Gevelrenovatie

Soms is je gevel renoveren noodzakelijk. Hij is of in erg slechte staat, of totaal niet je smaak. Het renoveren van je gevel is geen eenvoudige klus, die vraagt om de nodige stappen.

Vergelijk offertes

1017

Voordelen gevelrenovatie

Je gevel renoveren laat je huis er direct beter uitzien. Maar er zijn daarnaast nog meer pluspunten te noemen. De voornaamste voordelen van gevelrenovatie zijn als volgt.

Betere isolatie

Je gevelrenovatie draagt bij aan het verbeteren van de isolatiewaarde van je huis. Een oude gevel bevat mogelijk scheuren of kieren, waardoor warmte onnodig verloren gaat. 

Beter beschermd

Met een nieuwe gevel is je woning beter beschermd tegen allerlei soorten weer van buitenaf. Zo geniet jij van een hoger wooncomfort en blijven de energiekosten lager. 

Verhoogde waarde

Je gevel renoveren zorgt ervoor dat je huis van hogere waarde is. Mocht je je huis willen verkopen, is dit dus zeker het overwegen waard. Zo kan je meer voor je huis vragen.

Mooier huis

De gevel is het eerste wat je ziet van je huis, dus het is wel van belang dat deze mooi en helemaal naar wens is. Bij een renovatie kan je zelf bepalen hoe je gevel eruit komt te zien.

Zo vind je de beste offertes via Solvari:

Stap 1

Offertes aanvragen

Solvari brengt je in contact met betrouwbare vakspecialisten. Beschrijf je project en dien je aanvraag in. Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Stap 2

Prijzen vergelijken

Wij matchen je aanvraag vervolgens aan de meest geschikte vakspecialisten. Zij bezorgen je een offerte op maat zodat je goed kan vergelijken.

Stap 3

Kies en bespaar

Jij beslist of je al dan niet ingaat op een van de voorstellen. Kies het bedrijf dat jouw project realiseert zoals jij wil, tegen de beste prijs en voorwaarden.

Ervaringen van échte mensen

Hoe hebben anderen de uitvoering van hun projecten ervaren?

Voorgevel

Prima service, alles zoals afgesproken. Goed contact.

Patricia uit Koedijk zocht naar Gevels reinigen of renoveren en koos voor Gebroeders Luik (gevel specialist)

Kosten gevelrenovatie

Bij je gevel renoveren komen verschillende stappen en mogelijkheden kijken. Hiervoor zijn ook de kosten weer verschillend, waardoor de uiteindelijke prijs flink kan oplopen. Een richtprijs voor gevelrenovatie is € 5 - 250 per vierkante meter (excl. btw, incl. arbeidskosten).

Type gevelwerk Gemiddelde kosten per m2 (excl. btw, incl. plaatsing)
Gevel reinigen € 5 à 20
Gevel impregneren (na reinigen) € 8 à 12
Gevel bekleden € 65 à 200
Gevel isoleren + bekleden € 100 à 250
Gevel opnieuw voegen € 35 à 160
Gevel schilderen of kaleien € 20 à 40

Veelgestelde vragen over gevelrenovatie

Bij gevelrenovatie worden vaak meerdere werkzaamheden aan de gevel uitgevoerd. Denk hierbij aan reinigen, voegen vervangen, nieuwe bekleding, ...

Mogelijk heb je inderdaad een vergunning nodig voor je gevelrenovatie. Gevelwerken die het beeld van de straat veranderen, mogen alleen gebeuren met toestemming van de gemeente. Een vakspecialist is op de hoogte van de exacte regels. 

Een gevelrenovatie is absoluut niet jaarlijks nodig. Vaak gaat een gevel zelfs 20 tot 30 jaar mee. Als je de gevelrenovatie laat doen, zorgt dit ervoor dat je huis in goede staat blijft en je buitenmuur jarenlang meegaat. Ook voorkom je zo vochtproblemen. 

Waarom kiezen voor Solvari?

6.000+ vakspecialisten
100.000+ uitgevoerde projecten
15 jaar marktleider in de Benelux