Dakgoten

Dakgoten zijn ontzettend belangrijk om de overvloed aan regenwater snel af te voeren. Zijn je dakgoten dus verouderd of beschadigd? Dan kan dit voor vochtproblemen zorgen.

Vergelijk offertes

1237

Wat zijn veelvoorkomende problemen aan dakgoten?

Er kan heel wat verkeerd zijn aan je dakgoot. We zetten hieronder enkele van de meest voorkomende problemen op een rij:

Lekkage

Vertoont je dakgoot slijtagesporen, dan kunnen er na verloop van tijd lekken ontstaan. Het water dat langs je dakgoot naar beneden sijpelt, dringt door in de gevel en veroorzaakt daar verdere vochtschade.

Losse dakgoot

Een harde rukwind, een lokale verstopping, een opeenhoping van water,... kunnen je dakgoot loswrikken. Er zal steeds meer water langs je gevel lopen, die op termijn zal worden aangetast.

Verstopping

Soms blokkeren bladeren, takken of zelfs een vogelnest de doorgang van de afvoer. Daardoor kan het water niet meer wegstromen. Het gevolg? Het water loopt over, er groeit onkruid of gras in de dakgoot, er ontstaan lekkages,...

Corrosie

Verouderde, zinken dakgoten zijn gevoelig voor witte corrosie. Die ontstaat na jarenlange blootstelling aan condens of lekkage. Waar vochtigheidscorrosie is, wordt de dakgoot dunner en gevoeliger voor gaatjes.

Zo vind je de beste offertes via Solvari:

Stap 1

Offertes aanvragen

Solvari brengt je in contact met betrouwbare vakspecialisten. Beschrijf je project en dien je aanvraag in. Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Stap 2

Prijzen vergelijken

Wij matchen je aanvraag vervolgens aan de meest geschikte vakspecialisten. Zij bezorgen je een offerte op maat zodat je goed kan vergelijken.

Stap 3

Kies en bespaar

Jij beslist of je al dan niet ingaat op een van de voorstellen. Kies het bedrijf dat jouw project realiseert zoals jij wil, tegen de beste prijs en voorwaarden.

Ervaringen van échte mensen

Hoe hebben anderen de uitvoering van hun projecten ervaren?

Review

Communicatie is prima, afspraken worden nagekomen en het geleverde werk is prima.

Teun uit Budel-Schoot zocht naar Dakgoten plaatsen of vervangen en koos voor Klusjesbedrijf de Toekomst

Wat is de prijs voor werk aan je dakgoot?

Hoeveel je precies betaalt voor werken aan je dakgoot is erg afhankelijk van de situatie. Is een lokale herstelling voldoende om je dakgoot weer in topconditie te krijgen? Of is een nieuwe dakgoot de enige optie? Een overzicht:

Type klus Gemiddelde kosten (excl. btw)
Herstellen kleine problemen € 120 à 180
Dakgoot vervangen € 25 à 58 per lopende meter (afh. van materiaal)
Dakgoot € 3 à 5 per lopende meter
Dakgoot afschermen € 10 per lopende meter

Veelgestelde vragen over dakgoten

Idealiter laat je je dakgoot 1 keer per jaar schoonmaken. Zeker wanneer je in een groene omgeving woont waardoor veel bladeren en takken in je dakgoot belanden. Dan helpt het om ook zelf tussendoor groenafval uit je goten te halen. Bepaalde schoonmaakbedrijven bieden een onderhoudscontract aan. Zo ben je zeker van periodiek, kwalitatief onderhoud.

Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van de ernst van de beschadiging. Is er sprake van vergevorderde corrosie en slijtage? Of gaat het over beschadigingen aan een dakgoot van PVC of polyester? Dan is het beter om meteen een nieuwe dakgoot te plaatsen.

Heb je een nieuwe dakgoot nodig? Dan zal je moeten kiezen uit verschillende materialen: zink, pvc, aluminium en koper. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen. Vooral zink is populair vanwege de duurzaamheid van het materiaal (> 30 jaar bij goed onderhoud). Benieuwd naar de beste optie voor jouw dakgoten? Neem dan contact op met een dakspecialist. 

Voorkomen is beter dan genezen. Laat je dakgoot zeker jaarlijks schoonmaken en plaats dakgootafdekking en/of vogelschroten om te vermijden dat vogels hun nesten in je goot bouwen. Daarnaast is het de moeite waard om je dak regelmatig te reinigen en zo de opeenhoping van mossen en ander organisch vuil te voorkomen. En wil je je dak helemaal water- en vuilafstotend maken? Dan is een dakcoating als afwerking ook een prima idee!

Waarom kiezen voor Solvari?

6.000+ vakspecialisten
100.000+ uitgevoerde projecten
15 jaar marktleider in de Benelux

Ontvang offertes voor dakgoten