Kunststof schuifpui

Op zoek naar een betaalbare schuifpui met een lange levensduur? Dan kom je snel bij kunststof uit. Bovendien kan je zo'n kunststof schuifpui laten vervaardigen in meerdere kleuren, structuren, glansgraden, ... 

Vergelijk offertes

1172

Voordelen van een kunststof schuifpui

Beste prijs-kwaliteitsverhouding

Kunststof komt goedkoper uit dan materialen als aluminium, hout en staal. Tegelijk gaat kwalitatieve kunststof tot wel 50 jaar mee. Je bent dus zeker van de beste prijs-kwaliteitsverhouding!

Tal van mogelijke uitvoeringen

Er bestaat een kunststof schuifpui voor elke woning. Je kan de kleur, structuur, glansgraad, ... van de profielen perfect afstemmen op jouw woning en smaak. 

Weinig tot geen onderhoud

In tegenstelling tot hout heb je geen omkijken naar een schuifpui in kunststof. Het volstaat om de schuifpui af en toe te reinigen met een lauw sopje en een neutraal schoonmaakmiddel.

Optimale isolatiewaarde

Kunststof haalt een hoge isolatiewaarde. Combineer je deze profielen met hoogrendementsglas? Dan ben je zeker van een zalig warmtecomfort en een lagere energierekening. 

Zo vind je de beste offertes via Solvari:

Stap 1

Offertes aanvragen

Solvari brengt je in contact met betrouwbare vakspecialisten. Beschrijf je project en dien je aanvraag in. Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Stap 2

Prijzen vergelijken

Wij matchen je aanvraag vervolgens aan de meest geschikte vakspecialisten. Zij bezorgen je een offerte op maat zodat je goed kan vergelijken.

Stap 3

Kies en bespaar

Jij beslist of je al dan niet ingaat op een van de voorstellen. Kies het bedrijf dat jouw project realiseert zoals jij wil, tegen de beste prijs en voorwaarden.

Top pro
Top pro
Top pro
Top pro

Ervaringen van échte mensen

Hoe hebben anderen de uitvoering van hun projecten ervaren?

Kunststof schuifpui: kosten

De kosten voor een kunststof schuifpui variëren vooral volgens het type profiel, de gekozen kleur en beglazing, het schuifsysteem, ... Gemiddeld mag je rekenen op een prijs van € 800 à 1.000 per m² (excl. btw en incl. plaatsing). Onze tip? Vergelijk zeker de totaalprijzen van meerdere kozijnspecialisten actief in jouw buurt!

Veelgestelde vragen over kunststof schuifpuien

Zeker, er zijn meerdere financiële voordelen om de kosten van zo'n investering te drukken. In eerste instantie is er de ISDE-subsidie (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing). Maar daarnaast is er ook nog het verlaagde btw-tarief van 9% op de arbeidskosten, kan je goedkoop geld lenen dankzij de Energiebespaarlening, ... 

Er zijn meerdere opties, afhankelijk van de omvang van je schuifpui. Voor kleinere kunststof schuifpuien volstaat een standaard systeem met borstels. Voor grotere varianten is een hefschuifpui beter geschikt. Daarbij hef je de schuivende vleugel licht op bij het openen, waarna die in de rail schuift en je het kozijn vlot open- en dichtschuift. 

Vooral Duitse fabrikanten hebben een sterke reputatie. Denk maar aan merken als Weru, Schüco en Gayko. Maar ook Belgische fabrikanten als Deceuninck en Belisol produceren hoogwaardige kunststof schuifpuien met een fraai design, lange levensduur, goede isolatiewaarde, ... 

Waarom kiezen voor Solvari?

6.000+ vakspecialisten
100.000+ uitgevoerde projecten
15 jaar marktleider in de Benelux

Ontvang offertes voor kunststof schuifpuien