1030

Kosten van spouwmuurisolatie

Benieuwd naar kosten van spouwmuurisolatie? Je spouwmuren isoleren is de voordeligste manier van gevelisolatie. Daarnaast profiteer je van een verlaagd btw-tarief van 9% op de arbeidsuren. Dit verlaagt de kosten van spouwmuurisolatie flink.

Kosten van spouwmuurisolatie

De kosten van spouwmuurisolatie lopen uiteen. Het is natuurlijk wel zo dat hoe meer je isoleert, hoe meer je natuurlijk ook bespaart. Hieronder zie je een tabel met rekenvoorbeelden voor de kosten van spouwmuurisolatie.

Type woningGemiddelde kosten van spouwmuurisolatie
Gemiddelde tussenwoning€800
Hoekwoning€1.500 - €2.000
Vrijstaande woning€1.500 - €2.000

Voor een beter beeld kan je het gemiddelde nemen per vierkante meter. De gemiddelde kosten van spouwmuurisolatie komen uit op €17 tot €20 per vierkante meter. 

Kosten spouwmuurisolatie

De factoren van de kosten van spouwmuurisolatie

De hoogte van de te maken kosten van spouwmuurisolatie worden beïnvloed door verschillende factoren. Zo is het onder andere van belang welke van de materialen voor spouwmuurisolatie je kiest. Spouwmuurisolatie kent verschillende soorten materialen met elk eigen eigenschappen en isolatiewaarden. 

Het gebruikte isolatiemateriaal, het te isoleren oppervlak en het uurloon van de specialist bepalen samen de kostprijs van spouwmuurisolatie. Het is erg lastig om nauwkeurige indicaties, aangezien de prijzen enorm kunnen verschillen door de invloed van deze factoren. Om deze reden raden wij aan om offertes te vergelijken, en tevens te profiteren van een laag BTW tarief voor spouwmuurisolatie.

Vind dé beste spouwmuurisolatie specialist en ontvang gratis offertes.

Laag BTW tarief voor spouwmuurisolatie

Sinds 1 januari 2019 is het BTW tarief voor alle isolatiewerken slechts 9%. Daarom zijn de kosten voor het laten isoleren van je woning nu goedkoper dan andere werkzaamheden in de bouw. Dat is een van de redenen waarom steeds meer mensen ervoor kiezen om hun spouwmuur te laten isoleren. Hieronder een aantal dingen die je moet weten over het verlaagd BTW tarief.

Het lage BTW tarief geldt alleen voor woningen ouder dan 2 jaar.

Als een woning jonger dan twee jaar oud is, komt het niet in aanmerking voor het lager BTW tarief. Meestal is het ook niet nodig omdat de muren in nieuwbouw steeds beter worden geïsoleerd.

Niet de gehele klus maakt aanspraak op een laag BTW tarief van 9%. Alleen op het isoleren zelf is een laag BTW tarief van 9%. De BTW tarieven van het materiaal staan op 21%, net als alle werkzaamheden dan het isoleren zelf. Het van tevoren slopen valt bijvoorbeeld onder het 21% BTW tarief.

Glaswol, steenwol, piepschuim en polyurethaan (PUR en PIR), vallen allemaal onder het Lage BTW tarief:

Wat bespaar ik aan BTW als ik mijn spouwmuren laat isoleren?

Spouwmuurisolatie is gemiddeld €800 incl. BTW voor een tussenwoning en tussen de €1500 en €2000 incl. BTW voor vrijstaande- en hoekwoningen. Dit komt door het lage BTW tarief van 9%. Als er een BTW tarief van 21% gehanteerd zou worden, zou dit gelden dat spouwmuur isolatie voor tussenwoningen gemiddeld €888 incl. BTW zou kosten. 

Voor vrijstaande- en hoekwoningen zou het tussen de €1665 en €2220 kosten om spouwmuren te laten kosten. Zoals te zien is, scheelt er aardig wat in de prijs door het verlaagd BTW-tarief dat is toegepast.

Vraag een gratis offerte aan en vind een specialist in jouw buurt

Om een goed beeld van de kosten van spouwmuurisolatie te schetsen, kun je het beste gratis offertes aanvragen. Zo kom je in contact met specialisten in de buurt, die vrijblijvend een offerte op maat voor je kunnen maken. Daarnaast kom je op deze manier te weten hoe en in welke mate je kan genieten van het rendement van spouwmuurisolatie

Vind dé beste spouwmuurisolatie specialist en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina