Vraag direct offertes aan
Vraag direct offertes aan
 • Vul het korte formulier in
 • De vakman belt voor een vrijblijvende (online) afspraak
 • Kies de beste vakman
 • Geniet van je vernieuwde woning
Offertes aanvragen
1327

Kosten alarmsysteem en componenten

Een gevoel van veiligheid is veel waard. Door te investeren in een alarmsysteem streef je naar een veiligere woonomgeving en verklein je kans op inbraak. De kosten van alarmsystemen kunnen flink verschillen. Meer over de kosten en mogelijke componenten lees je op deze pagina.

Kosten alarmsysteem

Kosten alarmsysteem

De kosten van een alarmsysteem kunnen sterk uiteen lopen. De kosten liggen gemiddeld rond de €950. Dit kan oplopen tot bijna €2000, afhankelijk van de omvang van de woning en je persoonlijke wensen. Ter indicatie zijn er in de onderstaande tabel enkele prijzen weergegeven.

Soort Alarmsysteem Gemiddelde prijs (incl. btw)
Draadloos alarmsysteem €950 - €1750
Bekabeld alarmsysteem €1200 - €2000
Hybride alarmsysteem €1000 - €1800

Op zoek naar een alarmsysteem dat je zelf kunt monteren? Wil je geen professionele installatie of koppeling met de meldkamer, maar wel profiteren van beveiliging? Neem dan een kijkje bij onze partner.

Prijsopbouw

De prijs van het installeren van alarmbeveiliging bestaat uit de voorrijkosten, arbeidskosten en de prijs van het alarmsysteem zelf. De exacte prijs hangt af van verschillende factoren: het soort alarm, optionele componenten zoals een beveiligingscamera en het aantal ruimtes dat beveiligd moet worden. Hoe groter het te beveiligen oppervlak, hoe duurder de installatie.

De meest goedkope optie is een draadloos systeem, vanaf €950 heb je een basispakket met een draadloos alarmsysteem. Hybride alarmbeveiliging is hierna het goedkoopst. Je kan een hybride systeem al vanaf €1000 aanschaffen. De meest kostbare manier van beveiligen is een bekabeld alarmsysteem, deze kun je aanschaffen vanaf €1200.

Het grote aanbod en aantal mogelijkheden van alarmsystemen maakt het de moeite waard om vooraf verschillende offertes te vergelijken. Door offertes te vergelijken, kom je in contact met specialisten uit de regio die je een persoonlijk advies kunnen geven. Tevens kun je de prijzen van de verschillende specialisten vergelijken. Offertes aanvragen bespaart je een hoop zoekwerk.

Vind dé beste installateur van alarmsystemen en ontvang gratis offertes.

Kosten van componenten

Net zoals bij een alarmsysteem lopen de kosten van aanvullende componenten enorm uiteen. Indien je kiest voor een uitgebreide alarmbeveiliging met verschillende aangesloten componenten, zit je al snel aan een redelijk hoog aanschafbedrag. 

Aanvullende componenten kunnen de prijs van een alarmsysteem sterk beïnvloeden. Hieronder zie je een lijst met prijzen die je kan verwachten per component. Al deze prijzen zijn exclusief installatie. 

Soort component Gemiddelde prijs (incl. btw)
LCD bedieningspaneel €150 - €300
Rookmelder €60 - €150
Bewegingssensor €10 - €140
Bewegingssensor met camera €120 - €300
Afstandbediening €10 - €100
Binnensirene €10 - €200
Buitensirene €70 - €300
Gasmelder €10 - €200
Glasbreukmelder €30 - €150
Magneetcontact €20 - €130
Lekkagemelder €30 - €130

De prijzen van de verschillende componenten liggen uiteen omdat de mate van kwaliteit ook verschilt. De professionele componenten zijn zeer betrouwbaar én gaan vaak langer mee. 

Daarnaast is het voor inbrekers moeilijker om de professionele alarmsystemen te omzeilen. Hierdoor is het bij goedkopere alarmsystemen dan ook vaak het geval dat je géén korting op je inboedelverzekering krijgt. Met duurdere alarmsystemen krijg je deze korting vaak wel.

Factoren van kosten alarmsystemen

De prijs van alarmbeveiliging hangt dus af van verschillende factoren. Kies je bijvoorbeeld alleen voor een alarmsysteem of wil je ook beveiligingscamera’s? En naar welk merk, welk type sensoren, wat voor bediening en welke extra componenten gaat jouw voorkeur uit? 

Wil je tevens ook een aansluiting bij een meldkamer of surveillance? Over het algemeen geldt: hoe meer uitbreidingen je kiest, hoe meer je uiteindelijk kwijt zult zijn aan een alarmsysteem. Daarnaast is de afmeting van je woning doorslaggevend voor de prijs. 

Om een goed beeld te krijgen van de kosten van een systeem naar jouw wensen, is het verstandig om offertes aan te vragen. Hierdoor krijg je inzicht in de exacte kosten van een alarmsysteem voor jouw woning en kan je dan kans op inbraak verkleinen.

Vind dé beste installateur van alarmsystemen en ontvang gratis offertes.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Doe de Inbraakproef!

Ontdek of jouw woning inbraakproof is met de 'Inbraakproef' van Solvari. Aan de hand van 10 vragen kom je erachter of jouw woning kwetsbaar is voor inbraken.

Daniel - beveiligingsexpert
Doorgaan
Optioneel
Vorige Doorgaan
Optioneel
Vorige Doorgaan
Optioneel
Vorige Doorgaan
Optioneel
Vorige Doorgaan
Optioneel
Vorige Doorgaan
Optioneel
Vorige Doorgaan
Optioneel
Vorige Doorgaan
Optioneel
Vorige Doorgaan
Het lijkt erop dat je telefoonnummer niet correct is ingevuld. De vakmannen nemen graag telefonisch contact op om je een offerte op maat te kunnen leveren. Vul een juist telefoonnummer in om goede offertes te ontvangen.
Optioneel
Door op "versturen" te klikken ga je akkoord met de gebruikersvoorwaarden
Vorige

Deel deze pagina