Hellend dak renoveren

Als je hellend dak oud of beschadigd is, moet je deze laten renoveren. Hierbij is van alles mogelijk. Zo kan je de dakconstructie vernieuwen of een nieuwe dakbedekking aanleggen. Daarna kan jij weer jaren vooruit met je dak.

Vergelijk offertes

1228

Waarom je hellend dak renoveren?

Je dak renoveren is noodzakelijk als deze oud of beschadigd is. Hierna ziet je hele huis er weer een stuk beter uit. Daarnaast zijn er nog meer voordelen te noemen. Hieronder een kort overzicht!

Frisse uitstraling

Met een gerenoveerd dak ziet je woning er een stuk frisser en netter uit. De buitenkant van je huis is toch het eerste wat je ziet. En ook hierbij is een eerste indruk cruciaal!

Goede bescherming

Door je dak te renoveren werk je beschadigingen weg en hoef je je geen zorgen meer te maken om regen, wind, hagel en andere weersinvloeden.

Energiebesparing

Met een goed dak ga je warmteverlies effectief tegen. En al helemaal als je dakisolatie aanbrengt! Het blijft zo langer warm in de winter en het wordt niet te heet in de zomer.

Eigen stijl

Als je je dak laat renoveren, kan je deze precies laten afwerken zoals jij wil. Hierbij kan het wel zijn dat niet alles mogelijk is door de vorm van je dak. 

Zo vind je de beste offertes via Solvari:

Stap 1

Offertes aanvragen

Solvari brengt je in contact met betrouwbare vakspecialisten. Beschrijf je project en dien je aanvraag in. Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Stap 2

Prijzen vergelijken

Wij matchen je aanvraag vervolgens aan de meest geschikte vakspecialisten. Zij bezorgen je een offerte op maat zodat je goed kan vergelijken.

Stap 3

Kies en bespaar

Jij beslist of je al dan niet ingaat op een van de voorstellen. Kies het bedrijf dat jouw project realiseert zoals jij wil, tegen de beste prijs en voorwaarden.

Ervaringen van échte mensen

Hoe hebben anderen de uitvoering van hun projecten ervaren?

Kosten hellend dak renoveren

Je dak renoveren brengt aanzienlijke kosten met zich mee. Hoe hoog deze prijs oploopt, is afhankelijk van de werkzaamheden. Het verschilt dus flink, ergens tussen € 10 - 200 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). Als je je dakconstructie vervangt ben je meer kwijt.

Type werkzaamheden Gemiddelde kosten (excl. btw, incl. plaatsing)
Dakbedekking renoveren € 20 à 200 per m²
Isolatie vervangen € 20 à 60 per m²
Nieuw onderdak € 10 à 20 per m²
Dakconstructie vervangen € 12.500 à 17.500

Veelgestelde vragen over hellend dak renoveren

Een hellend dak heeft een levensduur van 60 à 80 jaar. Periodiek onderhoud van de dakbedekking zorgt ervoor dat de dakconstructie langer meegaat.

Dat verschilt, van enkele dagen tot enkele weken. Het ligt vooral aan de complexiteit, de totale oppervlakte, de moeilijkheidsgraad van het werk, ... Vraag advies aan je dakspecialist voor een goede inschatting.

Een vakspecialist komt vooraf een controle uitvoeren. Vaak wordt tijdens een onderhoudsbeurt van je dak ontdekt dat er problemen zijn. Je dakpannen zijn oud, er is lekkage, ... Dit zijn allemaal redenen om je dak te laten renoveren. 

Waarom kiezen voor Solvari?

6.000+ vakspecialisten
100.000+ uitgevoerde projecten
15 jaar marktleider in de Benelux

Ontvang offertes voor dakrenovatie