Nieuwe trap plaatsen

1273

Een trap heb je nodig om op een andere verdieping te komen. Maar als dat de enige functie is van de trap, waarom gaan mensen dan zo zorgvuldig op zoek naar die ‘ene’ trap? Dat komt doordat een trap ook een mooie decoratie is in huis! Een nieuwe trap laten plaatsen in een nieuwbouwwoning of een woning die geheel verbouwd gaat worden, is een mooie klus. 

Een nieuwe trap plaatsen: welke soorten zijn er?

Er zijn heel veel verschillende soorten trappen. Je kan kiezen voor een open trap, dichte trap, steektrap, wenteltrap of bijvoorbeeld voor een vrijdragende trap. Het is verstandig om hier wel een goede keuze in te maken. Als je kleine kinderen hebt, dan kun je beter voor een dichte trap kiezen dan voor een vrijdragende trap. Dit is uiteraard in verband met de veiligheid. Kijk goed naar de woning waar de trap in moet komen. Welk model zou daar goed passen? Past er überhaupt een ander model dan een gewone trap?

Prijs laten plaatsen van een trap

Het plaatsen van een trap is nauwkeurig werk en moet veilig en goed gedaan worden. Om een indicatie te krijgen van de kosten voor het plaatsen van een nieuwe trap, moet je rekening houden met de volgende keuzes. Ten eerste het model van de trap. In veel woningen is er geen ruimte voor een ander model dan de gewone trap, maar heb je deze ruimte wel, dan is een ander model het overwegen waard. Kies bijvoorbeeld voor een trap met een draaiing. Deze trap is wel duurder, want de specialist is langer bezig met het plaatsen. De tweede keus is of je een open of een gesloten trap wil. Elk model trap is standaard open, maar kan gesloten worden gemaakt met stootborden. Dat maakt dat een gesloten trap duurder is. Als laatste kan je kiezen voor een gegronde of ongegronde trap. Een gegronde (ook wel 'beklede') trap is uiteraard duurder dan een onbewerkte trap. 

Offertes vergelijken voor het plaatsen van een nieuwe trap

Heb je een nieuwe trap nodig in je nieuwbouw- of verbouwwoning? Specialisten zijn vrij hun eigen prijzen te bepalen, dus we raden je aan offertes te vergelijken. Door te vergelijken kan je besparen op jouw nieuwe trap! Laat je gegevens achter en kom gratis en vrijblijvend in contact met de beste specialisten in jouw regio. 

Eerder bekeken pagina's