Dak reinigen

Een schoon dak zorgt voor een frisse look van je woning. Maar daarnaast is het ook belangrijk voor de staat van je dakbedekking. Door regelmatig te reinigen voorkom je lekkages en andere problemen in de toekomst.

Vergelijk offertes

1235

Voordelen van dakreiniging

Dakreiniging is essentieel voor een optimale levensduur van je dak. Bovendien oogt je huis hierdoor ook een stuk verzorgder. Hieronder alle voordelen op een rij!

Verzorgde woning

Je woning ziet er een stuk beter uit als het dak helemaal schoon en in goede staat is. Het is namelijk een van de eerste dingen die je ziet. Dit helpt ook bij de eventuele verkoop van je huis.

Goed onderhoud

Tijdens het reinigingsproces kan een expert meteen grotere problemen identificeren. Meestal is dezelfde expert ook snel in te schakelen om dit op te lossen.

Geen vocht

Als je dak vuil en slecht onderhouden is, kunnen vochtproblemen optreden. Door je dak regelmatig te reinigen voorkom je dit.

Betere bescherming

Een schoon dak is beter beschermd tegen extreem weer. Zo hoef jij je geen zorgen te maken bij een flinke regenbui.

Zo vind je de beste offertes via Solvari:

Stap 1

Offertes aanvragen

Solvari brengt je in contact met betrouwbare vakspecialisten. Beschrijf je project en dien je aanvraag in. Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Stap 2

Prijzen vergelijken

Wij matchen je aanvraag vervolgens aan de meest geschikte vakspecialisten. Zij bezorgen je een offerte op maat zodat je goed kan vergelijken.

Stap 3

Kies en bespaar

Jij beslist of je al dan niet ingaat op een van de voorstellen. Kies het bedrijf dat jouw project realiseert zoals jij wil, tegen de beste prijs en voorwaarden.

Ervaringen van échte mensen

Hoe hebben anderen de uitvoering van hun projecten ervaren?

Dak reinigen: kosten

Je dak reinigen is eens in de zoveel tijd vereist. De prijs is afhankelijk van een aantal zaken zoals de totale oppervlakte, de mate van vervuiling, de bereikbaarheid, ... Een goede richtprijs is € 9 - 45 per m² (excl. btw, incl. arbeidskosten).

Type dakreiniging Gemiddelde kosten per m² (excl. btw, incl. plaatsing)
Dak reinigen + ontmossen € 9 à 15
Dak reinigen + ontmossen + impregneren € 15 à 30
Dak reinigen + ontmossen + coaten € 30 à 45

Veelgestelde vragen over dak reinigen

Dakwerk is meestal is op grote hoogte en dus niet aan te raden om zelf te uit te voeren. Het is heel erg gevaarlijk. Bovendien kan je je dak beschadigen, omdat je niet over de kennis beschikt van een ervaren dakdekker.

Het is aan te raden om eens per jaar je dak te reinigen. Dit hangt wel af van de mate van vervuiling, het type dakbedekking en je woonomgeving. Het is dus soms verstandig om dit vaker te doen. Bv. als er veel hoge bomen bij je woning staan en er veel bladeren op het dak of in je dakgoot terechtkomen.

Waarom kiezen voor Solvari?

6.000+ vakspecialisten
100.000+ uitgevoerde projecten
15 jaar marktleider in de Benelux

Ontvang offertes voor dakreiniging