SolarEdge installateurs actief in je buurt!

SolarEdge zonnepanelen
Eerder bekeken pagina's