Beveiligingscamera voor thuis

1327

Een alarmsysteem bestaat uit een inbraakalarm en mogelijk aanvullende componenten. Het meest gekozen aanvullende component van een alarmsysteem is een beveiligingscamera. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees hier dan verder.

Voordelen van camerabeveiliging

Door het gebruik van camerabeveiliging is een alarmsysteem nog effectiever in te zetten. Op diverse plaatsen in je woning kunnen camera’s worden geïnstalleerd die alle bewegingen binnen bereik opnemen.

Een beveiligingscamera kent veel voordelen:

Kans is groter dat gestolen spullen en/of inbrekers worden teruggevonden omdat er beelden zijn gemaakt van de inbraak.

Werkt preventief tegen inbraak. Inbrekers worden niet enthousiast bij het zien van camera’s in en rondom de woning waar ze van plan zijn om in te breken.

Zorgt voor een groter gevoel van veiligheid voor jezelf en jouw naasten.

Camerabeveiliging is één van de vele mogelijkheden voor extra componenten die beschikbaar zijn voor jouw alarmsysteem. Lees meer over de verschillende componenten op deze pagina

Vind dé beste installateur van alarmsystemen en ontvang gratis offertes.

Soorten beveiligingscamera's

IP-camera

Een IP-camera is een netwerkcamera die gebruik maakt van het Internet-Protocol. De beelden worden live-gestreamd via het internet, zo ben je 24 uur per dag op de hoogte van wat er in jouw huis of bedrijfspand gebeurt. Vaak streamen deze camera's ook in HD kwaliteit, waardoor je de mogelijke indringers makkelijk kunt herkennen.

IR-camera

Met infraroodcamera's kun je zelfs in de donkerste ruimtes haarscherpe beelden van eventuele indringers krijgen. Daarmee ben je dus niet alleen overdag, maar ook in de nacht verzekerd van duidelijk beeldmateriaal.

Draadloze beveiligingscamera

Zoals te verwachten, is het grootste voordeel van deze camerabeveiliging dat deze draadloos is. Dit maakt het makkelijker om het aantal camera's in je woning uit te breiden. Draadloze beveiligingscamera's werken op batterijen.

Analoge camera

Analoge camera's worden het meest gebruikt van alle soorten beveiligingscamera's. Dit komt niet alleen omdat ze steeds beter worden, ook zijn analoge camera's relatief goedkoop. Echter lopen ze in beeldkwaliteit wel achter op IP-camera's.

Dome camera

Dome camera's hebben een geblindeerde glazen koepel, waardoor je niet kunt zien welke kant de camera opstaat. Bij andere beveiligingscamera's kun je dit wel precies zien, deze zijn dus makkelijker te omzeilen.

Dummy camera

Dummy camera's zijn nep camera's die, om potentiële inbrekers af te schrikken, zichtbaar worden neergezet. Dummy camera's zijn zo goed nagemaakt dat ze niet van de echte te onderscheiden zijn. De kosten van dummy camera's zijn het laagste van alle soorten beveiligingscamera's.

Kosten beveiligingscamera

De kosten van beveiligingscamera's verschillen per product, maar liggen gemiddeld tussen de €10 en €600. Hieronder vind je een tabel met een prijsindicatie voor de verschillende soorten beveiligingscamera's.

Soort beveiligingscamera Gemiddelde prijsindicatie (incl. btw)
Dummy beveiligingscamera €10 - €40
Analoge beveiligingscamera €150 - €400
Draadloze beveiligingscamera €150 - €450
IR- beveiligingscamera €200 - €500
IP- beveiligingscamera €200 - €600
Vind dé beste installateur van alarmsystemen en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's