Onderhoud cv-ketel

Je gebruikt je cv ketel dagelijks. Soms ontstaan er echter problemen of is het tijd voor een onderhoudsbeurt. Laat je dit uitvoeren door een expert, dan kan je weer optimaal profiteren van je cv-ketel.

Vergelijk offertes

1196

Waarom cv-ketel onderhouden?

Je cv-ketel laten onderhouden is belangrijk om te zorgen voor een langere levensduur. Maar daarnaast zijn er nog meer pluspunten aan deze periodieke checks. De voornaamste voordelen:

Meer wooncomfort

Een kapotte of niet werkende cv-ketel zorgt ervoor dat je je minder prettig voelt thuis. Zo kan je verwarming mogelijk niet aan of heb je geen warm water. Dat is absoluut niet comfortabel.

Gezond & veilig

Een kapotte cv-ketel zorgt mogelijk voor koolmonoxide of andere onveilige situaties. Dat is levensgevaarlijk. Door je ketel regelmatig te laten checken voorkom je dit soort situaties.

Lagere kosten

Een cv-ketel die niet goed werkt kan zorgen voor een hogere energierekening, omdat deze minder efficiënt werkt. Bij een goed onderhouden cv is dit niet zo.

Langere levensduur

Als je je cv-ketel regelmatig laat nakijken, gaat deze langer mee. Eventuele problemen kunnen vroegtijdig verholpen worden en hoef je minder snel een nieuwe ketel aan te schaffen.

Zo vind je de beste offertes via Solvari:

Stap 1

Offertes aanvragen

Solvari brengt je in contact met betrouwbare vakspecialisten. Beschrijf je project en dien je aanvraag in. Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Stap 2

Prijzen vergelijken

Wij matchen je aanvraag vervolgens aan de meest geschikte vakspecialisten. Zij bezorgen je een offerte op maat zodat je goed kan vergelijken.

Stap 3

Kies en bespaar

Jij beslist of je al dan niet ingaat op een van de voorstellen. Kies het bedrijf dat jouw project realiseert zoals jij wil, tegen de beste prijs en voorwaarden.

Ervaringen van échte mensen

Hoe hebben anderen de uitvoering van hun projecten ervaren?

Cv-ketel onderhouden: kosten

De kostprijs van cv-ketel onderhoud is afhankelijk van het type ketel en de gekozen expert. Gemiddeld mag je uitgaan van € 100 - 250 per onderhoudsbeurt (excl. btw, incl. arbeidskosten). Sluit je een onderhoudscontract af? Dan kan de prijs per beurt lager zijn.

Soort cv-ketel Gemiddelde kosten (excl. btw, incl. arbeidskosten)
Cv-ketel op gas € 100 à 170
Cv-ketel op stookolie € 150 à 250
Cv-ketel op vaste brandstof € 100 à 200

Veelgestelde vragen over onderhoud cv-ketel

Nee, onderhoud van je cv-ketel is niet verplicht. Maar het is wel aan te raden in verband met de veiligheid. Ook kan je verzekeringsmaatschappij er voor kiezen om geen schadeclaim na een branduitbraak, als blijkt dat de cv-ketel de oorzaak was en deze slecht werd onderhouden.

Een cv-ketel gaat gemiddeld 12 tot 15 jaar. Dit is afhankelijk van het merk en type. Een goedkopere ketel gaat minder lang mee dan een luxere. 

Je mag alleen de buitenkant van je ketel schoonmaken met een vochtige doek. De rest moet een monteur onderhouden. 

Waarom kiezen voor Solvari?

6.000+ vakspecialisten
100.000+ uitgevoerde projecten
15 jaar marktleider in de Benelux

Ontvang offertes voor CV onderhoud