Kosten van spouwmuurisolatie

1030

Het isoleren van de spouwmuren is de voordeligste manier van woningisolatie. Daarnaast kun je als je minimaal twee energiebesparende maatregelen laat uitvoeren profiteren van een aantrekkelijke subsidie. Benieuwd naar kosten en mogelijkheden van spouwmuurisolatie? Lees hier verder.

Kosten van spouwmuurisolatie

De gemiddelde kosten van spouwmuurisolatie komen uit op €17 tot €20 per vierkante meter. Hieronder vind je een tabel met rekenvoorbeelden voor de kosten van spouwmuurisolatie.

Type woningGemiddelde kosten van spouwmuurisolatie
Gemiddelde tussenwoning€800
Hoekwoning€1.500 - €2.000
Vrijstaande woning€1.500 - €2.500

Welke factoren beïnvloeden de kosten van spouwmuurisolatie?

De investering van spouwmuurisolatie is afhankelijk van verschillende factoren. Zo spelen jouw persoonlijke wensen, het te isoleren oppervlak en het materiaal een rol in de prijs. Spouwmuurisolatie kent verschillende materialen met elk eigen eigenschappen en isolatiewaarden. Meer informatie over de materialen.

Ook speelt de gekozen specialist een belangrijke rol in de prijs. Wij raden het daarom aan om offertes van specialisten met elkaar te vergelijken.

Vind dé beste spouwmuurisolatie specialist en ontvang gratis offertes.

Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)

Wanneer je ervoor kiest om je huis beter te isoleren, kom je mogelijk in aanmerking voor de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Je kan subsidie krijgen wanneer je tenminste 2 isolatiemaatregelen neemt.

Om in aanmerking te kunnen komen voor de ISDE subsidie dien je minimaal 2 isolatiemaatregelen te laten uitvoeren. Dit gaat om maatregelen zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, bodemisolatie of het plaatsen van HR++ glas of triple glas.

Meer over de ISDE isolatiesubsidie

Laag btw-tarief voor spouwmuurisolatie

Sinds 1 januari 2019 is het btw-tarief voor alle isolatiewerken slechts 9%, waardoor de populariteit van het isoleren van spouwmuren flink is gestegen.

Het tarief geldt alleen voor woningen >2 jaar

Als een woning jonger dan twee jaar is, komt het niet in aanmerking voor het lager btw-tarief. Dit is meestal ook niet nodig vanwege de (doorgaans) goede isolatie van nieuwbouw woningen.

Niet de gehele klus maakt aanspraak op het lage btw-tarief van 9%: dit geldt alleen op het isoleren zelf. De btw-tarieven van het materiaal staan op 21%, net als alle andere werkzaamheden. Wel vallen glaswol, steenwol, piepschuim en polyurethaan (PUR en PIR) onder het lage btw-tarief.

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan

Om een goed beeld van de kosten van spouwmuurisolatie te schetsen, kun je het beste gratis offertes aanvragen. Zo kom je in contact met specialisten die vrijblijvend een offerte op maat kunnen maken. 

Daarnaast kom je op deze manier te weten hoe en in welke mate je kunt genieten van het rendement van spouwmuurisolatie én wat het beste aansluit bij jouw woonwensen. Benieuwd naar tips voor het kiezen van de juiste specialist? Hier lees je meer.

Vind dé beste spouwmuurisolatie specialist en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's