Groendak

Een groendak is een populair alternatief voor een plat dak. Ook op een licht hellend dak kan je grassen, kruiden en vetplanten laten plaatsen. Je dak moet wel voldoen aan de nodige draagkracht en een dakbedekking in goede staat. 

Vergelijk offertes

1224

Voordelen groendak

Een groendak biedt heel wat voordelen. Een overzicht van de belangrijkste redenen om een groendak te installeren:

Natuurlijke look

Een groendak geeft je woning een natuurlijke uitstraling. Het dak kleurt het hele jaar door mee. Je kan je unieke look kiezen met grassen of heideplanten.

Isolerende werking

Een groene dakbedekking zorgt niet alleen voor een nieuwe look, maar houdt in de zomer de hitte buiten en in de winter de warmte binnen. De groene laag werkt heel isolerend.

Betere bescherming

Een groene dakbedekking heeft een levensduur van 50 tot 70 jaar, afhankelijk van de kwaliteit van de plaatsing. De vegetatie geeft je dak een beschermende laag.

Betere waterafvoer

Regenwater wordt door een groen dak goed geabsorbeerd en vertraagd afgegeven. Hierdoor is de belasting van de riool bij stevige regenbuien een stuk minder.

Zo vind je de beste offertes via Solvari:

Stap 1

Offertes aanvragen

Solvari brengt je in contact met betrouwbare vakspecialisten. Beschrijf je project en dien je aanvraag in. Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Stap 2

Prijzen vergelijken

Wij matchen je aanvraag vervolgens aan de meest geschikte vakspecialisten. Zij bezorgen je een offerte op maat zodat je goed kan vergelijken.

Stap 3

Kies en bespaar

Jij beslist of je al dan niet ingaat op een van de voorstellen. Kies het bedrijf dat jouw project realiseert zoals jij wil, tegen de beste prijs en voorwaarden.

Ervaringen van échte mensen

Hoe hebben anderen de uitvoering van hun projecten ervaren?

Hoeveel kost een groendak?

Is een groendak duur of is het de moeite waard? De prijs voor een groendak bedraagt gemiddeld € 40 à 200 per m² (excl. btw en incl. plaatsing). De exacte kostprijs is afhankelijk van een aantal keuzes. Denk ook aan bijkomende zaken zoals isolatie. In de onderstaande tabel vind je de richtprijzen van de verschillende werken:

Type werken Prijs per m² (excl. btw en incl. plaatsing)
Onderlaag plaatsen € 35 à 120
Dakbegroeiing installeren € 25 à 40
Bijkomende werken € 60 à 80

Veelgestelde vragen over groendaken

Een groendak kan je niet zomaar op elk dak plaatsen. Er zijn een aantal voorwaarden waaraan het dak moet voldoen. Zo moet de dakconstructie stevig genoeg zijn en de helling niet te groot. Laat ook steeds de staat van je huidige dakbedekking eerst nakijken. Deze moet namelijk waterdicht en wortelwerend zijn voor de aanleg van je groen dak. Kies ook voor de juiste dakbedekking, want dakpannen of platen zijn niet gepast voor een groendak.

  • Een intensief groendak heeft hetzelfde onderhoud nodig als een tuin op de begane grond. Dat wil zeggen dat je regelmatig onkruid moet verwijderen, gras moet maaien of struiken moet snoeien. Ook een extensief groendak heeft onderhoud nodig, al blijft dit wel beperkter dan bij een intensief groendak. Daarbij is het aangeraden om 2 keer per jaar je dak te bemesten en onkruid te verwijderen. Controleer ook zeker of je afvoersysteem nog goed werkt. Door je groen dak regelmatig te onderhouden vermijd je dat je dak beschadigingen oploopt en verleng je de levensduur ervan.
  • Een groendak heeft op zich al een isolerende werking doordat het de warmte in de zomer buiten en in de winter binnen houdt. Maar een groen dak heeft niet dezelfde isolatiewaarde als volwaardige dakisolatie. Daarom is het aangewezen om je groen dak te combineren met dakisolatie. Daarvoor worden vaak harde isolatieplaten gebruikt die dan op de dakbedekking en onder de drainagelaag met het dampscherm geplaatst worden.

Waarom kiezen voor Solvari?

6.000+ vakspecialisten
100.000+ uitgevoerde projecten
15 jaar marktleider in de Benelux

Ontvang offertes voor groendaken