Dakonderhoud

Wil je je dak goed onderhouden en problemen vermijden? Dan moet je jouw dak regelmatig schoonmaken en laten checken door een dakdekker. Afhankelijk van het type dak kiest zo'n expert altijd de juiste werkwijze.

Vergelijk offertes

1234

Voordelen dakonderhoud

Regelmatig dakonderhoud is om verschillende redenen aan te raden. Een overzicht van de belangrijkste punten:

Schade voorkomen

Dakonderhoud is ideaal om kleine problemen vroegtijdig op te sporen. Zo voorkom je beschadiging en dure reparaties in de toekomst.

Langere levensduur

Door je dak goed te onderhouden, verleng je de levensduur. Meestal is een periodieke reiniging al voldoende.

Mooie uitstraling

Een goed onderhouden dak ziet er natuurlijk ook mooier uit. Kies je voor periodiek onderhoud? Dan ben je zeker van die uitstraling, het hele jaar door!

Verhoogde veiligheid

Periodiek dakonderhoud zorgt ervoor dat je dakstructuur onaangetast blijft. Dit vermindert het risico op instorting, lekkage en nog veel meer.

Zo vind je de beste offertes via Solvari:

Stap 1

Offertes aanvragen

Solvari brengt je in contact met betrouwbare vakspecialisten. Beschrijf je project en dien je aanvraag in. Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Stap 2

Prijzen vergelijken

Wij matchen je aanvraag vervolgens aan de meest geschikte vakspecialisten. Zij bezorgen je een offerte op maat zodat je goed kan vergelijken.

Stap 3

Kies en bespaar

Jij beslist of je al dan niet ingaat op een van de voorstellen. Kies het bedrijf dat jouw project realiseert zoals jij wil, tegen de beste prijs en voorwaarden.

Ervaringen van échte mensen

Hoe hebben anderen de uitvoering van hun projecten ervaren?

Dak weer mooi schoon !

Fijn contact. Op het dak zat flink wat mos. Dak is weer keurig. Dank jullie wel.

René uit Lelystad zocht naar Dak onderhouden of schoonmaken en koos voor Dakcoating Oost

Dak reinigen en impregneren

Reageren snel, communiceren duidelijk, werken snel en met hoge kwaliteit. Zeer tevreden

Ben uit Breukelen zocht naar Dak onderhouden of schoonmaken en koos voor Dakcoating Oost

Hoeveel kost dakonderhoud?

Wat kan je allemaal laten doen om je dak te onderhouden én wat zijn de kosten? We geven je een klein overzicht met opties:

Type onderhoud Prijs per m² (excl. btw, incl. plaatsing)
Dak reinigen + ontmossen € 10 à 15
Dakgoot schoonmaken € 5 à 10 per lopende meter
Dak reinigen + impregneren € 15 à 30
Dak reinigen + coaten € 30 à 45

Veelgestelde vragen over dakonderhoud

Regelmatige schoonmaakbeurten van je dak zijn belangrijk om schade op lange termijn te voorkomen. Door vuil en mos op tijd te verwijderen, verleng je dus de levensduur van je dak. Dakonderhoud draagt ook bij aan de look van je woning. Een dakdekker controleert meestal meteen op scheurtjes, barsten of andere schade aan je dakbedekking die anders onopgemerkt zouden blijven. Zo kan je snel ingrijpen en voorkomen dat de schade verergert.

Hier is geen eenduidig antwoord voor. Veel hangt af van het soort dakbedekking, de ligging van je woning en het type dak. Zo is een licht hellend dak in een schaduwrijke omgeving met veel bomen veel gevoeliger voor vuil en mos dan een dak in een omgeving met veel wind en zon. Laat je dak in ieder geval jaarlijks checken door een ervaren dakdekker.

In principe kan je op elk moment een dakdekker inschakelen voor onderhoud. Is het niet dringend en heeft het geen haast? Kies dan een moment wanneer het buiten niet te warm is, niet regent en niet vriest. Zo kunnen de behandelingsproducten optimaal inwerken op je dak.

Waarom kiezen voor Solvari?

6.000+ vakspecialisten
100.000+ uitgevoerde projecten
15 jaar marktleider in de Benelux

Ontvang offertes voor een dakonderhoud