1327

Beveiligingscamera voor thuis

Een alarmsysteem bestaat uit een inbraakalarm en mogelijk aanvullende componenten. Het meest gekozen aanvullende component van een alarmsysteem is een beveiligingscamera. Door een beveiligingscamera te combineren met een alarmsysteem streef je naar een optimale beveiliging van je woonomgeving.

Beveiligingscamera voor thuis

Door het gebruik van camerabeveiliging is een alarmsysteem nog effectiever in te zetten. Op diverse plaatsen in je woning kunnen camera’s worden geïnstalleerd die (indien ze ingeschakeld zijn) alle bewegingen opnemen binnen het bereik van de camera’s. Deze beelden kunnen in het geval van gevaar, oftewel wanneer het inbraakalarm afgaat, worden doorgestuurd naar de meldkamer

In de meldkamer kan men kijken wat er precies aan de hand is en kan er gepast worden gereageerd. De beelden kunnen eventueel ook naar een smartphone worden verzonden, zodat de eigenaar van de woning te allen tijde kan zien wat er in en/of rondom zijn huis gebeurd.

beveiligingscamera

Waarom camerabeveiliging toevoegen aan een alarmsysteem?

Een beveiligingscamera kent veel voordelen. Het is een waardige toevoeging op een alarmsysteem en draagt bij aan een gevoel van veiligheid. Een beveiligingscamera is grofweg goed voor de volgende drie punten:

 • Kans is groter dat gestolen spullen en/of inbrekers worden teruggevonden aangezien er beelden zijn gemaakt van de inbraak.
 • Werkt preventief tegen inbraak. Inbrekers worden niet enthousiast bij het zien van camera’s in en rondom de woning waar ze van plan zijn om in te breken.
 • Zorgt voor een groter gevoel van veiligheid voor jezelf, naasten en je waardevolle bezittingen.

Camerabeveiliging is één van de vele mogelijkheden voor extra componenten die beschikbaar zijn voor jouw alarmsysteem. Lees meer over de verschillende componenten op onze pagina over domotica

Vind dé beste installateur van alarmsystemen en ontvang gratis offertes.

Welke soorten beveiligingscamera's zijn er?

IP-camera

IP-camera's zijn netwerkcamera's die gebruik maken van het Internet-Protocol. De beelden worden live-gestreamd via het internet, zo ben je 24 uur per dag op de hoogte van wat er in jouw huis of bedrijfspand gebeurd. Vaak streamen deze camera's ook in HD kwaliteit, waardoor je de mogelijke indringers makkelijk herkent. 

De beelden en geluiden die worden opgenomen door een IP-camera, kunnen worden omgezet in digitale data. Zo kunnen de beelden makkelijk worden teruggekeken op je computer, telefoon of tablet.

IR-camera

Met infraroodcamera's kun je zelfs in de donkerste ruimtes haarscherpe beelden van eventuele indringers krijgen. Daarmee ben je dus niet alleen overdag, maar ook in de nacht verzekerd van duidelijk beeldmateriaal.

Draadloze beveiligingscamera

Zoals te verwachten, is het grootste voordeel van deze camerabeveiliging dat deze draadloos is. Dit maakt het makkelijker om het aantal camera's in je woning uit te breiden. Draadloze beveiligingscamera's werken op batterijen.

Analoge camera

Analoge camera's worden het meest gebruikt van alle soorten beveiligingscamera's. Dit komt niet alleen omdat ze steeds beter worden, ook zijn analoge camera's relatief goedkoop. Echter lopen ze in beeldkwaliteit wel achter op IP-camera's. 

Dummy camera

Dummy camera's zijn nep camera's die, om potentiële inbrekers af te schrikken, zichtbaar worden neergezet. Dummy camera's zijn zo goed nagemaakt dat ze niet van de echte te onderscheiden zijn. De kosten van dummy camera's zijn het laagste van alle soorten beveiligingscamera's.

Dome camera

Dome camera's hebben een geblindeerde glazen koepel, waardoor je niet kunt zien welke kant de camera opstaat. Bij andere beveiligingscamera's kun je dit wel precies zien, deze zijn dus makkelijker te omzeilen.

Kosten beveiligingscamera

De kosten van beveiligingscamera's verschillen per product, maar zitten gemiddeld tussen de €10,- en €600,-. Ben je benieuwd naar de prijzen? Hieronder vind je een tabel met de gemiddelde prijzen voor de verschillende soorten beveiligingscamera's.

Soort beveiligingscamera Gemiddelde prijsindicatie (incl. btw)
Dummy beveiligingscamera €10 - €40
Analoge beveiligingscamera €150 - €400
Draadloze beveiligingscamera €150 - €450
IR- beveiligingscamera €200 - €500
IP- beveiligingscamera €200 - €600
Vind dé beste installateur van alarmsystemen en ontvang gratis offertes.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Doe de Inbraakproef!

Ontdek of jouw woning inbraakproof is met de 'Inbraakproef' van Solvari. Aan de hand van 10 vragen kom je erachter of jouw woning kwetsbaar is voor inbraken.

Daniel - beveiligingsexpert
Doorgaan
Optioneel
Vorige Doorgaan
Optioneel
Vorige Doorgaan
Optioneel
Vorige Doorgaan
Optioneel
Vorige Doorgaan
Optioneel
Vorige Doorgaan
Optioneel
Vorige Doorgaan
Optioneel
Vorige Doorgaan
Optioneel
Vorige Doorgaan
Het lijkt erop dat je telefoonnummer niet correct is ingevuld. De vakmannen nemen graag telefonisch contact op om je een offerte op maat te kunnen leveren. Vul een juist telefoonnummer in om goede offertes te ontvangen.
Optioneel
Door op "versturen" te klikken ga je akkoord met de algemene voorwaarden
Vorige

Deel deze pagina