Alarmsysteem  
informatie, advies en offertes

Vergelijk aanbieders van alarmsystemen
Vind het beste alarmsysteem voor jouw woning
 • Vergelijk alarmsystemen
 • Vergelijk beveiligingsbedrijven
 • Advies op maat van beveiligingsexperts
1327

Kies voor een veilige woning met een alarmsysteem

Met gemiddeld 42.000 inbraken per jaar in Nederland is het raadzaam om het advies van de politie op te volgen en de beveiliging van een woning, bedrijfspand, garage of schuur aan te vullen met een alarmsysteem. Er zijn verschillende soorten alarmsystemen, met ieder eigen kenmerken en voordelen. Hier vind je alle informatie over alarmsystemen, waaronder de kosten, de installatie en de werking.

Voordelen alarmsysteem

Voordelen van een beveiligingssysteem

De meeste mensen denken bij een beveiligingssysteem al snel aan een inbraakalarm. Logisch, maar een goede alarminstallatie waakt op veel meer manieren over jouw naasten en waardevolle spullen.

Een uitgebreid alarmsysteem waarschuwt ook bij een beginnende brand, zodat er genoeg tijd is om weg te komen. Daarnaast bestaat er ook de mogelijkheid om een gasmelder voor onder andere koolstofmonoxide aan te sluiten, zo kan er worden voorkomen dat dit gevaarlijke gas ongemerkt in huis ronddwaalt.

Onderdelen van alarm

Waar loop je het meeste risico op inbraak?

Elke 12 minuten vindt er in Nederland een inbraak plaats. Je woning is de plek waar je je het veiligst wilt voelen en een inbraak kan daarom een ook heftige gebeurtenis zijn.

Inbrekers gebruiken slimme trucs om een woning binnen te komen. In de infographic hiernaast kun je terugvinden waar je de meeste kans loopt op inbraak. De beste tip: zorg voor professionele zichtbare en onzichtbare alarmbeveiliging en goed hang- en sluitwerk. Dit zal de inbrekers afschrikken.

Inbraakproef alarm

Doe de gratis inbraakproef!

Een inbraak kan een grote impact hebben. Naast materiële schade aan de woning en het verlies van kostbare bezittingen kan er ook emotionele schade optreden. Zo kun je jouw gevoel van veiligheid verliezen. Voorkomen is daarom beter dan genezen!

Benieuwd of jouw woning goed bestand is tegen inbraak? Kom erachter met onze inbraakproef! Aan de hand van 10 vragen ontdek je of jouw woning kwetsbaar is voor inbraken.

Alarmsysteem werking en installatie

Plaatsing en werking van een alarmsysteem

Voor een goede beveiliging tegen inbraak is het belangrijk dat het alarmsysteem correct geïnstalleerd wordt. Om zeker te weten dat het alarmsysteem zijn werk doet, is het aan te raden de installatie uit te laten voeren door een specialist.

Goed om te weten: bij het laten installeren van een professioneel alarmsysteem kun je vaak korting krijgen op de verzekeringspremie voor de inboedelverzekering.

Onderdelen met alarmsystemen

Onderdelen: Maak je alarmbeveiliging compleet

De schade die plaatsvindt bij brand of inbraak wordt vaak niet volledig gedekt door de verzekering, waardoor dit een hoge kostenpost kan worden.

Een alarmsysteem bestaat in de basis uit een inbraakalarm. Wil je verzekerd zijn van een veilig gevoel thuis? Dan is het aan te raden om het alarmsysteem uit te breiden met componenten zoals een beveiligingscamera of brandmelder.

Kosten alarm

Kosten van een alarmsysteem

Een gevoel van veiligheid is veel waard. De kosten voor de eenmalige aanschaf van een professionele alarmbeveiliging beginnen bij gemiddeld €950 en kunnen oplopen tot €2000. De contracten kunnen ook per maand afgesloten worden. Zo betaal je voor een alarmsysteem gemiddeld €35 per maand, nog geen €1,50 per dag!

Op zoek naar een systeem dat je zelf kunt installeren? Wil je geen professionele installatie of koppeling met de meldkamer, maar wel profiteren van woningbeveiliging? Neem dan eens een kijkje bij onze partner.

Brochure alarmbeveiliging

Alle informatie over alarmsystemen samen in één handige brochure? Klik op de button hieronder en download onze brochure helemaal gratis.

Soorten alarmsystemen

Er zijn verschillende soorten alarmsystemen. De bekendste vormen zijn een draadloze, bekabelde of hybride beveiliging.

Draadloos alarm
Draadloze beveiliging
 • Volledig draadloos, zonder bekabelde componenten
 • Gaat niet ten koste van het wooncomfort of interieur
 • Snelle installatie
Bekabeld alarm
Bekabelde beveiliging
 • Volledig bekabeld, zonder draadloze componenten
 • Grotere betrouwbaarheid
 • Minder kans op storingen
 • Weinig onderhoud nodig
Hybride beveiliging
Hybride beveiliging
 • Combinatie van draadloos en bekabeld
 • In de basis bekabeld, uit te breiden met draadloze componenten
 • Eenvoudig uit te breiden, zonder bekabeling

Reviews van klanten

Joris uit Utrecht
"Solvari heeft me geholpen met het vinden van een vakman voor een professioneel alarmsysteem. Ik voel me een stuk veiliger thuis!''

Familie Bakker uit Tiel
"Naast offertes ontvingen wij ook veel advies. Zo hebben we ons laten adviseren door drie van de vier bedrijven die contact opnamen."

Hans en Els uit Gennip
"Wat ik wil zeggen over Solvari is dat het erg handig is om te gebruiken. Ik vind het een aanrader als je wilt vergelijken."

Vergelijk offertes voor een alarmsysteem

Wil je jouw beter beveiligen met behulp van een alarmsysteem? Vraag gratis en vrijblijvend alarmsysteem offertes aan via Solvari. Zo vergelijk je eenvoudig meerdere specialisten op prijs/kwaliteit en bespaar je op de factuur.

Waarom offertes via Solvari vergelijken?

Je ontvangt gratis en vrijblijvend tot wel 4 offertes

Beoordeel op punten die jij belangrijk vindt

Kies voor de specialist met het beste aanbod

Bespaar tijd en moeite vanuit huis

Vraag offertes aan:

Blog

Tips voor inbraakpreventie

Tips voor inbraakpreventie

Hoe betrouwbaar is een draadloos alarmsysteem?

Hoe betrouwbaar is een draadloos alarmsysteem?

De juiste offerte en specialist in 6 stappen

Zo kies je de juiste offerte en specialist in 6 stappen
Aanbovelen partners

Partners van Solvari

Veelgestelde vragen over alarmbeveiliging

Een beveiligingssysteem biedt een hoge preventieve werking voor inbraak. Het spreekt voor zich dat een inbreker liever geen goed beveiligde woning uitkiest. Mochten inbrekers toch binnenkomen, dan is de kans groot dat ze door een alarmsysteem worden afgeschrikt.

Ook kan een alarmsysteem waarschuwen bij beginnende brand en gevaarlijke gassen, zoals koolmonoxide. 
Als je je huis of bedrijfspand goed wilt beschermen tegen inbraak, kies je voor een inbraakalarm. Als inbrekers door hebben dat jouw woning goed beveiligd is, gaan ze liever naar een naastgelegen pand dat niet beveiligd is. Komt de inbreker toch binnen, dan schrikt hij van het alarm en verdwijnt hij hopelijk zonder buit. Als het inbraakalarm detecteert dat iemand je pand binnenkomt, gaat er een sirene af of verschijnen er lichtflitsen. Je kunt ervoor kiezen om het inbraakalarm te koppelen aan een meldkamer, zodat je niet zelf oog in oog hoeft te staan met een inbreker.
De meeste alarmsystemen zijn aangesloten op het internet, een mobiel netwerk of een vaste telefoonlijn. Zo kan het systeem je tijdig alarmeren als er iets aan de hand is. Sommige alarmsystemen zijn nergens op aangesloten, waardoor je alleen als je thuis bent een melding krijgt als er gevaar dreigt. Lees hier meer over de werking van een alarmsysteem.
De kosten voor een alarmsysteem liggen gemiddeld tussen de €950 en €2000. De prijs hangt af van veel factoren. Om een goed beeld te krijgen van de kosten voor een alarmsysteem naar jouw wensen, is het dus verstandig om offertes aan te vragen. Hier kun je alvast meer lezen over de kosten van een alarmsysteem.
Tegenwoordig kunnen veel alarmsystemen op verschillende manieren doorgeven dat er iets mis is. Sommige systemen sturen direct een melding naar je smartphone met behulp van een app, sms of e-mail. Is je alarm aangesloten op een meldkamer? Dan worden de nooddiensten gewaarschuwd in geval van poging tot inbraak. Deze meldkamers staan 24 uur per dag en 365 dagen per jaar voor je klaar. Is je alarm niet aangesloten op het internet of meldkamer? Dan gaat er uiteraard een geluidsalarm of lichtalarm af die de inbreker zal wegjagen.
Een beveiligingssysteem is geheel aan te passen aan jouw persoonlijke wensen. Met verschillende componenten kun je een basis alarmsysteem eenvoudig uitbreiden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Hier lees je meer.
Als je besluit om een alarmsysteem voor jouw woning of pand aan te schaffen, kun je kiezen voor een professioneel beveiligingssysteem of een goedkoper, niet-gecertificeerd alarmsysteem.  Naast een betere kwaliteit is een ander voordeel van een professioneel alarmsysteem dat je korting op de verzekeringspremie voor de inboedelverzekering kunt krijgen. Logisch, want door de aanwezigheid van een goed alarmsysteem zal de kans op inbraak dalen. Een voorwaarde is dat het alarmsysteem is aangesloten op een alarmcentrale. Meer weten over het verschil? Hier lees je meer.
De uiteindelijke keuze is natuurlijk aan jou, maar bij het kiezen van een offerte is raadzaam om op een aantal zaken te letten. Wij hebben de belangrijkste aandachtspunten hier voor je op een rijtje gezet

Alle informatie op één plek?

Eerder bekeken pagina's