Zonnepanelenoffertes vergelijken: gratis en vrijblijvend

 1. Nu 21% belastingkorting op zonnepanelen
 2. Rendement vergelijkbaar met 6% rente op spaarrekening
 3. Tot 40% besparen op je zonnepanelen door offertes te vergelijken

Zonnepanelenoffertes vergelijken: gratis en vrijblijvend

 1. Nu 21% belastingkorting op zonnepanelen
 2. Rendement vergelijkbaar met 6% rente op spaarrekening
 3. Tot 40% besparen op je zonnepanelen door offertes te vergelijken

Ontvang gratis offertes

Ruim 1.210.679 mensen gingen je voor!

Zonnepanelen steeds populairder

De laatste jaren zie je steeds meer zonnepanelen op daken verschijnen. Heb jij al in je straat om je heen gekeken hoeveel buren inmiddels duurzame energie opwekken? Zonnepanelen zijn de afgelopen jaren enorm in prijs gedaald, terwijl het rendement en de efficiëntie gestegen zijn. Steeds meer mensen vragen zonnepanelenoffertes aan. Via Solvari is dit geheel gratis en vrijblijvend. We stellen je voor aan maximaal 5 specialisten in jouw regio. Vervolgens vergelijk je offertes, waardoor je soms tot wel 40% goedkoper uit bent!

Voordelen van zonnepanelenGeen last van stijgende energieprijzen

De energieprijzen blijven maar stijgen en het lijkt er niet op dat dit de komende jaren stopt. Als jij je eigen energie opwekt met zonnepanelen, ben je onafhankelijk van een energieleverancier. Heb je je zonnepanelen terugverdiend, dan profiteer je jarenlang van gratis stroom. Extra voordelen: huizen met zonnepanelen verkopen sneller en stijgen in waarde.Honderden euro's per jaar besparen

Zonnepanelen leveren net zo veel op als 6% rente op een bankrekening. Zo'n hoog percentage vind je tegenwoordig nergens, dus je kan je geld beter in de vorm van zonnepanelen op je dak leggen. In 2020 vervangt de terugleversubsidie het salderen. Dit betekent dat je je zonnepanelen gemiddeld in 7 jaar terugverdient. Heb je al zonnepanelen, dan profiteer je van een soepele overgangsregeling. Meer informatie over de terugleversubsidie vind je bij Rijksoverheid.Zonnepanelen voordeliger dan ooit

Zonnepanelenprijzen zijn de afgelopen vijf jaar met ongeveer 25 procent gedaald, dankzij technische ontwikkelingen. We raden je aan offertes te vergelijken, zodat je zeker weet dat je niet te veel betaalt voor je zonnepanelen. Prijzen verschillen per aanbieder, dus het is goed je te verdiepen in actuele prijzen en te vergelijken! Nu je ook de btw terugkrijgt van de Belastingdienst, zijn zonnepanelen niet alleen voordeliger, maar ook aantrekkelijker dan ooit.

Benieuwd wat zonnepanelen in jouw situatie kosten? Kom kosteloos en zonder verplichtingen in contact met de beste specialisten in jouw regio.

Investering en opbrengst zonnepanelen

De voornaamste reden waarom mensen zonnepanelen laten plaatsen, is om geld te besparen op de energierekening. Hoeveel jij precies bespaart met zonnepanelen, hangt af van meerdere factoren. Natuurlijk heeft het aantal zonnepanelen invloed op de besparing, maar ook welke zonnepanelen en hoe efficiënt ze zijn, hoeveel schaduw erop valt en in welke windrichting de panelen liggen. Gemiddeld kan je uitgaan van de volgende jaarlijkse besparing als je zonnepanelen op je dak legt:

Aantal zonnepanelen Gemiddelde jaarlijkse besparing
6 € 288
10 € 480
14 € 672
18 € 864
22 € 1.056

Kosten zonnepanelen

De kosten van zonnepanelen variëren. Gemiddeld betaal je €4.400 voor 10 zonnepanelen, inclusief btw (die je terug kan vragen aan de Belastingdienst), omvormer en installatie. De investering verschilt per huishouden, doordat het afhangt van het aantal panelen, welke zonnepanelen precies, de specialist die je kiest en overige wensen die je al dan niet hebt. Als je wil weten wat zonnepanelen op jouw dak kosten, raden we je aan offertes te vergelijken. Dit is geheel gratis en zonder verplichtingen.

Salderen en terugleversubsidie zonnepanelen

De huidige salderingsregeling verandert in 2020 in een terugleversubsidie. Deze zomer komt er meer duidelijkheid over de terugleversubsidie. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland opent een loket waar zowel particulieren als bedrijven de terugleversubsidie aanvragen. Precieze details over hoe je de hoeveelheid teruggeleverde stroom meet en welke rol slimme meters hebben, komen nog. Deze zomer moet het voorstel voor de nieuwe terugleversubsidie gereed zijn. Het uitgangspunt van de terugleversubsidie is dat je zonnepanelen in zeven jaar terugverdient. Daarna geniet je dus nog tientallen jaren van gratis stroom.

Btw terugvragen

Ben je een particulier en schaf je zonnepanelen aan? Dan krijg je 21 procent btw op de panelen terug. Dit kan trouwens ook als je de zonnepanelen al gekocht hebt. Dat is goed nieuws, want scheelt al gauw €800 op 10 zonnepanelen. Het loont dus écht om je btw terug te vragen! Het is in vier stappen gebeurd. Tip: je hoef niet elk kwartaal btw-aangifte te doen voor de omzetbelasting als je je btw hebt teruggevraagd. Vraag hier een ontheffing voor aan. Lees meer over teruggave btw op zonnepanelen.

Zonnepanelen kopen of leasen?

Wil je wel direct op je energierekening besparen, maar liever geen investering doen? Tegenwoordig is ook het leasen van zonnepanelen een optie. Door zonnepanelen te leasen, betaal je maandelijks een bepaald leasebedrag, wat je simpelweg betaalt met de opbrengst van je zonnepanelen.

Bij Solvari aangesloten zonnepaneleninstallateurs

Zonnepanelen kopen? Tips en advies

 • Vergelijk meerdere offertes
 • Laat je goed informeren over de zonnepanelen: welke kleur, wat voor maat, met of zonder frame?
 • Koop alles bij één specialist; sommige omvormers en zonnepanelen gaan niet samen
 • Let op dat je panelen voldoen aan Europese kwaliteitsnormen en ga na van wie je welke garanties krijgt
 • Zonnepanelen plaatsen mag zonder vergunning, behalve bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Te controleren bij Omgevingsloket.
 • Vraag de btw terug aan de Belastingdienst

Deze tevreden klanten gingen je voor en besparen al flink op hun energierekening!

Uitgevoerd op 16-04-18 door:

ZLT Energie

10 10
10

Zonnepanelen

Zeer goed werk geleverd

Aanbeveling:

Prima bedrijf. Goede en eerlijke prijs. Komt afspraken goed na. Is altijd bereikbaar voor vragen. Ook goed geholpen met BTW tergvraag.
Zonnepanelen waren helaas niet meteen leverbaar door fabrieksverhuizing. De offerte bleef gewoon geldig. Begin april zijn de panelen geplaatst door Auke en Auke.
Waren in een dag klaar en de panelen doen het nog beter dan verwacht.
Ik kan iedereen dit bedrijf aanbevelen

Uitgevoerd op 04-07-18 door:

Energiecontrol NL

9.7 10
9,7

Zonnepanelen

Zeer tevreden. Zeer deskundig.

Aanbeveling:

Goed advies gekregen van Dhr. Baan.
Plaatsing zonnepanelen op korte termijn uitgevoerd door 2 aardige monteurs. Bij ophangen van de omvormer heeft de monteur ook nog mijn eigen netwerkeouter opgehangen en netjes alle kabels weggewerkt. In een dag alles aangesloten en werkend. Kan dit bedrijf van harte aanbevelen.

Uitgevoerd op 30-05-18 door:

Energiehuis van Buren

8.7 10
8,7

Zonnepanelen

Volgens afspraak en goede montage

Aanbeveling:

Goed advies, professioneel uitgevoerd. Geen omkijken naar.

Uitgevoerd op 24-01-18 door:

Bespaarmetjedak

8 10
8

Zonnepanelen

Geen verdere opmerkingen

Aanbeveling:

Goed advies - uitvoering tot tevredenheid - aan te bevelen

Uitgevoerd op 22-01-18 door:

Energiehuis van Buren

9 10
9

Zonnepanelen particulieren

Zeer tevreden

Aanbeveling:

Goed en deskundig advies. Snelle levering. Goede samenwerking met de plaatsers. Snel en goed geplaatst. Goed meedenken met de wensen van plaatsing.

Uitgevoerd op 30-04-18 door:

Zonnemarkt

9 10
9

Zonnepanelen

Erg prettig met mooi resultaat!

Aanbeveling:

Conform afspraak geleverd en geïnstalleerd. Goede adviseur en heldere uitleg, denkt mee in de oplossing en neemt de tijd. Installateurs waren correct en nauwkeurig. Houden de klant op de hoogte tijdens de installatie en vragen om afstemming indien nodig.

Uitgevoerd op 16-04-18 door:

Helios Solar

9 10
9

Zonnepanelen

Wij zijn zeer tevreden.

Aanbeveling:

Vooraf hebben we goed advies gekregen en omdat we vroeg gepland hadden en in de tussentijd er nieuwe panelen waren ontwikkeld mochten we zonder extra kosten die nieuwe panelen laten plaatsen.
Dit kwam uit de mensen van Helios Solar zelf, een prachtig aanbod.
De panelen waren snel en mooi geplaatst. daarna korte uitleg.

Uitgevoerd op 08-08-17 door:

Zonnemarkt

8 10
8

Zonnepanelen

Toppers.

Aanbeveling:

Dik tevreden over de afhandeling van problemen, snel geleverd.

Uitgevoerd op 20-04-18 door:

Helios Solar

8.7 10
8,7

Zonnepanelen

Zeer tevreden.

Aanbeveling:

Medewerkers zijn zeer kundig, werkzaam, vriendelijk en correct.

Uitgevoerd op 19-08-18 door:

Helios Solar

3 10
3

Zonnepanelen

Levertijd niet acceptabel !!

Aanbeveling:

Maar liefst 12 weken levertijd door interne problemen !!

Uitgevoerd op 22-03-18 door:

Helios Solar

8 10
8

Zonnepanelen

Tevreden over het geleverde werk!

Aanbeveling:

Goede voorlichting en 2 keer bezoek aan huis.
Veel moeite gedaan om de stroomkabel niet zichtbaar buitenshuis aan te sluiten.

Uitgevoerd op 10-04-18 door:

Helios Solar

8.3 10
8,3

Zonnepanelen

keurig bedrijf

Aanbeveling:

Duidelijke voorlichting, montage netjes uitgevoerd, vriendelijke monteurs, 1 klein minpuntje was de communicatie van de schouwmonteur.

  Offertes vergelijken voor zonnepanelen?

  Ben jij net als veel anderen enthousiast over zonnepanelen en wil je wel eens weten wat het kost? Kom kosteloos en zonder verplichtingen in contact met maximaal vijf specialisten in jouw regio! Zij vertellen je graag wat je investering is, hoeveel je precies bespaart en hebben antwoord op al je vragen.

  Benieuwd hoeveel jij kan besparen met zonnepanelen?