Beveiligingscamera voor thuis

(56 Reviews)
1327

Een alarmsysteem bestaat uit een inbraakalarm en mogelijk aanvullende componenten. Het meest gekozen aanvullende component van een alarmsysteem is een beveiligingscamera. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees hier dan verder.

Voordelen van camerabeveiliging

Door het gebruik van camerabeveiliging is een alarmsysteem nog effectiever in te zetten. Op diverse plaatsen in je woning kunnen camera’s worden geïnstalleerd die alle bewegingen binnen bereik opnemen.

Een beveiligingscamera kent veel voordelen:

Kans is groter dat gestolen spullen en/of inbrekers worden teruggevonden omdat er beelden zijn gemaakt van de inbraak.

Werkt preventief tegen inbraak. Inbrekers worden niet enthousiast bij het zien van camera’s in en rondom de woning waar ze van plan zijn om in te breken.

Zorgt voor een groter gevoel van veiligheid voor jezelf en jouw naasten.

Camerabeveiliging is één van de vele mogelijkheden voor extra componenten die beschikbaar zijn voor jouw alarmsysteem. Lees meer over de verschillende componenten op deze pagina

Vind dé beste installateur van alarmsystemen en ontvang gratis offertes.

Soorten beveiligingscamera's

IP-camera

Een IP-camera is een netwerkcamera die gebruik maakt van het Internet-Protocol. De beelden worden live-gestreamd via het internet, zo ben je 24 uur per dag op de hoogte van wat er in jouw huis of bedrijfspand gebeurt. Vaak streamen deze camera's ook in HD kwaliteit, waardoor je de mogelijke indringers makkelijk kunt herkennen.

IR-camera

Met infraroodcamera's kun je zelfs in de donkerste ruimtes haarscherpe beelden van eventuele indringers krijgen. Daarmee ben je dus niet alleen overdag, maar ook in de nacht verzekerd van duidelijk beeldmateriaal.

Draadloze beveiligingscamera

Zoals te verwachten, is het grootste voordeel van deze camerabeveiliging dat deze draadloos is. Dit maakt het makkelijker om het aantal camera's in je woning uit te breiden. Draadloze beveiligingscamera's werken op batterijen.

Analoge camera

Analoge camera's worden het meest gebruikt van alle soorten beveiligingscamera's. Dit komt niet alleen omdat ze steeds beter worden, ook zijn analoge camera's relatief goedkoop. Echter lopen ze in beeldkwaliteit wel achter op IP-camera's.

Dome camera

Dome camera's hebben een geblindeerde glazen koepel, waardoor je niet kunt zien welke kant de camera opstaat. Bij andere beveiligingscamera's kun je dit wel precies zien, deze zijn dus makkelijker te omzeilen.

Dummy camera

Dummy camera's zijn nep camera's die, om potentiële inbrekers af te schrikken, zichtbaar worden neergezet. Dummy camera's zijn zo goed nagemaakt dat ze niet van de echte te onderscheiden zijn. De kosten van dummy camera's zijn het laagste van alle soorten beveiligingscamera's.

Kosten beveiligingscamera

De kosten van beveiligingscamera's verschillen per product, maar liggen gemiddeld tussen de €10 en €600. Hieronder vind je een tabel met een prijsindicatie voor de verschillende soorten beveiligingscamera's.

Soort beveiligingscamera Gemiddelde prijsindicatie (incl. btw)
Dummy beveiligingscamera €10 - €40
Analoge beveiligingscamera €150 - €400
Draadloze beveiligingscamera €150 - €450
IR- beveiligingscamera €200 - €500
IP- beveiligingscamera €200 - €600
Vind dé beste installateur van alarmsystemen en ontvang gratis offertes.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Ontdek hoe veilig jij woont

Vul een aantal eenvoudige vragen in en kom erachter.

Doorgaan
Vorige Doorgaan
Vorige Doorgaan
Vorige Doorgaan
Vorige Doorgaan
Vorige Doorgaan

Locatie

Voor welk woonadres vul je onze inbraakproef in? (Op basis van de locatie nemen wij lokale inbraakcijfers mee in de berekening)

Begin hier
We herkennen deze postcode niet. Wil je deze nog eens controleren?
We herkennen de combinatie van dit huisnummer en deze postcode niet. Wil je deze nog eens controleren?
Vorige Doorgaan

Slecht
Matig
Redelijk
Goed
0 100

De voordelen van een professioneel alarmsysteem


Preventieve werking en schadebeperkend

Een beveiligingssysteem biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak. Het spreekt voor zich dat een indringer liever een woning zonder beveiliging uitkiest. Mochten inbrekers toch binnenkomen, dan is de kans groot dat ze door een alarmsysteem worden afgeschrikt. Een professioneel alarmsysteem zal de binnenkomst detecteren en vervolgens wordt er een signaal (luid of stil) uitgezonden.

Lagere verzekeringspremie voor de inboedelverzekering

Bij goedkope alarminstallaties geeft de verzekeraar doorgaans geen korting. Kies je voor een professioneel alarmsysteem, dan kun je deze korting op de verzekeringspremie voor de inboedelverzekering vaak wel verwachten. Logisch, want door de aanwezigheid van een goed alarmsysteem zal de kans op inbraak dalen.

Aan te passen aan jouw wensen

Een gevoel van veiligheid is veel waard en is daarom niet direct in geld uit te drukken. Met een beveiligingssysteem kunnen jij en jouw naasten genieten van een hoger gevoel van veiligheid. Niet alleen als jullie thuis zijn, maar ook kun je de voordeur met een gerust hart achter je sluiten.Een beveiligingssysteem is geheel aan te passen aan jouw persoonlijke wensen en budget. Met verschillende componenten kun je een basis alarmsysteem eenvoudig uitbreiden.


Alarm in huis

Waarom een professioneel alarmsysteem?

Als je besluit om een alarmsysteem voor jouw woning of pand aan te schaffen, kun je kiezen voor een professioneel beveiligingssysteem of een goedkoper, niet-gecertificeerd alarmsysteem.

Toch zorgt deze wens om te besparen vaak voor problemen: zo zijn de sensoren van een niet-professioneel alarmsysteem vaak gevoelig voor vals alarm. Ook waarschuwen ze vaak niet bij storingen, waardoor ze onvoldoende functioneren zonder dat je ervan op de hoogte bent. Naast een betere kwaliteit is een ander voordeel van een professioneel alarmsysteem dat je korting op de verzekeringspremie voor de inboedelverzekering kunt krijgen.

Wil je een professioneel alarmsysteem in jouw woning of pand laten installeren? Houd rekening met een eenmalige prijs tussen de €950 en €2000.
Liever geen hoge aanschafkosten? Met een contract heb je al een alarmsysteem voor €1,50 per dag of €36 per maand.

Vorige Doorgaan

Contactgegevens

Vul hier je contactgegevens in zodat specialisten vrijblijvend contact met jou kunnen opnemen om de offerteaanvraag te bespreken.

Klopt je telefoonnummer? De specialisten bellen vaak voor meer informatie of om een afspraak te maken bij jou op locatie. Zo krijg je een offerte die past bij jouw wensen.
Dit is geen geldig telefoonnummer. Voer een geldig telefoonnummer in om optimaal van onze dienstverlening gebruik te kunnen maken.
Door vrijblijvend offertes aan te vragen ga je akkoord met onze gebruikersvoorwaarden en privacy statement
Vorige

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's