Dakopbouw

Meer woonruimte, maar geen plaats of budget voor een aanbouw aan je woning? Dan is een dakopbouw de ideale oplossing. Zowel op schuine als platte daken kan je zo'n dakopbouw laten plaatsen!

Vergelijk offertes

1219

Voordelen van een dakopbouw

Hogere waarde van je woning

Dankzij een dakkapel, nokverhoging, ... heb je meer beloopbare woonoppervlakte in je woning. Dat verhoogt uiteraard flink de waarde van je huis. 

Mogelijk voor elk budget

Een extra verdieping op een plat dak is natuurlijk een duur project. Maar het kan ook veel goedkoper. Zo is een prefab dakkapel in hout of kunststof heel betaalbaar. 

Betere isolatie van je woning

Een vakspecialist isoleert je dakopbouw grondig. Zo voldoe je aan alle energienormen en geniet je van een optimaal warmtecomfort op je bovenste verdieping!

Optimale bescherming tegen weersinvloeden

Een ervaren dakbedrijf maakt je dakopbouw volledig wind- en waterdicht. Zo is je woning optimaal beschermd tegen de weersinvloeden, vermijd je vochtproblemen, ... 

Zo vind je de beste offertes via Solvari:

Stap 1

Offertes aanvragen

Solvari brengt je in contact met betrouwbare vakspecialisten. Beschrijf je project en dien je aanvraag in. Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Stap 2

Prijzen vergelijken

Wij matchen je aanvraag vervolgens aan de meest geschikte vakspecialisten. Zij bezorgen je een offerte op maat zodat je goed kan vergelijken.

Stap 3

Kies en bespaar

Jij beslist of je al dan niet ingaat op een van de voorstellen. Kies het bedrijf dat jouw project realiseert zoals jij wil, tegen de beste prijs en voorwaarden.

Ervaringen van échte mensen

Hoe hebben anderen de uitvoering van hun projecten ervaren?

Dakopbouw kosten

De kosten voor een dakopbouw variëren natuurlijk enorm van project tot project. Een prefab dakkapel is bv. veel goedkoper dan een nieuwe verdieping op je plat dak. Ook de gekozen materialen, het afwerkingsniveau, ... bepalen sterk de prijs van zo'n dakopbouw. Enkele richtprijzen: 

Type dak Soort dakopbouw (excl. btw) Gemiddelde prijs (excl. btw, incl. plaatsing)
Plat dak Extra verdieping met plat dak € 25.000 à 30.000
Plat dak Extra verdieping met schuin dak € 25.000 à 30.000
Schuin dak Dakkapel € 3.000 à 8.000
Schuin dak Enkelzijdige nokverhoging € 7.000 à 12.000
Schuin dak Dubbelzijdige nokverhoging € 12.000 à 17.000

Veelgestelde vragen over een dakopbouw

Zo'n dakopbouw is grotendeels geprefabriceerd in de fabriek. Dat brengt grote voordelen met zich mee. Zo'n dakopbouw kost minder dan puur maatwerk, het is veel sneller geplaatst en je kan kiezen uit meerdere afwerkingsniveaus. Het enige nadeel? Dat het vaak gaat om standaard afmetingen. 

Ja, in de meeste gevallen is zo'n vergunning inderdaad verplicht. Je mag dus niet beginnen met de werken voor je gemeente die omgevingsvergunning heeft verleend. Je gekozen dakbedrijf kan je hier ook meer uitleg over geven. 

Een dakbedrijf werkt je dakopbouw aan de buitenkant altijd tot in de puntjes af. Maar wat met de binnenkant? Dat bepaal je zelf. Als je die binnenafwerking liever zelf doet om kosten uit te sparen, is dat zeker mogelijk. Maar een vakspecialist kan ook deze werkzaamheden toevoegen aan zijn offerte. Bespreek dit dus zeker met de experts die je contacteert!

Waarom kiezen voor Solvari?

6.000+ vakspecialisten
100.000+ uitgevoerde projecten
15 jaar marktleider in de Benelux

Ontvang offertes voor een dakopbouw