Laadpaal

(11 Reviews)
1855

De keuze voor een elektrische auto draagt positief bij aan het milieu. Wanneer je een elektrische auto hebt of wilt gaan aanschaffen gebruik je geen benzine meer en moet je ‘tanken’ bij een laadpaal. Hiervoor heb je een laadpaal en laadpas nodig. De laadpas heb je nodig om de laadpaal te kunnen gebruiken.

Hoe werkt zo’n laadpaal?

Je kan ervoor kiezen om een laadpaal te laten plaatsen op je eigen terrein, in je garage of op een openbare plaats indien het niet mogelijk is om dit op eigen terrein te doen. Wanneer je de paal op een openbare plek wil laten plaatsen, moet je daar eerst een vergunning voor aanvragen bij jouw gemeente.

Voordeel laadpalen aan huis

Je kan ervoor kiezen om een laadpaal aan huis te laten installeren. Hierbij geniet je van het feit dat je je nooit zorgen hoeft te maken dat iemand anders de oplaadpaal al in gebruik heeft genomen. Ook kan je je auto sneller en veilig opladen op elk moment dat je deze niet nodig hebt. Tenslotte is het voordeliger om je eigen stroom te gebruiken dan bij een openbare oplaadpaal. Zeker interessant als je bijvoorbeeld ook zonnepanelen hebt!

Prijzen van laadpalen

Er zijn verschillende soorten laadpalen. Je hebt keus uit een laadpaal met en zonder laadkabel, met meer laadvermogen, extra beveiliging of een dubbele aansluiting. De prijzen voor het aanschaffen van een zijn dus uiteenlopend en starten vanaf ongeveer €450 euro. Daarnaast betaal je ook voor de energie die nodig is om de auto op te kunnen laden. Voor een openbare en een snellaadpaal, heb je een laadpas nodig en betaal je voor de stroom die je afneemt. De kosten voor het pasje en eventuele abonnementen die je daarbij kan nemen verschillen per aanbieder.

Ontvang gratis offertes voor laadpalen

Overweeg jij een oplaadpaal aan te schaffen en ben je op zoek naar goed advies en een kostenoverzicht die voor jou van toepassing is? Als je je gegevens achterlaat, brengen wij je in contact brengen met maximaal vijf specialisten op het gebied van laadpalen in jouw regio. Vind de specialist die bij je past en bespaar op de aanschaffing van je laadpaal door offertes te vergelijken!

Eerder bekeken pagina's