Zonnepanelen zakelijk

Zonnepanelen zijn niet alleen interessant voor thuis; ook je bedrijf kan er flink van profiteren. Zo geniet je van gratis, groene stroom voor je hele bedrijfspand.

Vergelijk offertes

1142

Waarom zonnepanelen installeren voor je bedrijf?

Lagere energiefactuur

Met zonnepanelen verbruik je gratis groene stroom in je hele bedrijf en bespaar je veel geld. Hoeveel je bespaart, zal wel verschillen per bedrijf.

Milieuvriendelijke investering

In plaats van gas of stroom van het net gebruik je met zonnepanelen duurzaam opgewekte zonnestroom. Je bent zo zeer milieuvriendelijk bezig!

Klaar voor de toekomst

Vanaf 2050 is het doel om alleen nog gebruik te maken van duurzame, hernieuwbare energiebronnen in Nederland. Met zonnepanelen zet je de 1ste stap voor jouw bedrijf!

Zakelijke subsidie

Terwijl er steeds minder financiële voordelen zijn voor particulieren, blijven er wel genoeg bestaan voor bedrijven! Zo maak je mogelijk gebruik van de SDE++ subsidie en kom je vaak in aanmerking voor een investeringsaftrek.

Zo vind je de beste offertes via Solvari:

Stap 1

Offertes aanvragen

Solvari brengt je in contact met betrouwbare vakspecialisten. Beschrijf je project en dien je aanvraag in. Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Stap 2

Prijzen vergelijken

Wij matchen je aanvraag vervolgens aan de meest geschikte vakspecialisten. Zij bezorgen je een offerte op maat zodat je goed kan vergelijken.

Stap 3

Kies en bespaar

Jij beslist of je al dan niet ingaat op een van de voorstellen. Kies het bedrijf dat jouw project realiseert zoals jij wil, tegen de beste prijs en voorwaarden.

Top pro
Top pro
Top pro
Top pro

Ervaringen van échte mensen

Hoe hebben anderen de uitvoering van hun projecten ervaren?

Prijs zonnepanelen voor bedrijf

Wil je zonnepanelen aanschaffen voor je bedrijf? Dan zal de prijs per paneel vooral afhankelijk zijn van hoeveel vermogen de aparte panelen hebben. Hoe meer vermogen (in Wattpiek), hoe hoger de prijs. Bij een installatie van zo'n 200 panelen van 250 - 300 Wp mag je uitgaan van € 260 - 280 per paneel (incl. btw). Echter kan dit nog wel goedkoper uitkomen, afhankelijk van je project.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Zonnepanelen zijn steeds goedkoper, leveren steeds meer op en gaan steeds langer mee. Ook al is de salderingsregeling vanaf 2027 dus definitief opgeheven, blijven zonnepanelen rendabel. Bij een stroomprijs van € 0,25 per kWh kon je al uitgaan van een gemiddelde terugverdientijd van 6 à 12 jaar. En dat met een levensduur van zo'n 25 à 40 jaar, afhankelijk van het type en hoe goed je de panelen onderhoudt.

In Nederland is de uiteindelijk jaaropbrengst van zonnepanelen ongeveer 85% van het totale piekvermogen. Verbruik je jaarlijks dus 5.000 kWh? Dan heb je een installatie nodig van zo'n 5.900 Wp. Dit zou bv. goed zijn voor een klein bedrijfspand, een winkel met een hoog verbruik, ...

Dat is afhankelijk van je totale verbruik en het vermogen per paneel. Meestal wordt eerst gekeken naar hoeveel energie moet worden opgewekt en hoeveel ruimte je hebt. Bij veel ruimte kan je veel panelen met een lager vermogen plaatsen. Is de ruimte beperkt? Dan investeer je eerder in panelen die elk een hoger vermogen hebben. Zo hoef je minder panelen te plaatsen.

Waarom kiezen voor Solvari?

6.000+ vakspecialisten
100.000+ uitgevoerde projecten
15 jaar marktleider in de Benelux

Ontvang offertes voor zonnepanelen