Kosten alarmsysteem en componenten

(56 Reviews)
1327

Een gevoel van veiligheid is veel waard. Door te investeren in een alarmsysteem streef je naar een veilige woonomgeving en verklein je de kans op inbraak. Meer over de kosten en mogelijke componenten lees je op deze pagina.

Kosten alarmsysteem

De kosten van een professioneel alarmsysteem liggen gemiddeld rond de €950. Dit kan oplopen tot €2000, afhankelijk van de omvang van de woning en je persoonlijke wensen. Ter indicatie zijn er in de onderstaande tabel enkele prijzen weergegeven.

Soort Alarmsysteem Gemiddelde prijs (incl. btw)
Draadloos alarmsysteem €950 - €1750
Bekabeld alarmsysteem €1200 - €2000
Hybride alarmsysteem €1000 - €1800

Een contract voor een alarmsysteem kan ook per maand afgesloten worden. Je betaalt daar gemiddeld €35 per maand voor: nog geen €1,50 per dag!

Op zoek naar een alarmsysteem dat je zelf kunt monteren? Wil je geen professionele installatie of koppeling met de meldkamer, maar wel profiteren van beveiliging? Neem dan een kijkje bij onze partner.

Prijsopbouw

De prijs van het installeren van alarmbeveiliging bestaat uit de voorrijkosten, arbeidskosten en de prijs van het alarmsysteem zelf. De exacte prijs hangt af van verschillende factoren: het soort alarm, optionele componenten zoals een beveiligingscamera en het aantal ruimtes dat beveiligd moet worden. Hoe groter het te beveiligen oppervlak, hoe duurder de installatie.

Het grote aanbod en aantal mogelijkheden van alarmsystemen maakt het de moeite waard om vooraf verschillende offertes te vergelijken. Door offertes te vergelijken, kom je in contact met specialisten uit de regio die je een persoonlijk advies kunnen geven. Bovendien kun je de prijzen van de verschillende specialisten vergelijken en bespaart het je een hoop zoekwerk.

Vind dé beste installateur van alarmsystemen en ontvang gratis offertes.

Componenten

Een alarmsysteem is volledig aan te passen aan jouw persoonlijke wensen. Zo kun je een basis alarmsysteem naar wens uitbreiden met verschillende componenten.

Aanvullende componenten kunnen de prijs van een alarmsysteem sterk beïnvloeden. Hieronder vind je een overzicht met mogelijke componenten en een bijbehorende prijsindicatie. De prijzen zijn exclusief installatie.

Soort component Gemiddelde prijs (incl. btw)
LCD bedieningspaneel €150 - €300
Rookmelder €60 - €150
Bewegingssensor €10 - €140
Bewegingssensor met camera €120 - €300
Afstandbediening €10 - €100
Binnensirene €10 - €200
Buitensirene €70 - €300
Gasmelder €10 - €200
Glasbreukmelder €30 - €150
Magneetcontact €20 - €130
Lekkagemelder €30 - €130

Voor inbrekers is het lastig om een professioneel alarmsysteem te omzeilen. Om deze reden is het bij een goedkoper alarmsysteem vaak het geval dat je geen korting op de inboedelverzekering ontvangt. Met een professioneel alarmsystemen krijg je deze korting vaak wel.

Prijsfactoren

De prijs van alarmbeveiliging hangt dus af van verschillende factoren. Kies je bijvoorbeeld alleen voor een alarmsysteem of wil je ook beveiligingscamera’s? En naar welk merk, type sensoren, bediening en welke extra componenten gaat jouw voorkeur uit?

Wil je tevens ook een aansluiting bij een meldkamer of surveillance? Daarnaast is de afmeting van je woning doorslaggevend voor de prijs.

Om een goed beeld te krijgen van de kosten van een systeem naar jouw wensen, is het verstandig om offertes aan te vragen. Hierdoor krijg je inzicht in de exacte kosten van een alarmsysteem voor jouw woning en kan je dan kans op inbraak verkleinen.

Vind dé beste installateur van alarmsystemen en ontvang gratis offertes.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Ontdek hoe veilig jij woont

Vul een aantal eenvoudige vragen in en kom erachter.

Doorgaan
Vorige Doorgaan
Vorige Doorgaan
Vorige Doorgaan
Vorige Doorgaan
Vorige Doorgaan

Locatie

Voor welk woonadres vul je onze inbraakproef in? (Op basis van de locatie nemen wij lokale inbraakcijfers mee in de berekening)

Begin hier
We herkennen deze postcode niet. Wil je deze nog eens controleren?
We herkennen de combinatie van dit huisnummer en deze postcode niet. Wil je deze nog eens controleren?
Vorige Doorgaan

Slecht
Matig
Redelijk
Goed
0 100

De voordelen van een professioneel alarmsysteem


Preventieve werking en schadebeperkend

Een beveiligingssysteem biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak. Het spreekt voor zich dat een indringer liever een woning zonder beveiliging uitkiest. Mochten inbrekers toch binnenkomen, dan is de kans groot dat ze door een alarmsysteem worden afgeschrikt. Een professioneel alarmsysteem zal de binnenkomst detecteren en vervolgens wordt er een signaal (luid of stil) uitgezonden.

Lagere verzekeringspremie voor de inboedelverzekering

Bij goedkope alarminstallaties geeft de verzekeraar doorgaans geen korting. Kies je voor een professioneel alarmsysteem, dan kun je deze korting op de verzekeringspremie voor de inboedelverzekering vaak wel verwachten. Logisch, want door de aanwezigheid van een goed alarmsysteem zal de kans op inbraak dalen.

Aan te passen aan jouw wensen

Een gevoel van veiligheid is veel waard en is daarom niet direct in geld uit te drukken. Met een beveiligingssysteem kunnen jij en jouw naasten genieten van een hoger gevoel van veiligheid. Niet alleen als jullie thuis zijn, maar ook kun je de voordeur met een gerust hart achter je sluiten.Een beveiligingssysteem is geheel aan te passen aan jouw persoonlijke wensen en budget. Met verschillende componenten kun je een basis alarmsysteem eenvoudig uitbreiden.


Alarm in huis

Waarom een professioneel alarmsysteem?

Als je besluit om een alarmsysteem voor jouw woning of pand aan te schaffen, kun je kiezen voor een professioneel beveiligingssysteem of een goedkoper, niet-gecertificeerd alarmsysteem.

Toch zorgt deze wens om te besparen vaak voor problemen: zo zijn de sensoren van een niet-professioneel alarmsysteem vaak gevoelig voor vals alarm. Ook waarschuwen ze vaak niet bij storingen, waardoor ze onvoldoende functioneren zonder dat je ervan op de hoogte bent. Naast een betere kwaliteit is een ander voordeel van een professioneel alarmsysteem dat je korting op de verzekeringspremie voor de inboedelverzekering kunt krijgen.

Wil je een professioneel alarmsysteem in jouw woning of pand laten installeren? Houd rekening met een eenmalige prijs tussen de €950 en €2000.
Liever geen hoge aanschafkosten? Met een contract heb je al een alarmsysteem voor €1,50 per dag of €36 per maand.

Vorige Doorgaan

Contactgegevens

Vul hier je contactgegevens in zodat specialisten vrijblijvend contact met jou kunnen opnemen om de offerteaanvraag te bespreken.

Klopt je telefoonnummer? De specialisten bellen vaak voor meer informatie of om een afspraak te maken bij jou op locatie. Zo krijg je een offerte die past bij jouw wensen.
Dit is geen geldig telefoonnummer. Voer een geldig telefoonnummer in om optimaal van onze dienstverlening gebruik te kunnen maken.
Door vrijblijvend offertes aan te vragen ga je akkoord met onze gebruikersvoorwaarden en privacy statement
Vorige

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's