Infraroodverwarming

Infraroodverwarming verwarmt direct objecten en mensen, in plaats van de lucht in de ruimte. Zo'n installatie is energie-efficiënt, ruimtebesparend en zorgt voor een gezonder binnenklimaat!

Vergelijk offertes

1901

Voordelen infraroodverwarming

Infraroodpanelen bieden heel wat voordelen. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste redenen om infraroodpanelen te laten installeren:

Geleidelijke verwarming

In tegenstelling tot traditionele radiatoren zorgt infraroodverwarming voor een gelijkmatige warmteverdeling in je huis. Zo zijn er geen temperatuursverschillen binnen en is het overal comfortabel warm.

Lagere energierekening

Infraroodverwarming zet vrijwel alle elektrische energie om in warmte, waardoor er nauwelijks sprake is van energieverlies. Dit maakt zo'n installatie een stuk efficiënter en zuiniger dan traditionele verwarmingsmethoden.

Eenvoudige plaatsing

infraroodpanelen en -stralers zijn meestal dun en licht, waardoor ze gemakkelijk aan muren of plafonds kunnen hangen zonder ingrijpende aanpassingen. Installateurs plaatsen infrarood vloerverwarming ook naadloos onder je vloeren.

Gezond binnenklimaat

Infraroodpanelen verwarmen objecten en mensen direct in plaats van de omringende lucht, waardoor stof en allergenen minder circuleren. Je hebt zo ook minder last van droge lucht. Vooral voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen is dit erg fijn.

Zo vind je de beste offertes via Solvari:

Stap 1

Offertes aanvragen

Solvari brengt je in contact met betrouwbare vakspecialisten. Beschrijf je project en dien je aanvraag in. Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Stap 2

Prijzen vergelijken

Wij matchen je aanvraag vervolgens aan de meest geschikte vakspecialisten. Zij bezorgen je een offerte op maat zodat je goed kan vergelijken.

Stap 3

Kies en bespaar

Jij beslist of je al dan niet ingaat op een van de voorstellen. Kies het bedrijf dat jouw project realiseert zoals jij wil, tegen de beste prijs en voorwaarden.

Ervaringen van échte mensen

Hoe hebben anderen de uitvoering van hun projecten ervaren?

Goed advies, goed product

Bezoek aan huis leverde een goed advies op en plaatsing op afspraak verliep perfect.

Piet uit Rhenen zocht naar Infrarood verwarming en koos voor Climate Masters B.V.

Vriendelijke service en vakwerk

Goed gesprek en offerte gehad, op korte termijn afspraak om te komen monteren. Vriendelijke service en vakwerk.

Piet uit Leidschendam zocht naar Infrarood verwarming en koos voor WARMER

Wat kost infraroodverwarming?

De prijs van infraroodverwarming begint vanaf € 100 per verwarmingselement en kan oplopen tot meer dan € 1.000 (excl. btw, incl. plaatsing). Voor infrarood vloerverwarming mag je een prijs verwachten van € 50 à 75 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). Hieronder vind je een overzicht van de prijzen die een professionele verwarmingsinstallateur hanteert, per type:

Soort infrarood verwarming Gemiddelde prijs (excl. btw, incl. plaatsing)
Infraroodpaneel vanaf € 500
Infraroodstraler vanaf € 100
Infrarood vloerverwarming € 50 à 75 per m²

Veelgestelde vragen over infraroodverwarming

Allereerst laat jij aan ons weten wat je aan je woning wilt laten doen. Vervolgens brengen wij jou in contact met meerdere vakmensen en ontvang je max. 4 offertes. Daarna ligt de keuze bij jou: kies een vakman met het beste aanbod en bespaar op jouw project!

Infraroodverwarming werkt op basis van infraroodstraling, die je genereert via panelen, vloerverwarming of stralers. Deze infraroodstraling verwarmt direct objecten en mensen in de ruimte, vergelijkbaar met de warmte van de zon. De oppervlakken geven langzaam de geabsorbeerde warmte vrij. Dit zorgt voor geleidelijke en comfortabele verwarming. Zo profiteer je van een efficiënte en comfortabele verwarmingsmethode zonder luchtcirculatie, wat ook helpt om stof en allergenen te verminderen.

Nee. Infraroodverwarming werkt op basis van langegolf infraroodstraling. Deze straling verwarmt alleen de objecten die het tegenkomt en dringt niet door tot in de huid, waardoor het geen effect heeft op je lichaam. Kortegolf en middengolf infraroodstraling hebben echter wél een indringend vermogen. Om deze reden wordt voor binnen altijd gebruik gemaakt van langegolf straling.

Waarom kiezen voor Solvari?

6.000+ vakspecialisten
100.000+ uitgevoerde projecten
15 jaar marktleider in de Benelux

Ontvang offertes voor infraroodverwarming