Zonnepanelenoffertes vergelijken: gratis en vrijblijvend

 1. Nu 21% belastingkorting op zonnepanelen
 2. Rendement vergelijkbaar met 6% rente op spaarrekening
 3. Tot 40% besparen op je zonnepanelen door offertes te vergelijken

Zonnepanelenoffertes vergelijken: gratis en vrijblijvend

 1. Nu 21% belastingkorting op zonnepanelen
 2. Rendement vergelijkbaar met 6% rente op spaarrekening
 3. Tot 40% besparen op je zonnepanelen door offertes te vergelijken

Ontvang gratis offertes

Ruim 1.210.679 mensen gingen je voor!

Zonnepanelen steeds populairder

De laatste jaren zie je steeds meer zonnepanelen op daken verschijnen. Heb jij al in je straat om je heen gekeken hoeveel buren inmiddels duurzame energie opwekken? Zonnepanelen zijn de afgelopen jaren enorm in prijs gedaald, terwijl het rendement en de efficiëntie gestegen zijn. Steeds meer mensen vragen zonnepanelenoffertes aan. Via Solvari is dit geheel gratis en vrijblijvend. We stellen je voor aan maximaal 5 specialisten in jouw regio. Vervolgens vergelijk je offertes, waardoor je soms tot wel 40% goedkoper uit bent!

Voordelen van zonnepanelenGeen last van stijgende energieprijzen

De energieprijzen blijven maar stijgen en het lijkt er niet op dat dit de komende jaren stopt. Als jij je eigen energie opwekt met zonnepanelen, ben je onafhankelijk van een energieleverancier. Heb je je zonnepanelen terugverdiend, dan profiteer je jarenlang van gratis stroom. Extra voordelen: huizen met zonnepanelen verkopen sneller en stijgen in waarde.Honderden euro's per jaar besparen

Zonnepanelen leveren net zo veel op als 6% rente op een bankrekening. Zo'n hoog percentage vind je tegenwoordig nergens, dus je kan je geld beter in de vorm van zonnepanelen op je dak leggen. In 2020 vervangt de terugleversubsidie het salderen. Dit betekent dat je je zonnepanelen gemiddeld in 7 jaar terugverdient. Heb je al zonnepanelen, dan profiteer je van een soepele overgangsregeling. Meer informatie over de terugleversubsidie vind je bij Rijksoverheid.Zonnepanelen voordeliger dan ooit

Zonnepanelenprijzen zijn de afgelopen vijf jaar met ongeveer 25 procent gedaald, dankzij technische ontwikkelingen. We raden je aan offertes te vergelijken, zodat je zeker weet dat je niet te veel betaalt voor je zonnepanelen. Prijzen verschillen per aanbieder, dus het is goed je te verdiepen in actuele prijzen en te vergelijken! Nu je ook de btw terugkrijgt van de Belastingdienst, zijn zonnepanelen niet alleen voordeliger, maar ook aantrekkelijker dan ooit.

Benieuwd wat zonnepanelen in jouw situatie kosten? Kom kosteloos en zonder verplichtingen in contact met de beste specialisten in jouw regio.

Investering en opbrengst zonnepanelen

De voornaamste reden waarom mensen zonnepanelen laten plaatsen, is om geld te besparen op de energierekening. Hoeveel jij precies bespaart met zonnepanelen, hangt af van meerdere factoren. Natuurlijk heeft het aantal zonnepanelen invloed op de besparing, maar ook welke zonnepanelen en hoe efficiënt ze zijn, hoeveel schaduw erop valt en in welke windrichting de panelen liggen. Gemiddeld kan je uitgaan van de volgende jaarlijkse besparing als je zonnepanelen op je dak legt:

Aantal zonnepanelen Gemiddelde jaarlijkse besparing
6 € 288
10 € 480
14 € 672
18 € 864
22 € 1.056

Zonnepanelen kopen of leasen?

Wil je wel direct op je energierekening besparen, maar liever geen investering doen? Tegenwoordig is ook het leasen van zonnepanelen een optie. Door zonnepanelen te leasen, betaal je maandelijks een bepaald leasebedrag, wat je simpelweg betaalt met de opbrengst van je zonnepanelen.

Kosten zonnepanelen

De kosten van zonnepanelen variëren. Gemiddeld betaal je €4.400 voor 10 zonnepanelen, inclusief btw (die je terug kan vragen aan de Belastingdienst), omvormer en installatie. De investering verschilt per huishouden, doordat het afhangt van het aantal panelen, welke zonnepanelen precies, de specialist die je kiest en overige wensen die je al dan niet hebt. Als je wil weten wat zonnepanelen op jouw dak kosten, raden we je aan offertes te vergelijken. Dit is geheel gratis en zonder verplichtingen.

Salderen en terugleversubsidie zonnepanelen

De huidige salderingsregeling verandert in 2020 in een terugleversubsidie. Deze zomer komt er meer duidelijkheid over de terugleversubsidie. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland opent een loket waar zowel particulieren als bedrijven de terugleversubsidie aanvragen. Precieze details over hoe je de hoeveelheid teruggeleverde stroom meet en welke rol slimme meters hebben, komen nog. Deze zomer moet het voorstel voor de nieuwe terugleversubsidie gereed zijn. Het uitgangspunt van de terugleversubsidie is dat je zonnepanelen in zeven jaar terugverdient. Daarna geniet je dus nog tientallen jaren van gratis stroom.

Btw op zonnepanelen terugvragen

Ben je een particulier en schaf je zonnepanelen aan? Dan krijg je 21 procent btw op de panelen terug. Dit kan trouwens ook als je de zonnepanelen al gekocht hebt. Dat is goed nieuws, want scheelt al gauw €800 op 10 zonnepanelen. Het loont dus écht om je btw terug te vragen! Het is in vier stappen gebeurd. Tip: je hoef niet elk kwartaal btw-aangifte te doen voor de omzetbelasting als je je btw hebt teruggevraagd. Vraag hier een ontheffing voor aan. Lees meer over teruggave btw op zonnepanelen.

Vind  zonnepanelen specialisten in jouw regio

Bij Solvari aangesloten zonnepaneleninstallateurs

Zonnepanelen kopen? Tips en advies

  • Vergelijk meerdere offertes
  • Laat je goed informeren over de zonnepanelen: welke kleur, wat voor maat, met of zonder frame
  • Koop alles bij één specialist; sommige omvormers en zonnepanelen gaan niet samen
  • Let op dat je panelen voldoen aan Europese kwaliteitsnormen en ga na van wie je welke garanties krijgt
  • Zonnepanelen plaatsen mag zonder vergunning, behalve bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Te controleren bij Omgevingsloket.
  • Vraag de btw terug aan de Belastingdienst

  Deze tevreden klanten gingen je voor en besparen dankzij zonnepanelen al flink op hun energierekening!

  Uitgevoerd op 15-08-18 door:

  Helios Solar

  8.7 10
  8,7

  Zonnepanelen

  Goed advies, komen afspraken na.

  Aanbeveling:
  Betrouwbaar en gedegen

  Uitgevoerd op 11-09-18 door:

  Helios Solar

  9 10
  9

  Zonnepanelen

  Absoluut top in alle aspecten

  Aanbeveling:
  Zowel bij gesprek met vertegenwoordiger Marcel werd ik adequaat geholpen. Hij en ook medewerkers van kantoor dachten zowel voor als na de opdracht mee. Via de planning was het zelfs mogelijk om een week later al te plaatsen en ook bij de plaatsing werd door de installateur voortreffelijk meegedacht en echt goed werk afgeleverd.

  Uitgevoerd op 17-08-20 door:

  Compleet Duurzaam B.V.

  6.7 10
  6,7

  Zonnepanelen

  Installatie prima. Service slecht.

  Aanbeveling:
  De installatie is goed verlopen en na de tijd nog keurig nageteld of alles goed ging. Echter in de herfst bleken de panelen een enorm bulderend geluid te produceren. Hierover contact gezocht maar geen reactie op mail en pas na enkele telefoontjes toezeggingen gedaan die nog steeds niet zijn nagekomen. De After-service laat dus erg te wensen over. Is jammer.

  Uitgevoerd op 22-08-18 door:

  Expert Solar Systems

  8.7 10
  8,7

  Zonnepanelen particulieren

  Nauwkeurig werk geleverd en netjes

  Aanbeveling:
  Kreeg goed advies.
  Dringen zich niet op.
  Geven je de tijd om erover na te denken

  Uitgevoerd op 04-05-18 door:

  Expert Solar Systems

  8 10
  8

  Zonnepanelen particulieren

  Zeer tevreden

  Aanbeveling:
  Wij zijn goed voorgelicht door René en hebben hierdoor maximaal profijt van onze zonnepanelen. Prettige samenwerking, laagdrempelig te benaderen en altijd reactie op vragen.

  Uitgevoerd op 21-08-18 door:

  Zonnemarkt

  9 10
  9

  Zonnepanelen

  Ging om Q-Cell panelen

  Aanbeveling:
  Snel gehandeld, uitgevoerd. deskundig en vakbekwaam uitleg van adviseur Tim de Groot. Alles is uitgevoerd zoals van tevoren besproken. Snel klaar.

  Uitgevoerd op 15-08-18 door:

  Sunny Solar Systems

  10 10
  10

  Zonnepanelen

  nauwkeurig vakkundig en op tijd.

  Aanbeveling:
  van af de eerste afspraak om ons te oriënteren tot aan de eind oplevering van de panelen zijn alle afspraken nagekomen.

  Uitgevoerd op 09-08-18 door:

  Expert Solar Systems

  8.7 10
  8,7

  Zonnepanelen particulieren

  Snelle levering, keurig gemonteerd

  Aanbeveling:
  Na een zeer slechte ervaring door het niet nakomen van afspraken met Feenstra zijn wij uiteindelijk in zee gegaan met expert solar systems. Heeft een goede offerte gedaan en de situatie bij ons thuis beoordeelt. Kon snel leveren, wat voor ons mede de doorslag gaf.

  Uitgevoerd op 02-07-18 door:

  Goedkoop-Energieshop.nl B.V.

  10 10
  10

  Zonnepanelen particulieren

  komen alle afspraken na

  Aanbeveling:
  super advies , topbedrijf

  Uitgevoerd op 25-07-18 door:

  Goedkoop-Energieshop.nl B.V.

  9 10
  9

  Zonnepanelen particulieren

  Keurig net bedrijf, panelen super g

  Aanbeveling:
  werk op tijd geleverd, alles netjes gelegd, afspraken komen ze na

  Uitgevoerd op 13-06-18 door:

  Zon Advies Nederland B.V.

  9 10
  9

  Zonnepanelen

  Prima bedrijf

  Aanbeveling:
  Goede uitgebreide informatie van verkoop bij mij thuis.
  Correccte afhandeling bij het plaatsen
  volledige ontzorging. Werkelijk alles werd voor ons geregeld van de aanmelding bij Nuon tot de aanmelding, teruggave afstelaanvraag bij de belastingdienst.
  Ik had deze verregaande service niet verwacht.

  Uitgevoerd op 03-07-18 door:

  Zon Advies Nederland B.V.

  8.7 10
  8,7

  Zonnepanelen

  Tot nu toe heel goed!

  Aanbeveling:
  Erg goede voorlichting en gaf direct vertrouwen hetgeen werd waargemaakt met een prima professionele installatie. De betrouwbaarheid is tot nu goed maar heb er alle vertrouwen in dat ook dit onderdeel hoog gaat scoren in toekomstige periode. Tot nu toe heeft ZonAdvies haar beloften waargemaakt.

   Offertes vergelijken voor zonnepanelen?

   Ben jij net als veel anderen enthousiast over zonnepanelen en wil je wel eens weten wat het kost? Kom kosteloos en zonder verplichtingen in contact met maximaal vijf specialisten in jouw regio! Zij vertellen je graag wat je investering is, hoeveel je precies bespaart en hebben antwoord op al je vragen.

   Benieuwd hoeveel jij kan besparen met zonnepanelen?