Kunststof dakkapel

Een kunststof dakkapel is de laatste jaren een erg populaire keuze. Je vergroot de ruimte in je huis en je hebt zo meer licht op zolder. Een kunststof dakkapel is beschikbaar in veel afwerkingen, waardoor het goed past bij de rest van je woning.

Vergelijk offertes

1217

Voordelen van een kunststof dakkapel

Een dakkapel zorgt voor meer licht en ruimte. Maar er zijn nog meer pluspunten die een kunststof dakkapel zo populair maken. De voornaamste voordelen:

Weinig onderhoud

Een kunststof dakkapel heeft weinig onderhoud nodig. Kunststof is namelijk veel onderhoudsvriendelijker dan hout. Ook is het makkelijk te reinigen en hoef je kunststof niet continu te verven.

Betere isolatie

Kunststof isoleert beter dan hout. Hiermee bespaar je dus ook aanzienlijk op de maandelijkse energiekosten. Dat is mooi meegenomen!

Hogere woningwaarde

Een belangrijke reden voor waarom mensen een kunststof dakkapel nemen, is de verhoogde woningwaarde. Mocht je je woning verkopen, dan levert een dakkapel je meer op.

Extreem weerbestendig

Een kunststof dakkapel is erg goed beschermd tegen allerlei weersomstandigheden. Regen, wind, hagel... Het is allemaal geen probleem voor je dakkapel!

Zo vind je de beste offertes via Solvari:

Stap 1

Offertes aanvragen

Solvari brengt je in contact met betrouwbare vakspecialisten. Beschrijf je project en dien je aanvraag in. Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Stap 2

Prijzen vergelijken

Wij matchen je aanvraag vervolgens aan de meest geschikte vakspecialisten. Zij bezorgen je een offerte op maat zodat je goed kan vergelijken.

Stap 3

Kies en bespaar

Jij beslist of je al dan niet ingaat op een van de voorstellen. Kies het bedrijf dat jouw project realiseert zoals jij wil, tegen de beste prijs en voorwaarden.

Ervaringen van échte mensen

Hoe hebben anderen de uitvoering van hun projecten ervaren?

Kunststof dakkapel: kosten

Voor een kunststof dakkapel kan de prijs snel oplopen. Dit ligt aan de materiaalkosten, maar vooral aan je keuze voor prefab of maatwerk. Gemiddeld kost een kunststof dakkapel zo'n € 3.500 - 4.600 (excl. btw, incl. arbeidskosten).

Soort dakkapel Gemiddelde kosten (excl. btw, incl. plaatsing)
Prefab dakkapel Vanaf € 3.500
Maatwerk dakkapel Vanaf € 4.600

Veelgestelde vragen over kunststof dakkapellen

Als je dakkapel niet hoger is dan 1.75 mag je deze in principe laten plaatsen zonder vergunning. Een vakspecialist is op de hoogte van alle regels en kan je hierover adviseren. Zo weet je zeker dat je correct te werk gaat.

Dat is niet handig. Je kan een dakkapel het beste laten plaatsen door een vakspecialist. De plaatsing is gevaarlijk precisiewerk en er kan er veel fout gaan als je zelf aan de slag gaat.

Nee; er zijn ook houten, polyester en zinken dakkapellen. Maar kunststof is relatief goedkoop en bovendien erg goedkoop in onderhoud. Vandaar dat deze optie erg populair is. 

Waarom kiezen voor Solvari?

6.000+ vakspecialisten
100.000+ uitgevoerde projecten
15 jaar marktleider in de Benelux

Ontvang offertes voor je dakkapel