Kosten alarmsysteem en componenten

1327

Een gevoel van veiligheid is veel waard. Door te investeren in een alarmsysteem streef je naar een veilige woonomgeving en verklein je de kans op inbraak. Meer over de kosten en mogelijke componenten lees je op deze pagina.

Kosten alarmsysteem

De kosten van een professioneel alarmsysteem liggen gemiddeld rond de €950. Dit kan oplopen tot €2000, afhankelijk van de omvang van de woning en je persoonlijke wensen. Ter indicatie zijn er in de onderstaande tabel enkele prijzen weergegeven.

Soort Alarmsysteem Gemiddelde prijs (incl. btw)
Draadloos alarmsysteem €950 - €1750
Bekabeld alarmsysteem €1200 - €2000
Hybride alarmsysteem €1000 - €1800

Een contract voor een alarmsysteem kan ook per maand afgesloten worden. Je betaalt daar gemiddeld €35 per maand voor: nog geen €1,50 per dag!

Op zoek naar een alarmsysteem dat je zelf kunt monteren? Wil je geen professionele installatie of koppeling met de meldkamer, maar wel profiteren van beveiliging? Neem dan een kijkje bij onze partner.

Prijsopbouw

De prijs van het installeren van alarmbeveiliging bestaat uit de voorrijkosten, arbeidskosten en de prijs van het alarmsysteem zelf. De exacte prijs hangt af van verschillende factoren: het soort alarm, optionele componenten zoals een beveiligingscamera en het aantal ruimtes dat beveiligd moet worden. Hoe groter het te beveiligen oppervlak, hoe duurder de installatie.

Het grote aanbod en aantal mogelijkheden van alarmsystemen maakt het de moeite waard om vooraf verschillende offertes te vergelijken. Door offertes te vergelijken, kom je in contact met specialisten uit de regio die je een persoonlijk advies kunnen geven. Bovendien kun je de prijzen van de verschillende specialisten vergelijken en bespaart het je een hoop zoekwerk.

Vind dé beste installateur van alarmsystemen en ontvang gratis offertes.

Componenten

Een alarmsysteem is volledig aan te passen aan jouw persoonlijke wensen. Zo kun je een basis alarmsysteem naar wens uitbreiden met verschillende componenten.

Aanvullende componenten kunnen de prijs van een alarmsysteem sterk beïnvloeden. Hieronder vind je een overzicht met mogelijke componenten en een bijbehorende prijsindicatie. De prijzen zijn exclusief installatie.

Soort component Gemiddelde prijs (incl. btw)
LCD bedieningspaneel €150 - €300
Rookmelder €60 - €150
Bewegingssensor €10 - €140
Bewegingssensor met camera €120 - €300
Afstandbediening €10 - €100
Binnensirene €10 - €200
Buitensirene €70 - €300
Gasmelder €10 - €200
Glasbreukmelder €30 - €150
Magneetcontact €20 - €130
Lekkagemelder €30 - €130

Voor inbrekers is het lastig om een professioneel alarmsysteem te omzeilen. Om deze reden is het bij een goedkoper alarmsysteem vaak het geval dat je geen korting op de inboedelverzekering ontvangt. Met een professioneel alarmsystemen krijg je deze korting vaak wel.

Prijsfactoren

De prijs van alarmbeveiliging hangt dus af van verschillende factoren. Kies je bijvoorbeeld alleen voor een alarmsysteem of wil je ook beveiligingscamera’s? En naar welk merk, type sensoren, bediening en welke extra componenten gaat jouw voorkeur uit?

Wil je tevens ook een aansluiting bij een meldkamer of surveillance? Daarnaast is de afmeting van je woning doorslaggevend voor de prijs.

Om een goed beeld te krijgen van de kosten van een systeem naar jouw wensen, is het verstandig om offertes aan te vragen. Hierdoor krijg je inzicht in de exacte kosten van een alarmsysteem voor jouw woning en kan je dan kans op inbraak verkleinen.

Vind dé beste installateur van alarmsystemen en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's