Zonnepanelen

Wil je profiteren van een lagere energierekening en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzame planeet? Met zonnepanelen op je dak wek je zelf je eigen duurzame stroom op. Hiermee doe je iets goeds voor het milieu én bespaar je jaarlijks honderden euro's.

Zonnepanelen op je dak? Goed plan!

Op steeds meer Nederlandse daken liggen zonnepanelen. Grote kans dat je buren ook al zelf energie opwekken. Zonnepanelen maken gebruik van een oneindige energiebron: de zon. Deze zogenaamde PV-panelen zetten zonne-energie om in stroom. Deze stroom gebruik je vervolgens voor je verlichting, televisie, wasmachine en andere apparaten. Door zelf stroom op te wekken betaal je minder aan je energieleverancier en draag je bij aan een duurzamere planeet. Win-winsituatie dus!

Bespaar op je energierekening
Gebruik duurzame stroom
Snel terugverdienen
Positief voor je woningwaarde
Onderhoudsvriendelijk

Snelle weetjes over zonnepanelen

Word binnen 2 minuten zonnepanelen expert!

Een zonnepaneel bestaat uit een groot aantal zonnecellen die we ook wel fotovoltaïsche cellen noemen. Zonnecellen bevatten een laag silicium met zowel aan de boven- als onderzijde een laag. Zo is het silicium een halfgeleider. Dit geheel is bedekt door 2 transparante glasplaten. Zo ontstaat een zonnepaneel!

Zonnepanelen vangen zonlicht op. Op het moment dat zonlicht op het zonnepaneel valt, ontstaat er spanningsverschil tussen de boven- en onderkant van de zonnecellen. Door dit verschil ontstaat er gelijkstroom. Een omvormer zet de gelijkstroom vervolgens om in wisselstroom. De wisselstroom gebruik je daarna via de stopcontacten in je woning.

Het spreekt voor zich dat zonnepanelen meer energie opwekken in de volle zon. Toch wekken zonnepanelen niet alleen energie op als de zon schijnt. Ook bij bewolkt weer leveren de panelen stroom. Hierdoor zijn zonnepanelen ook in Nederland voldoende rendabel.

Op vrijwel ieder dak is het mogelijk om zonnepanelen te plaatsen. Ze zijn geschikt voor zowel platte daken als schuine daken. Benieuwd of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen? Hier lees je meer.

Zonnepanelen hebben een gemiddelde levensduur van 15 tot 30 jaar. Dit hangt wel af van het soort paneel en de kwaliteit van de panelen. Goed om te weten: de maximale opbrengst van je installatie loopt naar verloop van tijd iets terug.

Wil je weten hoeveel je bespaart met zonnepanelen? Gebruik onze handige zonnepanelen rekenhulp en ontdek binnen 2 minuten hoeveel je kan besparen op je energierekening!

Meer over zonnepanelen

Zonnepanelen voordelen

Met zonnepanelen wek je goedkoop duurzame energie op. Hierdoor heb je geen last van stijgende energieprijzen. Tegelijkertijd draag je bij aan een beter milieu. Lees verder om alle zonnepanelen voordelen te ontdekken!

Werking & plaatsing

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Met zonnepanelen op je dak maak je gebruik van duurzame energie in je woning. Solvari legt je de werking van zonnepanelen graag uit.

Kosten & rendement

Zonnepanelen zijn minder prijzig dan je denkt. Laat je adviseren voor het hoogste rendement en een snelle terugverdientijd. Je kan ook profiteren van BTW-teruggaaf en een salderingsregeling. Lees meer!

Rekenhulp: bereken je voordeel!

Met de Solvari rekenhulp bereken je zelf wat jij verdient met zonnepanelen. Beantwoord in slechts 2 minuten een paar eenvoudige vragen over jouw dak en stroomverbruik. De rekenhulp geeft je inzicht in:

  • Besparing in euro's per jaar

  • Besparing CO2 per jaar

  • Op te wekken energie (kWh) per jaar

  • Terugverdientijd

  • Investeringsrendement

Zonnepanelen inkoopactie

Wil je wel een scherp aanbod voor zonnepanelen maar heb je geen tijd om offertes te vergelijken? Meld je dan aan voor de collectieve inkoopactie van onze partner Winst uit je woning.

Ervaringen van anderen

5
Aanbevolen door klant
Geverifieerde klant

Zeer tevreden

Adviseur van Zonnemarkt heeft ruim de tijd genomen om alles op te meten en uit te leggen. Duidelijke offerte gekregen. Installatie is uitstekend gedaan, zowel de zonnepanelen als de nieuwe groepenkast als de installatie van de app. Zeer tevreden!

5
Aanbevolen door klant

Deskundig advies, klantgericht

Het intakegesprek was heel verhelderend. De uitvoering kort daarna zeer professioneel en vlot. De medewerkers waren vriendelijk en correct. Zij hielden goed rekening met de wensen van de cliënt.

Heb je een vraag?
We helpen je graag verder.

Klantenservice

Experts over dit onderwerp:

SolarEdge zonnepanelen

Uitgelicht merk

SolarEdge

SolarEdge is een van de populairste fabrikanten van omvormers ter wereld. Zo’n omvormer heb je nodig want die zet de energie uit je zonnepanelen om in elektriciteit uit je stopcontact. De omvormers van SolarEdge zijn dankzij de unieke Power Optimizer extra productief, slim en veilig. Dit betekent meer energie per zonnepaneel. Lees meer over de producten van dit merk of kom direct in contact met SolarEdge installateurs actief in je buurt!

SolarEdge zonnepanelen
Eerder bekeken pagina's