Hellend dak renoveren of isoleren vanaf buitenkant

1228

Traditioneel gezien worden daken vanaf de binnenkant geïsoleerd. Dit is een goede manier, maar het is tegenwoordig ook mogelijk om je dak te laten isoleren vanaf de buitenkant.

Hoe gaat het isoleren of renoveren van een hellend dak in zijn werk?

Bij een renovatie van een hellend dak of bij een plat dak is het mogelijk het dak vanaf de buitenkant te isoleren. Het is vooral aantrekkelijk als je het dak toch al wilde renoveren om dan ook meteen te isoleren, omdat de bestaande dakbedekking eraf moet. Daarna bevestigt de specialist isolatiepanelen en een onderdak om het dak wind- en waterdicht te maken. De moeilijkheidsgraad van de werkwijze is sterk afhankelijk van de situatie en het dak.

Voordelen hellend dak isoleren vanaf de buitenkant

Het isoleren aan de buitenkant van het dak is een lastige klus die gelukkig grote voordelen met zich meebrengt, zoals:
• de klus kan snel gerealiseerd worden
• de binnenkant blijft onaangetast
• er is geen ruimteverlies aan de binnenzijde
• het dak is optimaal beschermd tegen alle weersomstandigheden
• er ontstaan minder snel koudebruggen (condens) dan bij isolatie via de binnenzijde
• kleinere kans op houtrot

Nadelen hellend dak aan de buitenkant isoleren

Het isoleren van de buitenzijde van het dak is een lastige klus, wat gewoon goed moet gebeuren. Daarom moet deze door echte professionals gedaan worden. De klus brengt risico’s met zich mee, doordat een hoop kennis en ervaring vereist is voor het goed uitvoeren van de klus. Daarnaast is isolatie via de buitenzijde van het dak minder geluidsisolerend dan via de binnenzijde. Dit komt doordat isolatiepanelen een minder geluidwerende werking hebben dan bijvoorbeeld glas- of steenwol.

Wil je gratis offertes voor de renovatie en dakisolatie aan de buitenkant ontvangen? Vul dan je gegevens in en kom in contact met specialisten in jouw regio.

Eerder bekeken pagina's