Kosten van dakisolatie

1010

Dakisolatie biedt veel voordelen. Zo profiteer je van een lagere energierekening, een hoger wooncomfort én zal de waarde van jouw woning of pand stijgen. Wat het kost om het dak te laten isoleren, hangt af van verschillende factoren. Benieuwd waar je op kunt rekenen? Lees hier verder.

Vind dé beste specialist voor dakisolatie en ontvang gratis offertes.

Prijsfactoren van dakisolatie

Het is lastig om een prijsindicatie van dakisolatie te noemen, aangezien de bedragen afhankelijk zijn van meerdere factoren.

1 | Het aantal vierkante meter

Het aantal m2 dat moet worden geïsoleerd zal een groot deel van de prijs bepalen. Het spreekt voor zich dat een kleinere dakoppervlakte minder isolatiemateriaal nodig heeft dan een groter dak.

2 | Het daktype

Het isoleren van een plat dak is gemiddeld duurder dan het isoleren van een hellend dak. Daarnaast speelt de isolatiebehoefte een rol. Het isoleren van de buitenzijde kost meer dan het isoleren van de binnenzijde van je dak.

Meer weten over de installatie en werking

3 | Het materiaal

De verschillende materialen hebben allemaal een eigen richtprijs. Waar PUR platen gemiddeld €20 tot €25 euro per m2 zullen kosten, ben je voor steenwol gemiddeld €20 tot €35 euro per m2 kwijt.

4 | De marktrol

De situatie op de markt zal invloed kunnen uitoefenen op de uiteindelijke prijs van jouw klus, bijvoorbeeld in het geval van productschaarste of hogere arbeidslonen.

5 | De afwerking

Tot slot speelt ook de afwerking een grote rol. Een zolder die onbewoond is, zal goedkoper zijn om te isoleren dan een verwarmde zolder die bijvoorbeeld gebruikt wordt als slaapkamer. Om deze redenen zijn de prijzen slechts indicatief en kunnen we daar geen rechten aan ontlenen.

6 | De specialist

Het wordt aangeraden om offertes te vergelijken, omdat je op deze manier kosten van dakisolatie kunt vergelijken. Daarnaast zal jouw dak worden geïsoleerd door een specialist uit de regio, die ervaring en deskundigheid kan toepassen tijdens dakisolatie. Benieuwd naar tips voor het kiezen van de juiste specialist? Hier lees je meer.

Vind dé beste specialist voor dakisolatie en ontvang gratis offertes.

Indicatie kosten van dakisolatie

Je kunt ervan uitgaan dat de gemiddelde prijs van dakisolatie tussen de €2.500 en €5.500 ligt. Deze indicatie is berekend op basis van een gemiddeld eengezinswoning met een dakoppervlak van 76 m2.

Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) 

Als je minimaal 2 isolatiemaatregelen laat uitvoeren, kun je nóg meer besparen! Dankzij de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kun je een groot deel van je investering terugkrijgen

Om in aanmerking te kunnen komen voor de ISDE subsidie dien je minimaal 2 isolatiemaatregelen te laten uitvoeren. Dit gaat om maatregelen zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, bodemisolatie of het plaatsen van HR++ glas of triple glas.

Lees meer over isolatie subsidie

Laag btw-tarief voor dakisolatie

Sinds 1 januari 2019 is het btw-tarief voor alle isolatiewerken slechts 9%, waardoor de populariteit van dakisolatie flink is gestegen.

Het tarief geldt alleen voor woningen >2 jaar

Als een woning jonger dan twee jaar is, komt het niet in aanmerking voor het lager btw-tarief. Dit is meestal ook niet nodig vanwege de (doorgaans) goede isolatie van nieuwbouw woningen.

Niet de gehele klus maakt aanspraak op het lage btw-tarief van 9%: dit geldt alleen op het isoleren zelf. De btw-tarieven van het materiaal staan op 21%, net als alle andere werkzaamheden. Wel vallen glaswol, steenwol, piepschuim en polyurethaan (PUR en PIR) onder het lage btw-tarief.

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan

Om een goed beeld van de kosten van dakisolatie te schetsen, kun je het beste gratis offertes aanvragen. Zo kom je in contact met specialisten die vrijblijvend een offerte op maat kunnen maken.

Daarnaast kom je op deze manier te weten hoe en in welke mate je kunt genieten van het rendement van dakisolatie én wat het beste aansluit bij jouw woonwensen. Benieuwd naar tips voor het kiezen van de juiste specialist? Hier lees je meer.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's