Hybride warmtepomp

Snel duurzaam verwarmen zonder een grote renovatie? Kies dan voor een hybride warmtepomp. Zo'n milieuvriendelijke lucht-water warmtepomp sluit een installateur gewoon aan op je huidige cv-installatie. Makkelijk én budgetvriendelijk!

Vergelijk offertes

1862

Voordelen hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp is een goede stap om je woning te verduurzamen. Er zijn verschillende voordelen waarvan je profiteert. Hieronder zetten we ze voor je op een rij:

Lagere energierekening

Een hybride warmtepomp gebruikt grotendeels stroom om je woning te verwarmen. Als gevolg verbruik je tot wel 60% minder gas. Aan het einde van de streep bespaar je zo veel geld.

Snelle installatie

Een hybride warmtepomp combineer je met je huidige cv-installatie. Je kan je huidige cv-leidingen, radiatoren, ... dus behouden. Daardoor gebeurt de plaatsing in slechts 1 dag.

Te combineren met cv-ketel

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een lucht-water warmtepomp en een cv-ketel. Dit betekent dat je wisselt tussen stroom en gas om je huis te verwarmen.

Beter energielabel

Met een hybride warmtepomp verbruik je veel minder gas en ben je dus milieuvriendelijker en duurzamer bezig. Dit leidt tot een beter energielabel voor je woning.

Zo vind je de beste offertes via Solvari:

Stap 1

Offertes aanvragen

Solvari brengt je in contact met betrouwbare vakspecialisten. Beschrijf je project en dien je aanvraag in. Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Stap 2

Prijzen vergelijken

Wij matchen je aanvraag vervolgens aan de meest geschikte vakspecialisten. Zij bezorgen je een offerte op maat zodat je goed kan vergelijken.

Stap 3

Kies en bespaar

Jij beslist of je al dan niet ingaat op een van de voorstellen. Kies het bedrijf dat jouw project realiseert zoals jij wil, tegen de beste prijs en voorwaarden.

Top pro
Top pro
Top pro
Top pro

Ervaringen van échte mensen

Hoe hebben anderen de uitvoering van hun projecten ervaren?

Kosten hybride warmtepomp

Gemiddeld ligt de prijs van een hybride warmtepomp tussen € 6.000 à 9.000 (excl. btw & subsidie, incl. plaatsing). Heb je ook een nieuwe cv-ketel nodig? Dan zal de prijs hoger liggen. De exacte kostprijs is vooral afhankelijk van het gekozen merk en de expert die je warmtepomp plaatst.

 

Veelgestelde vragen over hybride warmtepompen

Zeker, er zijn verschillende financiële voordelen beschikbaar, zoals de ISDE (Investeringssubsidie Duurzame Energie) en de Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds. Dankzij die ISDE-subsidie kan je al een hybride warmtepomp laten plaatsen vanaf 3.800 euro (excl. btw). Vraag zeker naar de voorwaarden en de aanvraagprocedure bij je installateur! 

Veel mensen twijfelen over het rendement van een hybride warmtepomp. Hier hoef je je geen zorgen om te maken. Aangezien gas een stuk duurder is dan stroom en je voor elke 4 kWh aan warmte gemiddeld 1 kWh aan stroom nodig hebt (COP van 4) bespaar je aan het einde van de streep veel geld. Daarnaast zijn er verschillende subsidies, waarmee je de kostprijs verlaagt en de terugverdientijd flink inkort. Zo heb je een hybride warmtepomp binnen de 10 jaar terugverdiend.

Voor een optimale werking is het erg verstandig om je hybride warmtepomp eens in de zoveel tijd te laten checken door een erkende installateur. Meestal raden fabrikanten eens in de 1 à 2 jaar aan. Dit is dan ook een vereiste om de garantie op het systeem te behouden. Tijdens zo'n onderhoudsbeurt leest je expert het systeem uit, checkt die voor afwijkingen aan de binnen- en buitenkant en maakt hij het systeem schoon.

Niet noodzakelijk, maar het is wel een erg interessante combinatie. Zo is de stroom die je benut voor je hybride warmtepomp groen opgewekt, wat milieuvriendelijk en erg rendabel is. Je gebruikt dan in feite gratis zonnestroom om je woning te verwarmen. Een hybride warmtepomp met zonnepanelen is dus niet alleen een milieubewuste keuze, maar je verdient de hele installatie ook veel sneller terug!  

Waarom kiezen voor Solvari?

6.000+ vakspecialisten
100.000+ uitgevoerde projecten
15 jaar marktleider in de Benelux

Ontvang offertes voor hybride warmtepompen